Αρχική Θέμα Ο Τρόμος απο τις κασέτες του Βαρουφάκη εντός-εκτός Ελλάδας ,τα αυγά που...

Ο Τρόμος απο τις κασέτες του Βαρουφάκη εντός-εκτός Ελλάδας ,τα αυγά που έσπασαν Πολλάκης- Νικολόπουλος-Καμμένος και οι “ομελέτες” του ΣΥΡΙΖΑ

1982
epa04595701 Eurogroup chief Jeroen Dijsselbloem (L) and Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (R) speak during a press conference following a meeting at the Finance Ministry in Athens, Greece, 30 January 2015. Eurogroup chief Jeroen Dijsselbloem is visiting Athens to meet with Prime Minister Alexis Tsipras and Finance Minister Yanis Varoufakis. The head of eurozone finance ministers' group, Jeroen Dijsselbloem, will launch debt talks with Greece's newly elected leftist government. The SYRIZA government is determined on changing the conditions of its international bailout programme, while Dijsselbloem has stressed the importance of upholding the existing agreements. EPA/SIMELA PANTZARTZI

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 Με αυγά σπασμένα και όχι ολόκληρα γίνεται ομελέτα.Με περισσότερα αυγά περισσότερη ομελέτα.
Κοινή λογική προερχόμενη απο την εγχώρια και διεθνή εμπειρία.
Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ανέβηκε στην εξουσία επειδή 35% των Ελλήνων ψηφοφόρων προστέθηκαν στο αρχικό 3% των αριστερών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας εντολή αντίστασης της νέας Κυβέρνησης και όχι του Κόμματος στη διαφθορά που είχε κατακλύσει τη χώρα.
Επίσης στην αντίσταση προς τους ξένους που συνέτασσαν και εκβίαζαν τους Ελληνες ,ως τότε συστημικούς,πολιτικούς με τις λίστες του εξωτερικού(Λαγκάρντ,Μπόργιανς,Παναμά,Λιχτενστάϊν,Λουξεμβούργου,ακινήτων,οφσορ κ.α.)αλλά δεν έκαναν το παραμικρό για να επανέλθει ο κλεμμένος αυτός πλούτος στην Ελλάδα,ώστε απο αυτόν να εισπράξουν δόσεις δανείων ,να φτιάξουν τα οικονομικά της Ελλάδας.
Γιατί;
Μα διότι δεν υπήρχε ουσιαστικό οικονομικό πρόβλημα.Υπήρχαν οικονομικά θέματα απο διαφθορά,εύκολα αντιμετωπίσιμα με εφαρμογή των κανόνων που εφαρμόζονται στη Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ,δηλαδή νόμος ίδιος και στο Περιστέρι και στο Κολωνάκι του Ψυχάρη,των Μπομπολαίων κ.α.
Δούλευαν τα μικρόφωνα;
Τα κατάφερε πολύ καλά χρησιμοποιώντας ακόμα και την μέθοδο μαγνητοφώνησης  των “Αθλίων της Ευρώπης”του Γιάννη Βαρουφάκη.
Πολύ καλά έκανε και τους μαγνητοφώνησε σε συνεδριάσεις που θα έπρεπε να μαγνηφωνούνται ως ΠΡΑΚΤΙΚΑ εξ ορισμού.
Αν τους μαγνητοφώνησε ΠΡΙΝ η ΜΕΤΑ τις επίσημες συνεδριάσεις που είναι το πρόβλημά τους;
Είπαν κάτι ανήθικο και παράνομο στην προσωπική τους ζωή;
Αυτό δεν πρέπει να δημοσιευτεί φυσικά.
Είπαν κάτι παράνομο και ανήθικο στην στάση ορισμένων ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ και όχι στα επίσημα πρακτικά για την Ελλάδα ή άλλη χώρα;
Αυτό φυσικά πρέπει να δημοσιευθεί όποιον και αν αφορά.
Εδώ τα καλά…μικρόφωνα!
Το ωραίον του θέματος είναι ότι εναντιώνονται σε αυτό εκείνοι που χειροκροτούσαν τις αποκαλύψεις του “Βαθέος Λαρυγγιού” στο σκάνδαλο Γουότεργκέϊτ και έλεγαν μπράβο για τις μαγνητοφωνήσεις,τα κρυφά έγγραφα,τα πάντα.Και σωστά.
Εναντιώνονται και εκείνοι που χειροκροτούσαν την συμφωνία της Μόνικα Λεβίνσκι με μια μεγαλύτερή της φίλη που είχε περάσει και εκείνη απο το κρεβάτι του “ωραίου Μπίλ”(Κλίντον) να κάνει σεξ “απρόσεκτο” μαζί του ώστε να κρατήσει τον λεκέ στο φόρεμα,να κρατήσει το φόρεμα προσεκτικά για πολύ-πολύ καιρό στη ντουλάπα και να το εμφανίσει για εξέταση DNA όταν ο “ωραίος Μπίλ” χλέυασε τις γυναίκες λέγοντας ότι είναι “τίμιος και ηθικός και νόμιμος και ποτέ δεν είχε σχέσεις με άλλη εκτός της Χίλαρι.”
Ο Γιάννης Βαρουφάκης , καλά έκανε και κράτησε ντοκουμέντα για μια εποχή που Ελληνες, χωρίς “οικείο πταίσμα” στο ελάχιστο ,έπεφταν απο μπαλκόνια,σε γραμμές τρένου,στη θάλασσα η αυτοκτονούσαν τινάζοντας τα μυαλά τους στον αέρα μπροστά σε παιδιά ανήλικα.
Για τα λεχθέντα στις επίσημες συνεδριάσεις και ανεπίσημες συναντήσεις εκείνης της φοβερής  με “αιμα και άμμο” περιόδου δεν έπρεπε να κρατήσει ηχητικά και άλλα ντοκουμέντα;
Μπα;Ποιοί κανόνες ηθικοί το γράφουν αυτό;
Σε αυτή την περίοδο ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία με εντολή να αντισταθεί ως ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,όχι ως Κόμμα,στην διαφθορά και στον δοσιλογισμό των έξω και των μέσα,στους Χριστοφοράκους,τους Καραβέλες,τους Φόν Πύρερ, και πολλούς-πολλούς άλλους εντολοδόχους γερμανών υπουργών.
Κύριος,αν όχι μοναδικός επιτιθέμενος η Γερμανία για να μην χάσει την Ελλάδα,ως ελεγχόμενο προτεκτοράτο μέσω της οποίας θα εξουσίαζε την Ευρώπη.
Δούλευαν τα μικρόφωνα;
Σημαντικότατη βοήθεια σε κρίσιμες φάσεις η Ελλάδα έλαβε από τις ΗΠΑ(θυμηθείτε π.χ.τα φρένα στον Σόϊμπλε μέσω του Τζάκ Λιού),τη Γαλλία ,την Ιταλία,την Ισπανία,την Πορτογαλία,δευτερευόντως τη Βρετανία.Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…
Με πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους καραμανλικούς αρμούς εξουσίας.
Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την επικράτηση των ηθικών χαρακτηριστικών και αρχών του πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Κυβέρνηση.
Κυρίως στο να μην μπουν στην διαφθορά και στελέχη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Τεράστια συμβολή.Αλλά αυτή δεν φτάνει για άσκηση εξουσίας.
εκτός από την άρνηση προσχώρησης στη διαφθορά υπάρχει και η ανάγκη αποκάλυψης των διεφθαρμένων και η ανάγκη να παραπεμφθούν στο νόμο.
Σε αυτή την πλευρά η κομματική βοήθεια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ασήμαντη.
Γιατί;
Δείτε ποιοί είναι μάρτυρες στις δικογραφίες διαφθοράς που έχουν συγκροτηθεί.

Δούλευαν τα μικρόφωνα;

Κυριαρχεί σε όλες ο…Νίκος Νικολόπουλος και ο Πάνος Καμμένος.
Νομικός μπροστάρης απο πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Σπύρος Λάππας.
Στα ΜΜΕ το βάρος των σκληρών καταγγελιών σήκωναν εκτός αυτών και μερικοί ακόμα ,όπως ο Παύλος Πολλάκης,ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.Και στα ΜΜΕ ο Κώστας Βαξεβάνης ,κατα περίπτωση και η ΖΟΥΓΚΛΑ…
Είναι λοιπόν προφανής ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ,αν θέλει να ξαναγίνει “επαγγελματικό Κόμμα” για 5-8%.
Να διώξει όλους αυτούς που…φώναζαν!
Είναι επίσης προφανής ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει αν θέλει να γίνει Κόμμα άσκησης εξουσίας και πάλι.
Χρειάζεται μεγαλύτερη ομελέτα,άρα περισσότερα αυγά σπασμένα.
Ειπώθηκαν διάφορα στην Συνεδρίαση των Κομματικών Οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.Αλλα οδηγούν προς τον πρώτο δρόμο,άλλα στο δεύτερο.
Πλειοψηφικά φαίνεται να επιλέγουν το δεύτερο δρόμο για την δημιουργία μιας ευρύτερης “Συμμαχίας”.
 Εμεις δεν θα την ονομάσουμε ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ.Αυτό θα φανεί στην πράξη.Πρόοδος χωρίς εφαρμογή  του ίδιου νόμου για Περιστέρι,Καλλιθέα,Ψυχάρηδες και εφοπλιστές δεν υπάρχει.
Αυτό ακριβώς φανταζόμαστε ότι εννοούσε ο Αλέξης Τσίπρας όταν είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ελέγχει τους κρίσιμους αρμούς εξουσίας και προφανώς όχι να κάνει τις τρεις ανεξάρτητες εξουσίες(Νομοθετική,δικαστική,εκτελεστική) μία.Αυτό εξάλου εφάμμοσε σε 5,5 χρόνια εξουσίας…
 Σωστά λοιπόν είπε στη συνέχεια και λόγω κριτικής από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους, να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ» προσθέτοντας ότι «παράλληλα, μιλάνε με θράσος σήμερα αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς αλλά και τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια».
Ηδη ΜΜΕ διαχωρίζουν “ομάδες” εντός του ΣΥΡΙΖΑ και στη μία πλευρά με τον κ.Τσίπρα βάζουν τον Νίκο Παππά,τον Παύλο Πολλάκη,την Εφη Αχτσιόγλου,τον Δ.Τζανακόπουλο και σε άλλη ονόματα όπως των κ.κ.Βούτση,Κοντονή,Σκουρλέτη.

Τις ίδιες προσεγγίσεις,δηλαδή διάκριση ομάδων,ανάλογα με τις θέσεις σε τέτοια θέματα,έκαναν τα ΜΜΕ και στα πρώην μοναδικά Κόμματα εξουσίας,δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία,το ΠΑΣΟΚ.

Για θυμηθείτε τα…Θυμηθείτε και τις πορείες στη συνέχεια αυτών των ομάδων…

Συμπέρασμα:ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο σταυροδρόμι να παραμείνει ένα Κόμμα εξουσίας ή να γυρίσει στην σημερινή…ευτυχία του ΚΚΕ!

Δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς.Οποιο κενό υπάρξει θα το καλύψει η …Ιστορία,η οποία απεχθάνεται τα κενά και δεν τα αφήνει ελέυθερα…

ΥΓ.Αλήθεια ποιοί φοβούνται εντός και εκτός Ελλάδας ,τις μαγνητοταινίες του Γιάννη Βαρουφάκη;

Το θέτουμε γιατί έχουμε πληροφορίες ότι το περιεχόμενό τους είναι όντως …τρομώδες για πολλούς ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ!

Μεγάλος είναι ο φόβος από ενδεχόμενες αποκαλύψεις των επιθυμιών του(στην ουσία) αντιευρωπαϊστή και απεχθούς πολιτικά Σόϊμπλε,ενός εκ των κύριων υπευθύνων της επαναφοράς ακροδεξιών κοράκων πάνω απο τη Γερμανία,άρα στα “πλευρά” της Ευρώπης…