Αρχική Ελλαδα ΒΟΥΛΗ:Καταπέλτης ο Τσίπρας κατά Μητσοτάκη για την διαφθορά!

ΒΟΥΛΗ:Καταπέλτης ο Τσίπρας κατά Μητσοτάκη για την διαφθορά!

1376

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Με στοιχεία- καταπέλτες ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε στη Βουλή την προσπάθεια ξεπλύματος βρόμικων ανθρώπων,βρόμικων τραπεζιτών,βρόμικων λογαριασμών και βρόμικων με θαλασσοδάνεια Κομμάτων.

ΟΙ καταγγελίες έγιναν στην “Ωρα του Πρωθυπουργού” και σε πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση με τον Πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε ούτε λίγο,ούτε πολύ ότι επι ΣΥΡΙΖΑ φούντωσε η διαφθορά και ότι το κακούργημα της δωροδοκίας έγινε πλημμέλλημα.

Το πρώτο σκέλος είναι τερατώδης ανακρίβεια,αφού κάθε άλλο παρά φούντωσε η διαφθορά.Αντιθέτως τεράστια σκάνδαλα οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη,όπου εκδικάζονται.

Το δεύτερο σκέλος που αφορά τις τροποποιήσεις έχει βάση καθώς στη δίκη της ΖΗΜΕΝΣ που βρισκόταν σε εξέλιξη 3-4 χρόνια και πάντως για 14 χρόνια από την έναρξη της δικαστικής έρευνας το δικαστήριο “έκλεισε” το φάκελλο των δωροδοκιών λέγοντας ότι με τις παλαιότερες και πρόσφατες προ των εκλογών τροποποιήσεις το αδίκημα της δωροδοκίας παραγράφηκε…Ετσι γλίτωσαν οι Γερμανοί αξιωματούχοι της ΖΗΜΕΝΣ ,οι τραπεζίτες και οι Χριστοφοράκος-Καραβέλας.

Ο Κ.Τσίπρας απάντησε ότι πράγματι έγιναν τροποποιήσεις γιατί με το δρακόντειο νόμο τιμωρούνταν οι καθαρίστριες.

Φωτογραφίζοντας το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι υποβαθμίστηκε σε πλημμέλλημα,αλλά είπε ότι έμεινε ατιμώρητο γιατί άργησε η Δικαιοσύνη 14 χρόνια να το ερευνήσει.

Είπε επίσης ότι με τις τροποποιήσεις οι μικρές ποινές εκτίονται ,ενώ πρίν κανείς δεν εξέτιε ποινές.

Μεγίστη ανακρίβεια διότι οι φυλακές είναι ασφυκτικά γεμάτες και σε αυτές οι επώνυμοι που πράγματι ο ΣΥΡΙΖΑ κυνήγησε είναι λίγοι.

Ο κ.Τσίπρας δεν αιτιολόγησε γιατί με τις τροποποιήσεις έγινε πλημμέλλημα ενώ με το κακούργημα έστω και μετά 14 χρόνια θα πήγαιναν φυλακή για περισσότερο απο αρκετούς μήνες.

Ο κ.Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι ουσιαστικά μόνο ένας βουλευτής ήταν καταγγελτικός σε σοβαρά σκάνδαλα προς τον Πρωθυπουργό και τον κατονόμασε.Είναι ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος,όπως είπε κατέθεσε 217 ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό,όταν όλοι οι άλλλοι μαζί αυτά τα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν κάνει παραπάνω απο 10…

Είπε επίσης ότι οι “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς” δεν ανακάλεσαν τις καταγγελίες τους κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη παρά την επιστολή που έστειλε η κυβέρνηση.

Τέλος πρόσθεσε ότι παρα τα φοβερά ρουσφέτια προς τους τραπεζίτες και τους “μπαχαλάκηδες των λευκών κολλάρων” και τον χορηγό του κόμματος τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων ακόμα είναι στη Δικαιοσύνη.

“Ακόμα…”τονίζουμε εμείς,αλλά το ακόμα έχει κοντά ποδάρια.

Ο κ.Μητσοτάκης του απάντησε ότι θα έπρεπε να απαντήσει στις ερωτήσεις του κ.Νικολόπουλου και δεσμεύτηκε ότι εκείνος θα είναι μια φορά το μήνα στη Βουλή για να απαντά και σε απλούς βουλευτές,σε αντίθεση με τον κ.Τσίπρα που δεν πήγαινε…

Γενικά προκάλεσε αλγεινή εντύπωση  το γεγονός ότι με αφορμή την τροποποίηση της δωροδοκίας ο κ.Μητσοτάκης προσπάθησε να φορτώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και τον κ.Μαρινάκη ως στηριζόμενο απο τον ΣΥΡΙΖΑ,κάτι που έχει τόση σχέση με την πραγματικότητα,όσο ο τράμπ με την …μονογαμικότητα!

Χαρακτηριστικό ότι στη δευτερολογία του ο κ.Μητσοτάκης δεν απάντησε σε ΚΑΜΙΑ απο τις συγκεκριμένες καταγγελίες,ερωτήματα του κ.τσίπρα για τους “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς”,για τα δάνεια των κομμάτων,για τους υπόδικους τραπεζίτες κλπ

Επιλέξαμε να βάλουμε στο ρεπορτά φωτογραφία του κ.Μητσοτάκη με την κ.Στάη γιατί πρώτη σε σοβαρότητα αξιολογούμε αυτή και δεύτερη την ανάθεση εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης στην κ.Τρέμη,η οποία οσονούπω εισέρχεται,αν δεν εισήλθε συν Θεώ στην …όγδοη δεκαετία της ζωής.

Η ανανέωση βλέπετε έχει πρόσωπα…