ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
“Εμείς κύριε Τσίπρα προτείνουμε με νόμο την απλή αναλογική,αλλά ποτέ δεν θέλουμε να κατοχυρωθεί η απλή αναλογική στο Σύνταγμα ως μόνιμο εκλογικό σύστημα.Τι δεν καταλαβαίνετε;Βάλτε και λίγο την δική σας αξιολογική κρίση σε αυτά που σας γράφουν άλλοι να εκφωνείτε στη Βουλή!”
Αυτή θεωρούμε την κορυφαία στιγμή στη Βουλή.Τα είπε ο κ.Μητσοτάκης προς τον κ.Τσίπρα λίγο πριν η Βουλή ψηφίσει κατα πλειοψηφία την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Και άλλες σημαντικές στιγμές υπήρξαν,αλλά για αναλύστε λιγουλάκι την φράση και τι εννοούσε ο κ.Μητσοτάκης.
Το προφανές είναι ότι θέλουμε νόμους α λα καρτ.Οταν μας βολεύει απλή αναλογική,όταν δεν μας βολεύει ενισχυμένη.Ενώ αν το Σύνταγμα το ορίζει δεν υπάρχει ολίγον και πολύ έγκυος,ούτε αυτόν τον καιρό ο ελληνικός λαός είναι ώριμος και θέλει απλή αναλογική ,μετά απο λίγο καιρό δεν είναι ώριμος και δεν θέλει απλή αναλογική.
Αφού τα είπε αυτά ο κ.Μητσοτάκης στην συνέχεια κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι έχει σκοπιμότητες ανάλογα με το τι τον συμφέρει.Συγκεκριμένη αναφορά έκανε στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι το 2015 προκάλεσε εκλογές και πλήγωσε τη χώρα χρησιμοποιώντας την εκλογή του Προέδρου…
Πηγές μας απο τη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν ότι ο κ.Μητσοτάκης πιέζεται απο μια ομάδα ,η οποία αποκαλείται χαίδευτικά στο εσωτερικό του Κόμματος “Σκερτσομέρτσοι” για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.Προετοιμάζουν το έδαφος να μην προταθεί κατα αρχήν ο κ.Παυλόπουλος ,ο πιο επιτυχημένος μεταπολιτευτικά πρόεδρος με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με την αιτιολογία ότι “αφήνουμε πίσω μας την περίοδο που πλήγωσε τη χώρα”.Η αθλιότητα της θέσης αυτής είναι ότι έτσι θέλουν κάποιοι να μηδενίσουν την τεράστια προσφορά του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος εναντιώθηκε σθεναρά στο 3% του ΣΥΡΙΖΑ,το οποίο προωθούσε “ατζέντα για τα βράχια” και έτσι κράτησε το καράβι στο λιμάνι…
Το πλάν Β τη ομάδας αυτής είναι να πολώσουν τη διαδικασία μεταξύ Καραμανλή και Παυλόπουλου,ώστε στο τέλος να καταλήξουν στην δημόσια παράκληση του Κώστα Καραμανλή και αν εκείνος αρνηθεί να καταφύγουν στη λύση που έχουν ήδη ως πραγματικό πλάνο για να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό τις πιέσεις Σαμαρά,ο οποίος όσο απίστευτο και αν φαίνεται πιστεύει ότι μπορεί να μπει στο προεδρικό Μέγαρο απο την …μπροστινή πόρτα!!!
Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε για σκοπιμότητες ενώ ακόμα βράζουν ιστορίες όπως:
1.ο χλευασμός προς την εξαγγελία της Κατερίνας Παπακώστα ότι έχει σχέδιο να κάνει τα Εξάρχεια και το κέντρο της Αθήνας Μονμάρτη.
Τον ίδιο χλευασμό κατά “συμπτωση” είχε και το 3% το οποίο και σήμερα μαζί με τους λεγόμενους “53” προσπαθεί να ποδηγετήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον περιχαρακώσει στη λογική “μας έχουν ανάγκη να διώξουν τον Μητσοτάκη,όπως τον Σαμαρά,άρα θα επιβάλλουμε την ατζέντα μας”.Και στην ατζέντα δεν διστάζουν να αφήσουν έξω τη σωρεία των σκανδάλων διαφθοράς που ταλανίζει τη χώρα και να κάνουν πρώτη εξαγγελία την ανάγκη συνταγματικής… μετάφρασης της Αγίας Γραφής στη δημοτική!!!
Σήμερα ο κ.Μητσοτάκης επαίρεται ότι θα εφαρμόσει το σχέδιο της Κατερίνας Παπακώστα και ως άλλοθι χρησιμοποιεί ότι εκείνος θα υπερνικήσει το 3% του ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρούσε στην πρόταση της Κατερίνας Παπακώστα.
2.η ιστορία με τον Πάνο Καμμένο και τις σφοδρές αντιδικίες που έχει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη βράζει.Κατά σύμπτωση ο γνωστός απο τα διεφθαρμένα σημιτικά χρόνια Πάχτας,πρώην υπουργός του Σημίτη και σήμερα Δημαρχος στη χρυσοφόρα Χαλκιδική,επέλεξε την …ανεξάρτητη Δικαιοσύνη του Πειραιά,αυτή που δεν βρίσκει δικαστή να δικάσει το ΝΟΟΡ 1κ.α. για να δικάσει αγωγή του εάναντίον του Πάνου Καμμένου.Την ίδια υπόθεση την έχασε στη Θεσσαλονίκη,αλλά την κέρδισε στον Πειραιά και ο Καμμένος φωνάζει στον Αρειο Πάγο “τι δουλειά είχε ,ηθικά,ο Πάχτας στο ανεξάρτητο κράτος του Πειραιά”;
Ο κ.Τσίπρας στη Βουλή έδειξε ότι δεν παρασύρεται στον εκβιασμό του 3%,του ίδιου αυτού ποσοστού,το οποίο άσκησε την εξουσία στα 4,5 χρόνια με μικρές εξαιρεσούλες,απολύτως ελεγχόμενες,αν και εκπροσωπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το 40% του κόσμου.
Είναι το ίδιο ποσοστό ,το οποίο υποβάλει στον Αλέξη Τσίπρα “επιχειρήματα”,όπως τα ΜΜΕ δεν μας προβάλλουν και δεν πρόβαλαν το ρεπορτάζ της ελβετικής τηλεόρασης για την διαφθορά της ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
Είναι το ίδιο ποσοστό που όχι μόνο δεν έχει να προβάλλει ούτε μια δικαστική μάχη κατά τους διεφθαρμένου συστήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιάς,μέσω της οποίας ελέγχεται τμήμα της Δικαιοσύνης,αλλά και την παραμικρή συμπαράσταση σε διωκόμενα ΜΜΕ,διώξεις που βιώσαμε από τον Ελεύθερο Τύπο μέχρι την Ελευθεροτυπία…
Η συμπαράστασής του προσωποποιήθηκε στον σκιτσογράφο της …ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που ευτέλιζε τον Πάνο Καμμένο,την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…
Ας του ρωτήσει όχι μόνο πόσες διώξεις υπέστησαν,αλλά και για ποιό ακριβώς λόγο,ώστε να προκύψει αν έχουν δώσει μάχες κατά της διαφθοράς.Ρητορικό ερώτημα είναι.Καμία δεν υπέστησαν από το 1997 και εντεύθεν,όταν η διαφθορά ανέβηκε και στα κεραμίδια…
Είναι το ποσοστό που επιθυμεί κόμμα-εταιρεία με ποσοστό εκλογικό και αυτοδιαχεριζόμενο επαγγελματικά απο την κλειστή νομεκλατούρα…
Μέχρι τώρα ο κ.Τσίπρας το αποκρούει και δεν δίστασε να εμφανιστεί στην Πάτρα α λα μπρατσέτα με τον Νίκο Νικολόπουλο,τον βουλευτή που έχει υποβάλει εκατοντάδες ερωτήσεις με ονόματα και διευθύνσεις για την διαφθορά,αλλά δεν αρέσει…εκκλησιαστικά στο 3% του ΣΥΡΙΖΑ ή έστω στους…33 απο τους 53!
Αναφορικά με τις ψηφοφορίες στη Βουλή :
-η αποδέσμευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διαδικασία διάλυσης της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, η πρόταση της ΝΔ για το άρθρο 32 παρ. 4 συγκέντρωσε 158 «ναι», 139 «όχι».
Αναφορικά με την ψήφο των αποδήμων, η πρόταση της ΝΔ για το άρθρο 54 παρ. 1 συγκέντρωσε 212«ναι», 84 «όχι» και 1 «παρών».
Σχετικά με το κατάπτυστο άρθρο 86 περί ποινικής ευθύνης υπουργών, η κοινή πρόταση των κομμάτων για εξάλειψη της αποσβεστικής προθεσμίας που αφορούσε τις αξιόποινες πράξεις μελών της κυβέρνησης συγκέντρωσε 274 «ναι», 23 «παρών».
Η ερμηνευτική δήλωση που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε ότι το αδίκημα της δωροληψίας συντελείται επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων και όχι κατά την τέλεση αυτών δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 180 ψήφους.
Για τη βουλευτική ασυλία που πλέον θα ισχύει μόνο για όσα αδικήματα άπτονται των βουλευτικών καθηκόντων, το άρθρο 62 συγκέντρωσε 179 «ναι», 117 «όχι» και 1 «παρών».
Όσον αφορά τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, η ΝΔ υιοθέτησε μεν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ τροποποιώντας όμως ποιοτικά χαρακτηριστικά της. Το άρθρο 73 συγκέντρωσε 254 «ναι», 32 «όχι» και 11 «παρών».
Σε σχέση με την εξίσωση των στρατοδικών με τους τακτικούς δικαστές για τις εγγυήσεις ανεξαρτησίας τους, η πρόταση της ΝΔ για το άρθρο96 παρ. 5 συγκέντρωσε 189 «ναι», 94 «όχι» και 14«παρών».
Η αναθεώρηση του άρθρου 101Α, το οποίο αφορά τη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών με πλειοψηφία τριών πέμπτων αντί τεσσάρων πέμπτων που ίσχυε, συγκέντρωσε 158 «ναι», 139 «όχι».
Η συνταγματική καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με την αναθεώρηση του άρθρου 21 παρ. 1 εγκρίθηκε με 190 «ναι», 107 «όχι».
Και τέλος, ως προς το δικαίωμα της μειοψηφίας στη Βουλή να συγκροτεί Εξεταστικές Επιτροπές, το άρθρο 68 παρ. 2 συγκέντρωσε 189 «ναι», 94 «όχι» και 14 «παρών».