Αρχική Ελλαδα Κορωνοϊός:Κλείνουν σχολεία -δικαστήρια-γήπεδα- Πάνω από 650 νεκροί στην Ευρώπη!

Κορωνοϊός:Κλείνουν σχολεία -δικαστήρια-γήπεδα- Πάνω από 650 νεκροί στην Ευρώπη!

1356

 

Ολα τα σχολεία της χώρας κλείνουν για 14 ημέρες με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ.Κικίλια,ενώ στην Πάτρα χαροπαλεύει στην Εντατική ο 67χρονος που γύρισε από Ισραήλ-Αιγυπτο.

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα πρόληψης και κατανομής ρόλων μετά απο μαραθώνιες διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης.

Αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για τις συγκεντρώσεις πολιτών σε χώρους,όπως οι αθλητικοί,οι εκπαιδευτικοί κλπ ενώ πιθανολογείται ότι θα κλείσουν για 15 ημέρες και τα δικαστήρια καθώς αυτό που γίνεται σήμερα είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.

Πολίτες με βαριά υποκείμενα νοσήματα αναγκάζονται  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να πηγαίνουν οι ίδιοι ή στενοί συγγενείς τους και να περιμένουν με τις ώρες σε περιβάλλον κλειστό και εντελώς ανθυγιεινό.

Επειδή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ η παρουσία ,πολλοί δεν ενημερώνουν ούτε τους δικηγόρους τους για την πραγματική κατάσταση της υγείας.Πολλοί δικηγόροι και δικαστές επίσης έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα…

 

Στο θέμα των Σχολείων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Τρίτης, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας λόγω του κορωνοϊού για 14 ημέρες. Συμπεριλαμβάνονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, και όλα τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα.Το μέτρο αφορά και τα φροντιστήρια αλλά και κάθε είδους ιδιωτική σχολή οποιασδήποτε βαθμίδας.

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες γίνονται κατα τόπους χωρίς οπαδούς,όπως θα γίνει και στον αγώνα Ολυμπιακού και Γούλβς την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λίγκ.

Το ίδιο θα συμβεί στην Ισπανία ενώ στη Γερμανία γίνονται με θεατές αφού τα κρούσματα είναι λιγότερα.

Το μεγαλύτερο πλήγμα υφίσταται η Ιταλία,όπου οι νεκροί(όλοι ηλικιωμένοι με βαριά υποκείμενα νοσήματα) είναι πάνω απο 630,στη Γαλλία τρεις δεκάδες,στην Ισπανία το ίδιο και στην Βρετανία 8.