Αρχική Αθλητικα Ο Βαλμπουενά καθάρισε την κορυφή,νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με ΠΑΟ.

Ο Βαλμπουενά καθάρισε την κορυφή,νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι με ΠΑΟ.

1312

Ο Βαλμπουενά μόνος του…

Είναι τα…πάντα!Κακόφημος και καλόφημος…

Ως χαρακτήρας μόνο καλός δεν είναι εντός και εκτός γηπέδων και δεν υπάρχει “πονηριά” κακή που να την απορρίπτει απο το ρεπερτόριό του.

Ομως μπορεί να κάνει τα πάντα και να δαγκώσει με την καλή έννοια,οποιονδήποτε αντίπαλο ,υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Οταν ο Ολυμπιακός έμεινε στο τελευταίο 2ολεπτο με δέκα παίκτες ο μικρόσωμος γάλλος είπε στους συμπάικτες του:

“κάντε στην άκρη θα παίξω μονος μου όλες τις θέσεις και ας είμαι κοντά στα 35…”

Και το έκανε… Επαιζε αμυντικό χαφ,επιθετικό χαφ,δεξιός εξτρέμ,αριστερός εξτρέμ,αριστεροδεξί μπακ,σέντερ φορ και μοίραζε τη μπάλλα με μοιρογνωμόνιο.

Στο 90′  ως να έπαιζε μόνος του,βρήκε χώρο,πήρε τη μπάλλα,αδειάζοντας τους πάντες δίπλα του και την έστειλε στον πόντο στο κεφάλι του Χασάν που ήταν εντελώς μπλοκαρισμένος και φαινόταν μόνο μια μικρή γωνία του κεφαλιού του διαθέσιμη .Εκει την πήγε και εκείνςο απλώς την …κουτούλησε.Γκολ!!!

Το ποδόσφαιρο δεν έχει όρια όταν το ξέρει κανείς…οταν δεν το ξέρει παντού έχει τείχη…

Ο Ολυμπιακός και με 10 παίκτες εξακολουθούσε να έχει 63% κατοχή και ο Ατρόμητος δεν εδικαιούτο βαθμό,αν και στο ποδόσφαιρο δικαιοσύνη δεν υπάρχει…

Στην Τούμπα ο ΟΦΗ στάθηκε πολύ καλά στο α ημιχρονο και πήρε το 0-0

Στο β όμως ο ΠΑΟΚ μιμήθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα που νωρίτερα ενώ έχανε 1-0 στο ημίχρονο στον Απόλλωνα Πόντου στο β ημίχρονο το έκανε 6-1!!!

Τόσα θα μπορούσε να βάλει και ο ΠΑΟΚ,αλλά έμεινε στα 4…

Στο 48′ ο Μπράουν ανέτρεψε εντός περιοχής τον Λημνιό και το πέναλτι που καταλόγισε ο Καστοριανός ρέφερι εκτέλεσε ανεπιτυχώς ο Μπίσεσβαρ.

Ο Σωτηρίου απέκρουσε το σουτ η μπάλα ξαναγύρισε στον αγωνιστικό χώρο και ο Ακπομ με ταχύτατη επέμβαση πλάσαρε στα δίχτυα του ΟΦΗ για να ανοίξει το σκορ στο 50′.

Στο 53΄ σε ωραία προσπάθεια του Ακπομ και γωνιακό σουτ, ο Σωτηρίου έδιωξε την μπάλα, αλλά χτύπησε το κεφάλι του στο κάθετο δοκάρι στην προσπάθεια του αυτή και το παιχνίδι διακόπηκε για λίγο μέχρι να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Στο 57′ ωραία κεφαλιά του Μάτος απέκρουσε ο Σωτηρίου, και στο 58′ νέο πέναλτι σε ανατροπή του Λάμπρου από τον Κώστα Γιαννούλη μετέτρεψε σε γκολ ο Ακπομ στο 60′..

Ο ΠΑΟΚ με το προβάδισμα που είχε απλοποίησε και την υπόθεση της νίκης, ειδικότερα μάλιστα όταν στο 66′ με κεφαλιά του Λάμπρου, από ασίστ του Μίσιτς ο δείκτης ανέβηκε στο 3-0. Με τον ΟΦΗ ουσιαστικά νοκ-άουτ ο Δικέφαλος έφτασε και στο 4-0.

Στο 83′ ο Αουγκούστο με πλασέ ανέβασε το σκορ σε 4-0…

Στο ΟΑΚΑ αναδείχθηκε η μη…δικαιοσυνη του ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός είχε κατοχή 70-30 στο α ημίχρονο είχε αρκετές τελικές,αλλά και θέσεις για εύκολα και επιίνδυνα σουτ και δεν έκανε τίποτα.

Ο Αραούχο έδειξε γιατί αγαπιέται…Ηρθε σε επαφή με τη μπάλλα για πρώτη φορά στο 7ο λεπτό και έκανε ένα σουτ που θέλει πολύ μεγάλη κλάση με πλάτη γυρισμένη.Η μπάλλα έκανε…ημικύκλιο στον αέρα,έξυσε το δοκάρι και μπήκε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου,αν και γηπεδούχος και με 30 χιλιάδες κόσμο  ήταν για τον ΠΑΟ πιο έυκολη απο τη Λαμία στο ΟΑΚΑ με γηπεδούχο τον ΠΑΟ…

Στο β ημίχρονο η κατοχή ανέβηκε ακόμα περισσότερο για τον Παναθηναϊκό και η ΑΕΚ άρχισε να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο στο 70 γιατί ήταν χειρότερη από τον Απολλωνα Πόντου στο 1-6 με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μόνο για τους παρουσιαστές της ΝΟΒΑ υπήρχε στο γήπεδο μόνο ΑΕΚ πού ήταν πανέξυπνη,σταθερή,μάγκισα χάρμα ιδέσθαι.

Φαίνεται ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο είχε μπερδέψει τις φανέλλες…

Ο Δώνης δήλωσε ευχαριστημένος και πως να μην ήταν…

Κράτησε στον πάγκο Κουρμπέλη,Ζαχιντ,Μακέντα και έβαλε τους δυο τελευταίους στο τελευταίο ημίωρο περισσότερο για προπόνηση.

Φαινόταν ότι ΔΕΝ χτυπούσε το παιχνίδι αυτό έχοντας σοτ νου του το επόμενο την Τετάρτη με τον ΠΑΟΚ για ανατροπή του 2-0 της Τούμπας.

Ο προπονητής της ΑΕΚ Μάσιμο Καρέρα δήλωσε ευχαριστημένος απο την πρώτη νικη της ΑΕΚ μετά πολύ καιρό σε ντέρμπι.

Ντέρμπι είχαμε και στην Τρίπολη,όπου Αστέρας και Αρης χρειάστηκαν απο 13 λετπά να βάλουν γκολ.Στο 13 ο Αρης με τον Βέλεθ και στο 26 ο Αστέρας με τον Γκράθια σε ένα παιχνίδι ,όπου ο Αρης συνεχίζει να βάζει μόνο δυο Ελληνες.Αλλους εξη είχε ο Αστέρας και στους 28 που χρησιμοποιήθηκαν οι 24 ήταν ξένοι…