Αρχική Αθλητικα Τσιτσιπάς και Εθνική Πόλο στην κορυφή του κόσμου!

Τσιτσιπάς και Εθνική Πόλο στην κορυφή του κόσμου!

1377

Παγκοσμίου επιπέδου νίκες σημείωσαν με αντιπάλους Σέρβους νέοι Ελληνες.

Κατ αρχήν ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε για τρίτη φορά(δεύτερη μέσα στο 2019) τον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς ,κυρίαρχο του παγκόσμιου τένις επι χρόνια και μεγάλου φιλέλληνα.

Αυτή τη φορά η νίκη στο τουρνουά του Αμπου Ντάμπι με εισιτήριο για τον τελικό,όπου αντίπαλο θα έχει κατα πάσα βεβαιότητα τον Ναδάλ, ο οποίος πρέπει να νικήσει τον Χασάνοφ.

Ο Τσιτσιπάς,ταχύτατα ανέβηκε στην πρώτη πεντάδα του ταμπλώ και με τέτοιες νίκες εδραιώνεται ως ένας απο τους μετρημένους στα δάχτυλα ενός χεριού παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

Παγκόσμιοι πρωταθλητές έγιναν και οι νεαροί,κάτω των 17 ετών πολίστες αφού νίκησαν την Σερβία στον τελικό με 6-4!

Η εθνική νέων ανδρών κατέκτησε τον τίτλο στο Κουβέιτ, και χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το Παγκόσμιο νέων του 2017, το Παγκόσμιο εφήβων του 2018 και το Ευρωπαϊκό νέων του 2018. Παράλληλα, η χώρα μας ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στην κορυφή, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και το 2017 στη Βελιγράδι.

Ηταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με απίστευτο γκολ -λόμπα του Γκουβέτση, ο οποίος στη φάση έδειξε σημάδια παίκτη παγκόσμιας κλάσης.

Η Σερβία μείωνε σε ενα γκολ τη διαφορά και το παιχνίδι ήταν θρίλερ.

Το τελιό 6-4 πέτυχε στο τέλος με παίκτη παραπάνω απο ελληνικής πλευράς ο Κάκκαρης.

Σημειώνουμε τις ιδιαίτερες επιδόσεις των νεαρών Ελλήνων στον υγρό στίβο.

Στα τελευταία χρόνια στην ιστιοπλοία κυριαρχούν οι 17χρονες Μαρία Τσαμοπούλου και Μελίνα Παππά ,τόσο σε παγκόσμιο,όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα με βάθρο και στην κατηγορία γυναικών!