Αρχική Ελλαδα Χρήστος Κέλλας: Συζήτησα με τον θάνατο και γύρισα πίσω υγιής!

Χρήστος Κέλλας: Συζήτησα με τον θάνατο και γύρισα πίσω υγιής!

1670

Τις δραματικές διαστάσεις που έλαβε η υγεία του μετά την προσβολή του απο κορονοϊό περιέγραψε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο βουλευτής ,Αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Κέλλας,γιατρός αναισθησιολόγος.

Ο κ.Κέλλας είπε ότι μετά τα πρώτα ήπια συμπτώματα ,τα οποία οδήγησαν στην διάγνωση ότι είναι θετικός στον κορονοϊό ,στην 7η ημέρα παρουσίασε επιδείνωση με πυρετό 39,ανά 4-5 ώρες.

Οπως αποκάλυψε τότε συζητούσε με τους γιατρούς ακόμα και για τον θάνατό του.

” Συζητούσα μεμονωμένα με τους τριες γιατρούς που έβλεπα αν μπάινω στο φάσμα του θανάτου και οι τρεις μου απαντούσαν με τα ίδια λόγια “‘ειμαι συγκρατημένα αισιόδοξος.Ηταν δραματικές ώρες και εύχομαι κανείς να μην το περάσει.Δεν αξίζει να μπει κανείς σε αυτή την περιπέτεια και μπορούμε όλοι πειθαρχώντας να το αποφύγουμε”είπε ο κ.Κέλλας.

Αποκάλυψε ότι στην κρίσιμη εκείνη στιγμή του χορηγήθηκε μετά απο διαβουλεύσεις και με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα κοκτέϊλ φαρμάκων με βάση την χλωροκίνη και την αζυθρομικίνη και λίγο πριν διασωληνωθεί η υγεία γύρισε γρήγορα στη θετική πορεία.

Ο κ.Κέλλας είπε δεν κατάλαβε ποτέ που πήρε τον κορονοϊό καθώς  από τον έλεγχο όλων των συγγενών του και του περίγυρου κανείς δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

“Με έσωσε η πίστη μου και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με την περίπτωσή μου” πρόσθεσε ο βουλευτής.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση ο πρώην Υπουργός Υγείας Δ.Κρεμαστινός,ο ιδιοκτήτης της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ κ.Σπανός,ο Αλέξης Παπαχελάς,ο εφοπλιστής Παλιός κ.α.

Στον διεθνή χώρο έγινε γνωστό ότι ένας ακόμα “επώνυμος” έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό: ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος της περίφημης Μαρσέϊγ Πάπε Ντιούφ.

Ιδιαίτερη προβολή είχε επίσης ο θάνατος ενός παιδιού 13 ετών απο κορονοϊό στη Γαλλία.Ερευνάται αν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στις ΗΠΑ φαίνεται να καλπάζει ο κορονοϊός και οι θάνατοι πέρασαν  ήδη τους 4.000!

Στη Βόρεια Ιταλία και Βόρεια Ισπανία (Μαδρίτη-Βαρκελώνη κυρίως) η κατάσταση είναι δραματική και μιμούνται την Γιουχάν στον τρόπο αντιμετώπισης με την συμβολή Κινέζων γιατρών.

Υπολογίζεται ότι στην Ισπανία έχουν προσβληθεί 7 εκατομμύρια άνθρωποι και Ισπανοί επιστήμονες είπαν ότι ο κορονοϊός παραμένει στον οργανισμό για 7-8 ημέρες  και μετά την πλήρη ίαση και μπορεί να μεταδοθεί!!!

Στην Ελλάδα μέχρι σήμερα τα νέα είναι ενθαρρυντικά.

Οι θάνατοι έφτασαν στους 50 και όλα τα θύματα στην συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ενθαρρυντικό είναι ότι και οι διασωληνώσεις αυξάνονται κατά 4-5 την ημέρα,ενώ άλλοι τόσοι άνθρωποι βγαίνουν απο την διασωλήνωση.