Αρχική Ελλαδα “Βόμβες” ΗΠΑ κατά Ερντογάν και υπερ Ελλαδας για το Αιγαίο!

“Βόμβες” ΗΠΑ κατά Ερντογάν και υπερ Ελλαδας για το Αιγαίο!

1604

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πολλοί, είτε ψοφοδεείς απέναντι στην Τουρκία,είτε “στημένοι¨για παραγωγή εντυπώσεων,είτε σε “λίστες” ,είτε,είτε κλπ καλλιεργούν εδω και χρόνια την εικόνα, ότι απέναντι είναι μια “επιτυχημένη Τουρκία που κάνει άριστη πολιτική,την έχουν όλοι ανάγκη και είναι η αναμφισβήτητη δύναμη της περιοχής”.

Εμείς εδώ και χρόνια γράφουμε και λέμε σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις ότι η Τουρκία με τον Ερντογάν ακολουθεί το δρόμο του Μόρσι της Αιγύπτου και του Σαντάμ σε υπερφίαλες επιθέσεις εναντίον κάθε δυτικού ηγέτη,από τον Αμερικανό πρόεδρο,μέχρι τον Γάλλο,τον Ελληνα κλπ

Και υποστηρίζουμε ότι θα βρει μπροστά της ένα δυτικό τοίχο ,ως αποτέλεσμα της “οθωμανικής πολιτικής” την οποία ακολουθεί ο βαθύτατα επηρεαζόμενος από την σύζυγό του Ερντογάν…

Μετά τις κάθετες δηλώσεις και αποφάσεις των Ευρωπα¨κικών θεσμών και προσώπων( Ε.Συμβούλιο,Τουσκ ,ηγέτες χωρών κλπ) ο “μεγάλου ειδικού βάρους” Αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάϊατ έκανε δηλώσεις -βόμβα για την Τουρκία.

Διακήρυξε το απολύτως ζητούμενο και υποστηριζόμενο από την Ελλάδα,ότι δηλαδή και τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδες,κάτι εντελώς αντίθετο με τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Είπε ο κ.Πάϊατ στις βομβες του κατα Ερντογάν:

«Η νομική ανάλυση των ΗΠΑ αναφορικά με το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης διαφέρει από αυτήν της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τη δική μας νομική ανάλυση, που ολοκληρώθηκε αφού λάβαμε όλο το μνημόνιο Άγκυρας- Τρίπολης, θεωρούμε ότι τα κατοικημένα νησιά πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με την ηπειρωτική χώρα.”
Προφανώς ο πρεσβευτής αναπτύσσει δημόσια την θέση  του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που επισημαίνει ότι τα κατοικημένα ελληνικά νησιά, όπως το Καστελόριζο, η Κάσος και βέβαια η Ρόδος και και η Κρήτη δεν έχουν απλώς επήρεια, αλλά πλήρη επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες.

Μάλιστα το δικαίωμα του καθορισμού θαλασσίων ζωνών, δεν έχει να κάνει ούτε με την έκταση των νησιών, ούτε με το αν γειτνιάζουν ή όχι με έδαφος γειτονικών χωρών. Το δικαίωμά τους της πλήρους επήρειας στις θαλάσσιες ζώνες είναι το ίδιο ισχυρό με αυτό της ηπειρωτικής χώρας.”

Οι δηλώσεις αυτές είναι απόλυτα ταυτόσημες με τις ελληνικές θέσεις και απολύτως αντίθετες με τις τουρκικές.

Τεράστια σημασία έχει ότι και ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέϊ Μασλόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι απέναντι στη “συμφωνία” Λιβύης -Ρωσίας.

Παρόμοιες δηλώσεις έχει κάνει και ο γερμανός πρεσβευτής,ο γάλλος κλπ.

Σιωπηλός ,ως σήμερα είναι ο πρεσβευτής της Βρετανίας,από την οποία έρχονται ειδήσεις ότι προσπαθεί να να συνάψει συμφωνία συμπαραγωγής αεροπλάνων με την Τουρκία για να μπορέσει να βελτιώσει την οικονομική της κατάσταση,αφού πήρε δρόμο εκτός Ευρώπης.

Το αν θα την αφήσουν οι αμερικανοί,στην αγκαλιά των οποίων θα πρέπει να πέσει αναγκαστικά είναι ζητούμενο,με μάλλον αρνητική απάντηση…