Αρχική Αθλητικα Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντετοκούνμπο για το “στέμμα” της χρονιάς…1η και η...

Ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Αντετοκούνμπο για το “στέμμα” της χρονιάς…1η και η Στεφανίδη.

1469

Εμείς θα “ψηφίζαμε” τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως τον Ελληνα αθλητή της χρονιάς γιατί το ΝΒΑ είναι …Εβερεστ.Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο τρέχουν με μια μπάλλα μπάσκετ και όνειρο να γίνουν μπασκετμπολίστες και να μπουν στο ΝΒΑ απλώς.

Πανηγυρίζαμε με διθυράμβους όταν ο Σπανούλης και μερικοί ακόμα Ελληνες μετρημένοι στα δάχτυλα των δυο χεριών έγιναν “ντράφτ” στο ΝΒΑ ,και πήγαν.

Θεωρήσαμε φυσιολογικό το ότι πήγαν,είδαν και απήλθαν διότι στα Ιμαλαϊα ,έστω στη βάση τους,πολύ-πολύ μακριά από το Εβερεστ δεν μένει κανείς (Ελληνας) για ικανό διάστημα.

Ο Γιάννης πήγε και όλη τη χρονιά πέρυσι και την εφετινή επίσης παραμένει κορυφαίος των κορυφαίων(πολυτιμότερος παίκτης) στο ΝΒΑ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβηκε στην 5άδα του πίνακα του παγκόσμιου τένις,αλλά ήταν καθοριστικό γεγονός η νίκη του στο “μάστερ” των κορυφαίων τενιστών.

Ψηφίστηκε λοιπόν εκείνος ως ο καλύτερος Ελληνας αθλητής της χρονιάς και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε το βραβείο στον πατέρα του.

Κατά την βράβευση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για τα αριστεία,για την ανάγκη να αναδεικνύονται οι άριστοι ,ώστε να βρίσκουν μιμητές,να ηγούνται της κοινωνίας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς,ο οποίος διακρίνεται για τον μεστό-παρά την μικρή ηλικία του-λόγο έστειλε στην εκδήλωση αυτή του αθλητικού Τύπου τον χαιρετισμό του.

Ελπίζουμε-αλλά όχι βάσιμα…- ότι ,όταν βιντεοσκοπήθηκε ο χαιρετισμός του ,δεν γνώριζε την πρωτιά και άρα ότι τα όσα είπε θα μεταδίδονταν στην εκδήλωση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας,προσωπικότητες εντός και εκτός εισαγωγικών κλπ και σε ζωντανή μετάδοση στην Ελλάδα μέσω του κρατικού καναλιού.Αν το γνώριζε κάποιος θα έπρεπε να προετοιμάσει μια εμφάνιση ανάλογη και όχι μια εμφάνιση “μιλάω στην οικογένεια και στους φίλους ,απο το δωμάτιο του ξενοδοχείου και βιάζομαι να πάω να την πέσω”…

Υποψήφιος ακόμα ήταν ο αθλητής της κολύμβησης Κριστιάν Γκολομέεφ.

Στις γυναίκες κορυφαία αναδείχθηκε η τετράκις νικήτρια του “Ντάϊμοντ Λίγκ” Κατερίνα Στεφανίδη.

Στα ομαδικά καλύτερη ήταν η ομάδα πόλο του Ολυμπιακού.