Αρχική Αθλητικα Σοκ!Σκοτώθηκε ο μεγάλος Κόμπι Μπράϊαντ-Ισόπαλο το ντέρμπι ΑΕΚ-Θρύλου!

Σοκ!Σκοτώθηκε ο μεγάλος Κόμπι Μπράϊαντ-Ισόπαλο το ντέρμπι ΑΕΚ-Θρύλου!

1435

Σοκ! Ενας απο τους μεγαλύτερους μπασκετομπολίστες όλων των εποχών στο ΝΒΑ,ο Κόμπε Μπράϊαντ σκοτώθηκε σήμερα απο πτώση του ελικοπτέρου του.
Η είδηση που έγινε γνωστή πριν λίγη ώρα επισκιάζει τα πάντα παγκοσμίως και στην Ελλάδα έγινε γνωστός ο θάνατός του την ώρα του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού.
Ο Κόμπι,42 χρόνων και ο μεγαλύτερος στάρ των Λεϊκερς μετά τον Ματζικ Τζόνσον ήταν θαυμαστής του Αντετοκούνμπο και εμψυχωτής το στα πρώατα βήματα στο ΝΒΑ .Μόλις χθες έχασε την τρίτη θέση στον πίνακα των σκόρερς από τον Λεμπρόν.

Στο μοιραίο ελικόπτερο, εκτός από τον Κόμπι Μπράιαντ και την ανήλικη κόρη του, επέβαιναν κι άλλοι επτά άνθρωποι. Ο Μπράιαντ και η κόρη του φαίνεται πως πήγαιναν σε αγώνα μπάσκετ. Μαζί τους, στο ελικόπτερο που ανήκε στον Κόμπι Μπράιαντ ήταν ο Τζον Αλτομπέλι, προπονητής μπέιζμπολ σε κολέγιο της επαρχίας Όραντζ, η γυναίκα του Κέρι και η 13χρονη κόρη τους Αλίσα, που έπαιζε μπάσκετ στην ίδια ομάδα με την Τζιάνα Μπράιαντ. Ανάμεσα στα θύματα και η Κριστίνα Μάουζερ, βοηθός του Κόμπι Μπράιαντ.

Τα σενάρια που εξετάζονται για την πτώση του ελικοπτέρου είναι δύο και είναι τα εξής: Είτε το ελικόπτερο έπεσε εξαιτίας της κακοκαιρίας (στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη) είτε εξαιτίας μηχανικής βλάβης.
Με δεδομένο το γεγονός ότι τα ελικόπτερα Sikorsky S-76B, όπως αυτό του Μπράιαντ, θεωρούνται από τα κορυφαία και διαθέτουν δυο μηχανές, θεωρείται σχεδόν απίθανο να κατέρρευσαν και οι δυο την ίδια στιγμή. Αυτό εκτίμησε ο Kurt Deetz, πρώην πιλότος της Island Express Helicopters, με την οποία συνήθιζε να πετά ο Κόμπι Μπράιαντ, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.
Μάρτυρες είπαν ότι το ελικόπτερο πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα για την περιοχή και τις συνθήκες και περούσε ασυνήθιστα χαμηλά,προφανώς για να αποφύγει τηνπυκνή ομίχλη και την απαγόρευση πτήσεων…

Στην Ελλάδα τις πρώτες ώρες της αναγγελίας ο θάνατός του δεν συγκίνησε ώστε να διακόψουν τις σαχλές αναλύσεις για ένα άνοστο ντέρμπι κορυφής, αν και τα παγκόσμια ΜΜΕ μόνο με αυτή την συγκλονιστική για τον αθλητισμό είδηση ασχολούνταν και ασχολούνται ακόμα…

O Κόμπι Μπράϊαντ έχει ένα μοναδικό ρεκόρ.Εβαλε σε ένα μάτς(Λέϊκερς-Ράπτορς 122-104) 81 πόντους σε 41 λεπτά.Κάθε 1 λετπό και 2 πόντους με 13 τρίποντα! Πήρε το προσωνύμιο “Μαύρο Μάμπα”…

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έτρεξαν και…αλληλοεξουδετερώθηκαν!

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 και το γεγονός ότι οι δυο τερματοφύλακες δεν είχαν καμία σπουδαία απόκρουση,ούτε πολλή δουλειά σε ένα ντέρμπι γεμάτο ένταση και με πολύ τρέξιμο δείχνει ότι οι δυο ομάδες μάχονταν μακριά απο το στόχο.
Ο Ολυμπιακός είχε ένα δοκάρι στο β ημίχρονο σε μία σπουδαία ευκαιρία του Γκιγιέρμε,αλλά αυτό προήλθε απο ένα λάθος φάουλ, μια στημένη φάση,μιά σέντρα,ένα νέο λάθος του σπουδαίου Βράνιες.
Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Σα είχε μια καλή απόκρουση σε μια πανέξυπνη κομπίνα σε μακρινό φάουλ του Μάνταλου και σουτ στην κίνηση του Λιβάϊα.
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ με πρέσιγκ ψηλά,αυτό έφερε σύγχυση και σε μία αντεπίθεση ο Μασούρας έβγαλε μόνο του τον Μπουχαλάκη, αλλά είχε τρέξει όλο το γήπεδο σε σπρίντ και είχε το λάθος πόδι στη φάση.Το σουτ ήταν στο στόχο,αλλά χωρίς δύναμη και ο Μπάρκας το εξουδετέρωσε.
Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή στο 60%,είχε τον σβούρα Βαλμπουενά που ανακάτευε και εκνεύριζε την ΑΕΚ.Μάλιστα κατάφερε με την πονηριά του να πάρει και τη δεύτερη κίτρινη στον Σιμόες και ο Ολυμπιακός να παίξει 10 λετπά με παίκτη παραπάνω.Τι άλλο να έκανε;
Ο Μπουχαλάκης τον ακολούθησε σε απόδοση και απο εκεί και πέρα δεν ξεχώρισε κάποιος ιδιαίτερα στο συμπαγές σύνολο που έφτανε όμως μόνο μέχρι λίγο πιο κάτω απο το κέντρο.
Η ΑΕΚ χειρότερη του αναμενομένου επιθετικά,καλύτερη του αναμενομένου αμυντικά.
Ο Καρέρα είδε ότι είχε διαβάσει λάθος το παιχνίδι και στο 30 σπατάλησε την πρώτη αλλαγή βάζοντας τον Ολιβέϊρα για να πάψουν να προωθούνται ανενόχλητοι οι ψηλοί στοπερ του Ολυμπιακού.
Είχε μεσοαμυνβτικό αποτέλεσμα,αλλά όχι μεσοεπιθετικό,όπου ο Μάνταλος προσπαθούσε να κάνει τα πάντα.
Στα άλλα μας το καλύτερο έγινε στην Ξάνθη,όπου ο ΟΦΗ προηγήθηκε δυο φορές και την τελευταία στο 87 με τον ίδιο παίκτη τον Φιγκουιρέδο.
Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις ο ίδιος παίκτης ο Φόϊερ.Αξιοσημείωτο η ακύρωση ενός γκολ για …γλίστρημα σε κτύπημα πέναλτυ!
Ο Παναιτωλικός τσάκισε τον Αρη με 2-0(Φάρλεϊ τα γκολ) θορυβημένος από τη μεγάλη νίκη του Πανιωνίου με 1-0 επι του Ατρομήτου με γκολ του Σταυρόπουλου.