Αρχική Ελλαδα Ο Τσιόδρας σώζει,διαφημίζει και κάνει χαρούμενη την Ελλάδα με καλά νέα...

Ο Τσιόδρας σώζει,διαφημίζει και κάνει χαρούμενη την Ελλάδα με καλά νέα σε ένα διεθνές χάος…

1619

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

” Αρκεί εις άνθρωπος ζήλω πεπυρωμένος ολόκληρον διορθώσαι δήμον”.

Τη φράση του Ιωάννη Χρυσοστόμου έκανε πράξη στα μάτια όλου του κόσμου ο καθηγητής της λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και αμερικανικά και ρωσικά και ευρωπαίκά ΜΜΕ.

Ο καθηγητής Τσιόδρας εμφανίζεται με μοναδικό για Ελληνα τρόπο στα ξένα ΜΜΕ και μάλιστα μόνος, χωρίς καμία αναφορά σε άλλους κυβερνητικούς παράγοντας.

Αυτό μάλιστα γίνεται απο ανταποκριτές των ξένων ΜΜΕ στην Ελλάδα και έχει και την σημασία του και την αξία του,αφού τον αναγνωρίζουν ως τον επιστήμονα που χάραξε και επέβαλε-διέταξε  την στρατηγική του στην κυβέρνηση ,η οποία την εκτέλεσε και εισπράττει απο την αναγνώρισή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο καθηγητής,γεννημένος στο Σίδνευ της Αυστραλίας και αυθεντικός αριστούχος Ελληνικών πανεπιστημίων με λαμπρές σπουδές στο Χάρβαρντ,στο Αϊνστάϊν και στο Μπεθ του Ισραήλ εξυπνείται και για το ύφος και το ήθος που εκπέμπει.

Κι άλλοι είναι καθηγητές Ιατρικής με λαμπρές επιστημονικές περγαμηνές στην Ελλάδα,αλλά ούτε το ύφος,ούτε το ήθος του εκπέμπουν.

Από χθες ο καθηγητής Τσιόδρας βγάζει με το δικό του σπάνιο στυλ σαφές κλίμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα και σήμερα χρησιμοποίησε τη λέξη χαρούμενος για την εξέλιξη του κορονοϊού,προβλέποντας ότι αν συνεχιστεί η πειθαρχία η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση χωρίς το χάος άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς Ελλήνων επιστημόνων μετά τις 6-8 Απριλίου η καμπύλη στην Ελλάδα θα βαίνει μειούμενη και δεν αποκλείεται αμέσως μετά το Πάσχα να αρχίσει η σταδιακή άρση των περιορισμών που ισχύουν,παρότι και σήμερα ακόμα επιβλήθηκαν νέοι σε περιοχές στη βόρεια Ελλάδα,στο Βόλο στην Πάτρα σε μεταναστευτικές δομές ,στο πλοίο Βενιζέλος που έκανε …κρουαζιέρα μεσούντος του κορονοϊού και τώρα έχει 120 κρούσματα σε σύνολο 382 επιβαινόντων…

Πίσω από την ήρεμη φιγούρα του καθηγητή Τσιόδρα συντάχθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και αυτό βοήθησε τον κόσμο να κατανοήσει τη σοβαρότητα με την οποία έπρεπε να τηρηθούν τα μέτρα.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο Αντρέϊ Πλάχοβ,ανταποκριτής της ρωσικής εφημερίδας “Κομερσάντ”:

“…Η Ελλάδα, όπως είναι γνωστό, κατάφερε και εξακολουθεί να καταφέρνει να τα πηγαίνει πολύ καλά στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Θεωρούμε ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο και η προσωπικότητα του Σωτήρη Τσιόδρα…

…Στη Ρωσία, πριν από λίγες μέρες, ξεκίνησε η καραντίνα που θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου. Η εμπειρία της Ελλάδας είναι υποδειγματική για εμάς, τους Ρώσους, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε. Η Ελλάδα καταφέρνει -επαναλαμβάνω- με σαφήνεια και γνώσεις, αλλά και την πίστη διά του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας να επιφέρει ηρεμία σε ολόκληρο το έθνος στην αντιμετώπιση της πανδημίας…

…οι Έλληνες φαίνεται πως τα έχουν καταφέρει. Στη χώρα σήμερα δεν υπάρχει έλλειψη προϊόντων, υπάρχουν αντισηπτικά και το πρόβλημα ήταν μόνο οι μάσκες. Ωστόσο, οι άνθρωποι, σύμφωνα με τους συνομιλητές μου, θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον…

…Στην Ελλάδα, οι πολίτες, μαζί με τους μετανάστες, συσπειρώθηκαν ενάντια σε έναν κοινό κίνδυνο: για παράδειγμα, μια μετανάστρια από την Αλβανία, ιδιοκτήτρια εργαστηρίου όπου επιδιορθώνονται ρούχα, έραψε 700 μάσκες σε τρεις ημέρες και τις δώρισε στο νοσοκομείο. Μια τέτοια χώρα είναι η Ελλάδα, όπου η προθυμία των αρχών να ακολουθήσουν τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων και της λαϊκής αλληλεγγύης συνέβαλαν στη συγκράτηση της εξάπλωσης του COVID-19».

Προφανώς και η κυβέρνηση όρισε επικεφαλής της Επιτροπής τον κ.Τσιόδρα,αλλά αναβάθμισε σε υφυπουργό-ενημερωτή-συντονιστή και τον κ.Χαρδαλιά.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι που δεν έχουν υποκειμενισμούς στις αναφορές αυτού του είδους δεν έχουν αναφέρει ποτέ κανενός άλλου Ελληνα το όνομα στους ύμνους τους για το ελληνικό κατόρθωμα.

Θα μπορούσε -για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί-να θεωρηθεί ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε το δίκτυιο CNN με την πρόσκληση σε συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η γνωστή Αμανπούρ που ανέλαβε την συνέντευξη συναγωνίστηκε Ελληνες σε “πατάτες” στη συνέντευξη αυτή,καθώς δεν γνώριζε για την Ελλάδα βασικά στοιχεία και το απέδειξε…

ΥΓ.Σε αυτή εδώ τη δημοσιογραφική έπαλξη δεν θα δείτε διασπορά του πανικού με συνεχείς αναφορές στα θύματα ,γιατί απλά δεν είμαστε σαν τους άλλους.

Ευτυχώς πάντως, ως σήμερα, τα (52)θύματα του κορονοϊού ΔΕν έχουν φτάσει στην Ελλάδα ούτε τα μισά από τα εφετινά θύματα του ιού της γρίππης…