Αρχική Αθλητικα Νίκη-θρίλερ ο ΠΑΟ τον Ομπράντοβιτς-έχασε μετά 16 σερί νίκες ο Αντετοκούνμπο!

Νίκη-θρίλερ ο ΠΑΟ τον Ομπράντοβιτς-έχασε μετά 16 σερί νίκες ο Αντετοκούνμπο!

1397

 

 

ΟΙ ανεγκέφαλοι ίσως έχουν καθοριστικό ρόλο στην φετινή πορεία του ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα.

Ποτέ άλλοτε η Φενέρ του Ομπράντοβιτς δεν ήταν τόσο αδύνατη και σε καθεστώς σύγχυσης.Καθόλου τυχαία δεν βρίσκεται πολύ πίσω στην βαθμολογία.

Όμως οι ανεγκέφαλοι που πηγαίνουν στο γήπεδο όχι για να υποστηρίξουν τον ΠΑΟ ,αλλά για να εκτονωθούν τηε έδωσαν μεγάλη ώθηση στο ΟΑΚΑ.

Παραλίγο να νικήσει σε άδειο γήπεδο τον ΠΑΟ και να του χαμηλώσει πολύ τον πήχυ της αυτοπεποίθησης ,αλλά και σχετικά της βαθμολογίας και  να δώσει θάρρος στους ανταγωνιστές του.

Ο ΠΑΟ νίκησε με 81-78 ,αλλά στην τελευταία φάση,τελευταίο δευτερόλεπτο, χωρίς τον Καλάθη στο τελευταίο πεντάλεπτο λόγω φάουλ,ο Ράϊς έκανε καθαρό φάουλ στον Ντε Κολό που σούταρε για τρίποντο και δεν το έβαλε.

Οι διαιτητές δεν έδωσαν το φάουλ στο “κομπιούτερ” και ο ΠΑΟ νίκησε.Αν το έβαζε και έπαιρνε και το καθαρό φάουλ ο ΠΑΟ θα έχανε…

Το ματς σε άδειο γήπεδο ήταν σαν να έβλεπε κανείς παιχνίδι σε συνοικιακό γήπεδο και όχι παιχνίδι ευρωλίγκας.

Ολα αυτά γιατί οι ανεγκέφαλοι 30-40 άναψαν δεκάδες βεγγαλικά στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό…

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ρικ Πιτίνο έδωσε εύσημα στον Τζίμερ Φριντέτ , ο οποίος σήκωσε επιθετιό βάρος με 20 πόντους και κυρίως τις απόλυτα εύστοχες βολές στα φάουλ στο τελευταίο κρίσιμο λετπό.Είχε οκτώ ασίστ ,αλλά έβγαλε καλές άμυνες στο τέλος,αν και αυτό είναι το αδύνατο σημείο του.

Ο Ράϊς έκανε κραυαγαλέο λάθος στο τέλος,αλλά το διόρθωσε με μια καλή αμυντική προσπάθεια.

Φυσικά ο Καλάθης αν και έπαιξε στην τελευταία κρίσιμη περίοδο μόνο ένα(!) λεπτό ήταν πολύτιμος και πάλι,ενώ στο δεύτερο ημίχρονο καθοριστικός ήταν και ο Παπαγιάννης.Ο Παπαπέτρου και σταθερή αξία και ξεπέρασε τους χίλιους(1000) πόντους στην Ευρωλίγκα!!!

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 42-46, 65-57, 81-78.

Παναθηναϊκός (Ρικ Πιτίνο): Τόμας 13 (2), Ράις 6, Παπαγιάννης 10, Παπαπέτρου 8 (1), Τζόνσον, Μπράουν 3 (1), Φριντέτ 22 (2), Καλάθης 15, Ουίλι 2, Μήτογλου 2, Μπέντιλ.

Φενέρμπαχτσε (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Βέστερμαν 7 (1), Μαχμούτογλου 7 (1), Κάλινιτς 6, Σλούκας 15 (1), Ντε Κολό 13 (1), Ουίλιαμς 8, Ντουβερίογλου 4, Ντατόμε 7 (1), Λοβέρν 11.

Στα άλλα ματς η Ρεάλ νίκησε με ανατροπή την Αρμάνι στο γήπεδό της ,76-67, η Μακάμπι εκτός την Ζενίτ με 82-71,η Αναντολού εκτός την Ζαλγκίρις με 74-68 η Μπαρτσελόνα την Βιλλερμπάν και η Βαλένθια την Μπασκόνια.

Ο ΠΑΟ είναι σταθερά στην εξάδα της βαθμολογίας.

Στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπ έχασε στην έδρα του απο τον Ντόντισς και τους Μάβερικς ,οι οποίοι σταμάτησαν ένα απίστευτο σερί 16 νικών των Μπάκς.