Αρχική Ελλαδα Θρίλερ!Τραμπ-Ευρώπη-Αυστραλία “δείχνουν” κινέζικο εργαστήριο για τον κοροναϊό!- Ο Μητσοτάκης υμνεί Τσιόδρα-Κικίλια και...

Θρίλερ!Τραμπ-Ευρώπη-Αυστραλία “δείχνουν” κινέζικο εργαστήριο για τον κοροναϊό!- Ο Μητσοτάκης υμνεί Τσιόδρα-Κικίλια και “καρφώνει” πλούσιους που κρύφτηκαν στη δύσκολη ώρα…

1492
A

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν καλά ,ότι πριν πολύ-πολύ καιρό,όταν κανένα ελληνικό ΜΜΕ, ηλεκτρονικό ή έντυπο , δεν έκανε πρώτο θέμα την πιθανότητα δολιοφθοράς με τον κορονοϊό,εμείς συνδυάσαμε τα δεδομένα αυτής της κατηγορίας.Και τολμήσαμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα,ώστε οι αναγνώστες να κρίνουν μόνοι τους τι θα μπορούσε να είναι συνωμοσιολογία και ποιά είναι πραγματικά γεγονότα.

Τότε (αρχές Μαρτίου 2020)μόνο 1-2 ΜΜΕ γνωστών δημοσιογράφων ή ιδιοκτητών είχαν τολμήσει να βάλουν σε κάποια μικρή γωνιά τους αποσπασματικά γεγονότα.

Αυτό συνεχίστηκε ακόμα και όταν ο Κινέζος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζάο Λιτζιάν απαντώντας στις ΗΠΑ είπε ότι τον ιό μετέφερε στη Γιουχάν ο …αμερικανικός στρατός και όχι τυχαία!

Στις 19 Μαρτίου ο “πρόεδρος του χάους”,όπως αποκαλούν  τον Τραμπ έγκριτοι Αμερικανοί,όπως ο Τόμας Φρίντμαν των “Νιου Γιόρκ Τάιμς” δήλωσε δημόσια ότι είναι ενδεχόμενο να είναι ιός εργαστηρίου ο κοροναϊός που ξεκίνησε απο την πόλη Γιουχάν.

Αμέσως μετά τα πιο μεγάλα ΜΜΕ στον πλανήτη,στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη με ρεπορτάζ τους αναζητούσαν απάντηση στο ερώτημα αν ο ιός ξεκίνησε απο νυχτερίδα ή παγκολίνο ή ξεκίνησε απο εργαστήρια στη Γιουχάν.Και σιγά-σιγά δημοσιεύονταν βίντεο του 2015 που “προφήτευαν” έλευση του κοροναϊού στην Κίνα και στη Γιουχάν,όπου “εγιναν επικίνδυνα χωρίς μέτρα ασφαλείας πειράματα με κοροναϊούς νυχτερίδων”.Και επιβεβαίωναν το βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Ντην Κούντζ που έγραφε (συνωμοσιολογικά,ψυχροπολεμικά,στρατευμένα…) απο το 1989 για ιό εργαστηρίου και βιολογικό πόλεμο στη Γιουχάν της Κίνας.

Το ζητούμενο που τέθηκε ήταν να βρεθεί ο “Ασθενής Νο1” ώστε να ακολουθήσει κανείς την αλυσσίδα.

Στα τέλη Μαρτίου 2020 έγινε γνωστό ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρέδωσαν απόρρητη πολυσέλιδη έκθεση στην επιτροπή της Βουλής και έγινε γνωστό σε γενικές γραμμές ότι κατηγορούν την Κίνα για τον ιό και τους χειρισμούς της.

Εμείς, αμέσως μετά αναφερθήκαμε -με νέο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ-,όπως το γνωρίζουν οι χιλιάδες αναγνώστες μας,σε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ και όχι εκτιμήσεις πως μεγάλα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ,ανάμεσα στα οποία και Ελληνοαμερικανού,έλαβαν εντολή να μελετήσουν το ενδεχόμενο άσκησης αγωγών για δισεκατομμύρια αποαζημιώσεις από την Κίνα.

Ψάξτε και σήμερα να δείτε την περίεργη σιωπή των ελληνικών ΜΜΕ…

Ωσπου το Μεγάλο Σάββατο ο “πρόεδρους του χάους” ο Ντόναλντ Τράμπ μέσα στο Λευκό Οίκο δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ήταν ένα λάθος που ξέφυγε από κάθε έλεγχο ή μήπως άρχισε εσκεμμένα;Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο. Ό,τι κι αν έγινε από τα δύο , πρέπει να μας αφήσουν να πάμε εκεί και να το μάθουμε. Ζητήσαμε να πάμε νωρίτερα, όμως δεν το ήθελαν. Νομίζω ότι ξέρουν πως είχε γίνει κάτι που δεν ήταν καλό και βρίσκονταν σε αμηχανία. Μας είπαν πως διενεργούν έρευνα.Λοιπόν, θα δούμε τι θα γίνει με αυτή την έρευνα. Αλλά κάνουμε κι εμείς έρευνες».

Τι σημαίνει αυτή η δήλωση νομικά μπορεί πια να το καταλάβει καθένας Ελληνας,οποιασδήποτε μόρφωσης,εκτός απο …”ξανθές” και “ξανθούς” των ελληνικών καναλιών…

Επίσης είναι σαφές ότι ο Τράμπ αναζητεί με τις ΗΠΑ τον “Ασθενή Νο1” γιατί αυτός θα φανερώσει την πραγματική αιτία της πανδημίας.

Ο Τράμπ ρωτήθηκε για τις συνέπειες,δηλαδή αγωγές και σχετικά μέτρα και απάντησε:

«Αν ήταν εσκεμμένα υπεύθυνοι (σ.σ. οι κινέζοι ηγέτες,το κινεζικό κράτος), σίγουρα».

Και αν τον Τράμπ τον αποκαλούν “πρόεδρο του χάους” οι διάσημοι όπως ο Φρίντμαν,ιδού τι έγραψε ο ίδιος ο Φρίντμαν:

“Η Κίνα διεκδικεί ρόλο παγκόσμιου ηγέτη.Μπορεί να γίνει ‘οχι στέλνοντας μάσκες για να υποχρεώσει τα διάφορα κράτη(ήρθαν και σε μας και στην Ευρώπη τέτοια φορτία…)αλλά αποκαλύπτοντας πως ξεκίνησε ο ιός .ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τι πραγματικά συνέβη στην Κίνα.Δεν μιλώ για “ιό της Κίνας”,όπως ο Τράμπ.Ο ιός προέκυψε απο τη Γιουχάν και η Κίνα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εμφανίστηκε ο ιός.Συνέβη κατά κάποιο τρόπο τυχαία σε μια βιομηχανική εγκατάσταση;Βγήκε στην αγορά τροφίμων…ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ η Κίνα ήταν ΠΟΛΥ ΑΔΙΑΦΑΝΗΣ σχετικά με αυτό και μάλιστα ΚΥΝΗΓΗΣΕ έναν απο τους πρώτους γιατρούς της που ζήτησε ισχυρότερα μέτρα.Αυτός ο γιατρός πέθαν τραγικά από τον κοροναϊό αυτόν…”

Στις ΗΠΑ γράφουν ανοιχτά ότι “ο πρόεδρος του χάους” Ντόναλντ Τραμπ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί την πανδημία για τις ερχόμενες εκλογές,αν και ως σήμερα φαίνεται να πλήττεται πολύ ο ίδιος και το Κόμμα του απο τους άθλιους χειρισμούς (χιλιάδες θάνατοι,θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους ανώνυμα κλπ) που έκανε και κάνει.

Ο βασικός αρθρογράφος των NEW YORK TIMES δήλωσε στον προσβληθέντα απο τον κοροναϊό Αλέξη Παπαχελά:

“…Υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν βάσιμα ότι αυτές οι αμερικάνικες εκλογές μπορεί να μην είναι καθαρές ή ακόμη και μπορεί να μη γίνουν”.

Και αναλυτικά αναφέρει υπολογισμούς του Τράμπ με τον τρόπο ψηφοφορίας στην αμερικάνικη επαρχία,στις αμερικάνικες μεγαλοπόλεις ,στην επιστολική ψήφο κλπ.

Επομένως τα όσα κάνει ή δεν κάνει ο Τράμπ προς την Κίνα εντάσσονται σίγουρα και σε τέτοιους υπολογισμούς.

Ομως η τεράστια αμερικάνικη εφημερίδα με το κείμενο που προαναφέρουμε θέτει και εκείνη ανεξάρτητα,αυτό που θα έπρεπε να κυνηγούν όλοι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ παγκοσμίως:τον “Ασθενή Νο 1″ και καταγγέλλει ότι ” η Κίνα είναι πολύ αδιαφανής”.

Γιατί να είναι αδιαφανής, αν δεν έχει κάτι ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ να κρύψει;

Γιατί να είναι πολύ αδιαφανής για ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ λάθος;

Προφανώς όλοι εννοούν ότι έχει κάτι να κρύψει μόνο στην περίπτωση εργαστηρίων,είτε αυτά αφορούν αγώνα δρόμου για ανακάλυψη εμβολίου και φαρμάκων με σκοπό το παγκόσμιο υπερ κέρδος,είτε και την ανάπτυξη ενός ιού που θα μπορεί να χτυπά “συσκεπτόμενους” η μεταφερόμενους σε κλειστά αεροπλάνα ,άρα και ηγεσίες…

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε αποφάσεις ανάλογα με τα τεράστια επιχειρημαιτκά του συμφέροντα.Δηλαδή άργησε να διατάξει κλείσιμο επιχειρήσεων γιανα προλάβει να “τακτοποιήσει” τις δικές του ή να περιορίσει τη ζημιά.Ομως άλλες επιχειρήσεις υπέστησαν τεράστιες ζημιές και είναι βέβαιο ότι θα καταθέσουν αγωγές αποζημίωσης στο αμερικανικό κράτος για τα μέτρα που πήρε και τους ζημίωσαν ή δεν πήρε και τους ζημίωσαν…

Η αλυσσίδα θα στραφεί αναγκαστικά και προς την Κίνα με ομαδικές,εταιρικές ή κρατικές αποζημιώσεις.

Αυτό όμως θα αφορά και χώρες της Ευρώπης και φυσικά και την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-Παπαχελάς) ότι “καθώς θα περνάμε σιγά-σιγά στηνεπόμενη φάση που θα πρέπει να γαιτρέψουμε τις οικονομικές πληγές,τις οποίες άνοιξε η πανδημία,είναι το πως το όπποιο βάρος θα επιμεριστεί δίκαια.Για την επιχείρηση αυτό σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη περισσότερο να στηρίξει την επιχείρησή του…Να κάνει αύξηση κεφαλαίου,να φάει απο τα ετοιμα…Οι δωρές απο επιχειρηματίες στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν πράγματι πολλές.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ…

Για την Ελλάδα της διαφθοράς αυτό έχει μεγάλη σημασία.Ποιός κρίνει τον δίκαιο επιμερισμό,αν όχι τα δικαστήρια;

Πόσο δίκαιο είναι ένας υγιής και νόμιμος επιχειρηματίας να πάθει μεγάλη ζημιά απο αναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης,που δεν θα έπαιρνε μόνος του και την ίδια στιγμή οι πρωταγωνιστές ενός απο τα μεγαλύτερα ΚΡΑΤΙΚΑ σκάνδαλα,όχι μόνο να μην έχουν προφυλακιστεί,όπως άλλοι της κατηγορίας,αλλα να έχουν στην διάθεσή τους στρατιά υπερπολυτελών αυτοκινήτων και να απολαμβάνουν τα πάντα μεσούσης της κρίσης;

Εχει σημασία πάντως ότι στην εκτενή συνέντευξή του ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι πήρε αποφάσεις κόντρα στο οικονομικό επιτελείο και τις εισηγήσεις του,για κλείσιμο των πάντων.Αναφέρθηκε (δίνοντας ανάλογους “ποντους”)μόνο σε δυο ονόματα.Στον Σωτήρη Τσιόδρα του οποίου έπλεξε το εκγώμιο και τον χαρακτήρισε άριστο επιστήμονα και είπε ότι του τον σύστησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.Αυτό έχει σημασία γιατί ο Κικίλιας βάλλεται ως “αποτυχημένος και απών”υπουργός Υγείας.Ο κ.Μητσοτάκης με αυτά που λέει τον ανεβάζει και μάλιστα πολύ ψηλά…Ταυτόχρονα ανεβάζει,όσο πιο ψηλά μπορεί τον κ.Τσιόδρα και δείχνει πόσο σοφά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και αμέσως συμπαραστάθηκε στον κ.Τσιόδρα, την ίδια ώρα που διάφοροι σύμβουλοί του(π.χ. Καρτερός,Αυγή κλπ) για να κρατήσουν το “μαγαζάκι” τους έκαναν σφοδρή ανόητη επίθεση στον καθηγητή με όρους “κυβέρνησης του βουνού”…

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι πια εχει συνεχή προσωπική συνεργασία με τον κ.Τσιόδρα και τον χαρακτήρισε φίλο του.

Προφανώς θα τον έχει σην εκλογική βιτρίνα του,αν στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν το βιτριόλι στον καθηγητή και δεν τον αγκαλιάσουν,ώστε να παραμείνει ανεξάρτητος επιστήμονας ,μακριά απο την πολιτική.

Το μικρό ποσοστό του 3% που κάνει όμως κουμάντο στο ΣΥΡΙΖΑ όταν ακούει εκκλησία(ιεροψάλτης Τσιόδρας) και πολλά παιδιά(7) προτιμά να έχει ένα κόμμα μαγαζί,τύπου ΚΚΕ στα σίγουρα και όχι κυβερνητικό κόμμα στο οποίο να μην κάνει κουμάντο…

Ως τώρα ο κ.Τσίπρας δείχνει να επιλέγει κόμμα εξουσίας,αλλά έχει πολύ δρόμο για να κερδίσει εμπιστοσύνη ευρείας μάζας και όχι “φωτισμένους υμνητές του σταλινισμού” που μαγεύτηκαν  με το αζημίωτο από την λάμψη της αμερικανικής “Βιρτζίνια”…

Αργά το βράδυ της 20ης Απριλίου 2020(μετά το ρεπορτάζ αυτό που μόλις διαβάσατε) το ΑΠΕ μετέδωσε το εξής ρεπορτάζ ,το οποίο καταχωρήθηκε και σε άλλα ελληνικά ΜΜΕ,όπως π.χ. στη ΖΟΥΓΚΛΑ:

“Η Αγγελα Μέρκελ κάλεσε σήμερα την κινεζική ηγεσία να επιδείξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με την «γένεση» του νέου κορωνοϊού, την ώρα που το Πεκίνο κατηγορείται ότι υποβάθμισε τις επιπτώσεις της πανδημίας στο έδαφός της.

«Όσο περισσότερο η Κίνα ενημερώνει κατά διαφανή τρόπο σχετικά με την γένεση του ιού, τόσο καλύτερα θα είναι για όλον τον κόσμο στον πλανήτη αυτόν», ώστε «να αντληθούν τα διδάγματα», δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και άλλες δυτικές χώρες, έχουν κατηγορήσει τις τελευταίες εβδομάδες την Κίνα ότι δεν αντέδρασε κατά αποτελεσματικό τρόπο κατά τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας και ότι υποβάθμισε τις επιπτώσεις στο έδαφός της.

Το κινεζικό εργαστήριο τύπου P4 στην Γουχάν, που βρίσκεται στο στόχαστρο των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ως πιθανή πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού αρνήθηκε κατηγορηματικά την ευθύνη του ως προς την προέλευση της επιδημίας Covid-19.

Η Κίνα απέρριψε επίσης σήμερα το αίτημα της Αυστραλίας για την πραγματοποίηση έρευνας σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού, κυρίως εκ μέρους της κινεζικής ηγεσίας.

«Πρέπει να μάθουμε λεπτομέρειες τις οποίες μόνο μία ανεξάρτητη έκθεση θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε σχετικά με την προέλευση του ιού, για τον τρόπο αντιμετώπισής του και για την διαφάνεια με την οποία κοινοποιήθηκαν οι πληροφορίες», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για την στρατηγική του Πεκίνου μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην κεντρική Κίνα στο τέλος του 2019.

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν πράγματα που συνέβησαν και δεν γνωρίζουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Πηγή: ΑΠΕ”

Χρειάζονται άλλα σχόλια;