Αρχική Αθλητικα Ο ΠΑΟΚ νικητής με την ΑΕΚ να …αφρίζει ,ο Θρύλος πρώτος...

Ο ΠΑΟΚ νικητής με την ΑΕΚ να …αφρίζει ,ο Θρύλος πρώτος με 4άρα,ο ΠΑΟ 3-0 και συνωστισμός κορυφής…

1528

 

 

Αντιστάσεως μη ούσης  εθραύσθησαν τα γκολπόστ της Λαμίας τετράκις από τον Ολυμπιακό και παραμένει πρώτος στη βαθμολογία μετά και τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟ είχε αρχικά αντίσταση από τον Πανιώνιο,αλλά με τό”συστημα Γκουαρδιόλα” κούρασε τον αντίπαλο και πέτυχε την ευρύτερη φετινή του νίκη χωρίς πέναλτυ.

Με τη σειρά:

Ο Ολυμπιακός φάνηκε απο την αρχή αφεντικό στο γήπεδο της Λαμίας καθώς η τοπική ομάδα δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που “έτρωγε χώμα” στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια που ήταν αήττητη.

Κινδύνευσε ο Ολυμπιακός στο 31 σε ένα σουτ του Δημούτσου ,αλλά μετά απο δοκάρι του Σεμέδο σε κεφαλιά ,άνοιξε το σκορ με την μοναδική ικανότητα του Ελ Αραμπί στο “ξεπέταγμα”.Σε ανενόχλητη σέντρα  του Βαλμπουενά,τον έχασαν όλοι,τον είδαν να ίπτανται και να ανοίγει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά.

Εκανε και το 2-0 με παιδική αντίδραση του έμπειρου Βάντερσον στις αρχές του β ημιχρόνου.Με πέναλτυ σε ανατροπή του Τσιμίκα και αποβολή του Πλιάτσικα ο Βαλπουενά έκανε το 3-0 και ο Ελ Αραμπί έκανε και το 4-0 στο 81.

Φυσικά μετά το παιχνίδι είχαμε τις καθιερωμένες γραφικές δηλώσεις του μπαρμπα- Σάββα

Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ με πέναλτυ που κέρδισε και εκτέλεσε ο Βιερίνια στο 57 ήταν νικητής.

Το ντέρμπι ήταν αμφίρροπο,η ΑΕΚ είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει,αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι είναι στο επίπεδο να κερδίζει ντέρμπι που άλλοτε έχανε στις λεπτομέρειες.

Στη φάση του πέναλτυ η ΑΕΚ  διαμαρτύρεται για φάουλ στον Βράνιες και στη συνέχεια της φάσης έγινε πέναλτυ στον Βιερίνια,παίκτη που απέδειξε για μια ακόμα φορά,ότι όσο μπόϊ του λείπει τόσο μυαλό έχει και μπορεί να κρίνει μόνος του ένα ντέρμπι.

Μετά το παιχνίδι η ΑΕΚ εξέδωσε δριμύτατη ανακοίνωση κατά των επικεφαλής της διαιτησίας και υποστηρίζει ότι η διαιτησία ήταν σφαγιαστική για τον κιτρινόμαυρο δικέφαλο και ευνοϊκή για τον μαυρόασπρο.

Στην ανακοίνωση της ΑΕΚ αναφέρεται:

«Αναρωτιόμαστε πόσο χειρότερη θα ήταν η διαιτησία του σημερινού αγώνα με Έλληνα διαιτητή. Αναρωτιόμαστε επίσης με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή της διαιτητικής ομάδας από τον κ. Περέιρα, που φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αλλοίωση αποτελέσματος του σημερινού ντέρμπι στην Τούμπα. Ίσως τελικά αντί για την αποχή των διαιτητών το ενδεδειγμένο σενάριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο να ήταν η αποχή του κ. Περειρα»

Καλύτεροι παίκτες των δυο ομάδων οι τερματοφύλακές τους Ζίφκοβιτς και Μπάρκας που απέτρεψαν γκολ.

Στο τέλος η ΑΕΚ τελείωσε με 9 παίκτες ,αφού στο 88 και στις καθυστερήσεις αποβλήθηκαν με δεύτερες κίτρινες Χούλτ και Λιβάϊα.

Μετά το ματς ο προπονητής της ΑΕΚ Καρέρα δήλωσε θυμωμένος γιατί οι παίκτες του δεν έχουν το θάρρος να μπαίνουν στη φωτιά με τη μπάλλα στα πόδια.

Ο Νίκος Καραγεωργίου πάντως δήλωσε ότι ήταν ένα μέτριο παιχνίδι,με μέτριες ομάδες που δεν διαφήμισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ο ΠΑΟ

Αν ο Καρέρα είναι θυμωμένος με το τσούκου-τσούκου μπολ τι να πεί και ο Δώνης.

Στο μάτς με τον Πανιώνιο στο 65ο λεπτό ο ΠΑΟ είχε 545 πάσσες και ο Πανιώνιος 151,αλλά ο ΠΑΟ στην περιοχή δεν έμπαινε…Οι πάσσες ήταν όλες ,μεταξύ των δυο περιοχών,αλλά αρκετά έξω από την περιοχή του Πανιωνίου…

Στο μάτς αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά το “ειδικό” βάρος του Αλαφούζου.

Στο ημικύκλιο της περιοχής του Πανιωνίου παίκτης του Πανιωνίου πήγε με τα δυο πόδια στον Γιόχανσον και τον έστειλε για …βρούβες με τραύμα στο γόνατο.Αντί κίτρινης και οριακά κόκκινης,δεν δόθηκε ούτε φάουλ με το σκορ τότε στο 2-0…

Ο ΠΑΟ άνοιξε το σκορ νωρίς και αφού έχασε τα …άχαστα ο Μακέντα.Σκόρερ με δυνατή προσπάθεια ο Χρήστος Δώνης με σουτ έξω απο την περιοχή.

Ο Μακέντα στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου έβαλε το 2-0 και ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟ Ινσούα,έβαλε το 3-0 με ωραίο απευθείας πλασιέ σε σέντρα του Γιόχανσον από την άλλη πλευρά του γηπέδου.

Ο Αστέρας νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και τώρα ο συνωστισμός από την 4η θέση μέχρι την 9η είναι 3 βαθμοί και πέντε μέχρι την 11η…