Αρχική Ελλαδα Επώνυμες προσφορές για την πανδημία και άμεση θετική αντίδραση Παυλόπουλου!

Επώνυμες προσφορές για την πανδημία και άμεση θετική αντίδραση Παυλόπουλου!

1402

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μία ημέρα μετά την απίστευτη προσφορά του Ομίλου Αποστολόπουλου ,ο οποίος έδωσε στο ΕΣΥ άμεσα και απο σήμερα ένα ολόκληρο ιδιωτικό νοσοκομείο ,με κρεβάτια,υλικά γιατρούς νοσηλευτές και άλλες προσφορές προστίθενται και αναδεικνύουν την καλή μας πλευρά.

Ο πρόεδρος των εφοπλιστών κ.Βενιάμης ανακοίνωσε ότι 120 εφοπλιστές δημιούργησαν κοινό ταμείο στο οποίο καταθέτουν οι ίδιοι και όποιος άλλος μπορεί χρήματα για να δοθούν ως ενίσχυση στο κράτος.

Ηδη το ποσό έφτασε στα 10  εκατομμύρια.

Η πιο χαρακτηριστική προσφορά όμως ήρθε από κτα μακρινά Γρεβενά,έγινε γνωστή το πρωί και πρωί-πρωί προκάλεσε την άμεση θετική αντίδραση του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας και εξαιρετικά ευαίσθητου σε τέτοιες περιπτώσεις Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην πολη των Γρεβενών η Ελόνα Αγκόλι είναι μοδίστρα και όπως αποκαλύφθηκε απο νοσοκομεία άρχισε απο χθες και δουλεύοντας όλη τη νύχτα ράβει εξαιρετικές μάσκες για να δοθούν στα νοσοκομεία της χώρας.

Τα νοσοκομεία προσφέρθηκαν να πληρώσουν τις μάσκες που είναι σε πολύ μεγάλες ποσότητες,αλλά η κ.Αγκόλι δήλωσε πρωί-πρωϊ στην κρατική τηλεόραση ότι δεν δεχθεί καμία αμοιβή και θα ράβει συνεχώς μάσκες όσο αντέχει.

Μόλις έκλεισε η σύνδεση με την ΕΡΤ το τηλέφωνό της χτύπησε και εκείνη νόμισε ότι θα είναι απο κάποιο νοσοκομείο.

Κατάπληκτη άκουσε τον Προκόπη Παυλόπουλο να της εκφράζει την συγκίνησή του για την προσπάθειά της και να της δίνει μαζί με τα συγχαρητήρια για την στάση της και κουράγιο να συνεχίσει.

“Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που μου τηλεφώνησε το πρωϊ και το μόνο που σκέφτηκα ήταν να τον ρωτήσω που βρήκε το τηλέφωνό μου” είπε ο Ελόνα προσθέτοντας ότι τέτοιες κινήσεις δίνουν κουράγιο για μεγαλύτερη ακόμα προσπάθεια.

Αμέσως μετά την ΕΡΤ έσπευσαν στα Γρεβενά και άλλα ΜΜΕ για να αναδείξουν την προσπάθεια αυτή,η οποία ,αν και στον αντίποδα απο πλευράς μεγεθών  με την προσφορά του Ομίλου Αποστολόπουλου,η οποία επίσης προβλήθηκε απο το σύνολο των ΜΜΕ ,έχει την μεγάλη της αξία.

Μετά το μεσημέρι η κ.Αγκόλι δέχθηκε και τηλεφώνημα από την σημερινή πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη”που θέλει να τη φωνάζουν Κατερίνα και εμείς αυτό κάνουμε” Σακελλαροπούλου.

Προσφορά ύψους 30.000 ευρώ έκαναν οι Ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών,όλων των δικαστηρίων!

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αθάνασιος Ράντος, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας και αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, εκτιμώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα  μας λόγω της πανδημίας, συναποφάσισαν να χορηγήσουν το 50% του μισθού τους στον ειδικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοτροπή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όλοι οι πολιτικοί αξιωματούχοι ,από τον ίδιο,τους βουλευτές και την πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προσφέρουν το ήμισυ του μισθού τους για την κρίση,περίπου δηλαδή απο δυόμισυ χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Οι υψηλόμισθοι συνταξιούχοι που έχουν βγάλει το ανώτατο της σύνταξης με πραγματικές κρατήσεις και όχι εικονικές προσφέρουν ως επίδομα αλληλεγγύης επτά χιλιάδες(7.000) ευρώ το χρόνο τα τελευταία 7-8 χρόνια.Αρα πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας…

Το γράφουμε μετά λόγου γνώσεως,δηλαδή …προσωπικής (και αγόγγυστης μεν  επι σειρά ετών) αναγκαστικής δε προσφοράς με τον τρόπο αυτό.

Περίπου τόσα(επτά χιλιάδες) ευρώ θα δώσει (εφάπαξ και τέλος )και ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας…