Αρχική Αθλητικα Ακόμα μετράει “σφαλιάρες” από τον Δώνη ο Αλαφούζος-Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με...

Ακόμα μετράει “σφαλιάρες” από τον Δώνη ο Αλαφούζος-Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός με νίκη στην Τούμπα

1580

 

 

Ο Ολυμπιακός έκανε ματ στον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα,νίκησε 1-0 και πήρε το πρωτάθλημα από την πρώτη αγωνιστική του “καλοκαιριού” λόγω κοροναϊού.

Στο αθηναϊκό ντέρμπι όλα ήταν μοιρασμένα,ο φτηνός σε “αγοραία αξία” παικτών  ΠΑΟ του Δώνη ήταν ισάξιος με την πανάκριβη ΑΕΚ του Καρέρα.Προηγήθηκε με τον Μακέντα και ισοφαρίστηκε απο τον Λιβάϊα.Ολα στο β μισό του β ημιχρόνου,καθώς οι αλλαγές άλλαξαν και τις δυο ομάδες προς το καλύτερο και “ζωντανότερο”…

Στην Τούμπα ο σωτήρας του εφετινού ΠΑΟΚ Βιεϊρίνα ,έκανε ένα λάθος ο Βαλμπουενά το εκμεταλλέυτηκε και με ασίστ στον Ελ Αραμπί το σκορ άνοιξε.

Οι συμπαίκτες του Βιεϊρίνια δεν μπόρεσαν να διορθώσουν το λάθος και μετά το ματς οι αποδοκιμασίες όσων πήγαν έξω απο την Τούμπα ήταν έντονες.Προφανώς και θα υπάρξουν εξελίξεις στον ΠΑΟΚ καθώς απο την πρώτη ημέρα χάθηκε η “παρότρυνση” Σαββίδη να καλυφθεί στο γήπεδο η αφαίρεση βαθμών εκτός γηπέδου.

Οι φάσεις του αγώνα που έκρινε το πρωτάθλημα οριστικά:

ΑΡΧΗ:

Ενός λεπτού σιγή πριν τη σέντρα για τα θύματα του κορωνοϊού.

1′ Πρώτο σουτ γ με τον Μπίσεσβαρ να μην ανησυχεί τον Σα.

4′ Το μακρινό σουτ του Καμαρά κατέληξε στα χέρια του Πασχαλάκη.

7’ Ο Ολυμπιακός σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR. Μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε και ο Καμαρά γέμισε εκ νέου. Ο Σεμέδο έπιασε την κεφαλιά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και ο Ελ Αραμπί από κοντά σκόραρε. Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για αντικανονικό γκολ και η φάση εξετάστηκε στο VAR.

23′ ΓΚΟΛ! 0-1 ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Ο Βαλμπουενά έκλεψε τη μπάλα από τα δεξιά, γύρισε τη μπάλα και ο Ελ Αραμπί από κοντά νίκησε τον Πασχαλάκη.

29′ Μακρινό δυνατό σουτ από τον Μασούρα, σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Στη συνέχεια της φάσης ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλή.

32′  Ο Καμαρά γύρισε τη μπάλα και ο Μασούρας επιχείρησε τακουνάκι, ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να σουτάρει και οι αμυντικοί απομάκρυναν.

37′ Ο Σα μάζεψε το επικίνδυνο γύρισμα του Καντουρί.

43′  Ο Άκπομ μετά από τη σέντρα σούταρε έχοντας ανάποδη φορά και δεν βρήκε στόχο.

45′ Ο Βιεϊρίνια  απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση, όμως ο Σα μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

45’+1 Τέσσερα λεπτά οι καθυτερήσεις στο πρώτο μέρος.

 

Ξεκίνησε το β ημίχρονο έντονα απο πλευράς ΠΑΟΚ

48′ Κίτρινη κάρτα στον Βαρέλα για μαρκάρισμα στον Ελ Αραμπί

66′ Κίτρινη κάρτα στον Τσιμίκα.

67′ Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Πέλκας και Σφιντέρσκι στο γήπεδο. Μπίεσεβαρ και Ελ Καντουρί στον πάγκο.

71′  Ο Ραντζέλοβιτς στη θέση του Μασούρα.

73′ τρεις αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Εσίτι, Τζόλης και Ροντρίγκο στο γήπεδο. Πέρασαν εκτός οι Μάτος, Άκπομ και Μαουρίσιο.

75′ Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σισέ πήρε τη θέση του τραυματία Μπα.

77′ Κίτρινη στον Ραντζέλοβιτς.

83′ Μαζεμένες αλλαγές για τον Ολυμπιακό. Φορτούνης, Χασάν και Γκασπάρ μέσα. Στον πάγκο Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Καμαρά.

90′ +3 Κίτρινη κάρτα στον Σα για καθυστερήσεις.

90’+ 6 Κίτρινη κάρτα στον Γκασπάρ.

Τ

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (73′ Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Μίσιτς, Μαουρίσιο (73′ Εσίτι), Λημνιός, Καντουρί (67′ Σφιντέρσκι), Μπίσεσβαρ (67′ Πέλκας), Άκπομ (73′ Τζόλης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα (75′ Σισέ), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά (83′ Γκασπάρ), Μπουχαλάκης, Μασούρας (71′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (83′ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (83′ Χασάν).

Στο αθηναϊκό ντέρμοπι κερδισμένος ήταν ο ….Γιώργος Δώνης.Παρουσίασε μια πολύ σοβαρή ομάδα παρά;

1)τις “τσιφουτιές” του ανθρώπου που ελέγχει απο το παρασκήνιο το πρωτάθλημα.

2) την προβοκατόρικη απομάκρυνση του Δώνη από τον Αλαφούζο με στόχο ,προφανώς,να χαλάσει η ψυχολογία και η ισορροπία του ΠΑΟ.

Η εικόνα του Δώνη και του ΠΑΟ ήταν ίδια με της ακριβής ΑΕΚ στον αγωνιστικο χώρο.

εκτός αυτού όμως,μόλις τελείωσε οι “σφαλιάρες” του Δώνη έπεσαν βροχή στον Αλαφούζο.Απίστευτα “πολιτισμένος”,απίστευτα ευγενής,απίστευτα επαγγελματίας διαβεβαίωσε ότι θα εργάζονται όλοι με την ίδια σοβαρότητα και το ίδιο πάθος και στην προπόνηση και στα γήπεδα μέχρι την τελευταία ημέρα. Μίλησε ευθέως για πολιτισμό που πρέπει να υπάρχει και στις διάδοχες καταστάσεις γιατί είναι δικαίωμα των ομάδων να κάνουν αλλαγές,για την απίστευτη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα στο προπονητικό κέντρο και έκλεισε απαντώντας σε πιεστική ερώτηση:

“Στεναχωριέμαι και σταναχωριέμαι πολύ για την εξέλιξη.Αλλά είμαι πια 50 χρόνων και έχω αλλάξει σε σχέση με αυτό που ήμουν πριν 15 χρόνια…”

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προφήτης για να καταλάβει ότι ο Δώνης έχει καλό μέλλον και σε άλλο πάγκο,αλλά πολύ πιθανόν και στον πάγκο του ΠΑΟ μετά λίγο(;)καιρό.

Το κακό μέλλον εύκολα το βλέπει κανείς στον Αλαφούζο, ο οποίος αν δεν υπηρετεί σενάριο απαξίωσης της ομάδας ώστε να την πάρει φτηνή ο “επόμενος” σε μερικούς μήνες,ξανακάνει βλακείς ανάλογες του Στραματσόνι….

Μέσα σε όλα αυτά η ΑΕΚ είναι ήρεμη και περιμένει σε λίγους μήνες πανηγυρική είσοδο στο πανέμορφο γήπεδο της “Αγιάς Σοφιάς” ,το οποίο σχεδόν τελειώνει και γίνεται η υπογειοποίηση,ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση τριγύρω.

Στον ΠΑΟ Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δίνει συνέντευξη τυπου την Τρίτη και αναμένεται να έχει ξεκάθαρη εικόνα ,αν ο ΠΑΟ έχει μέλλον(όπως όλα δείχνουν) και σειρά να αποκτήσει το δικό του γήπεδο στο Βοτανικό…

Στο άλλο ματς της ημέρας ο Αλέξης κούγιας δεν μπήκε να παίξει,ώστε .ακθώς τα γνωρίζει όλα,να κερδίσει η ΑΕΛ και έτσι μοιραία ο αστέρας ανέτρεψε το 1-0 του Μιλοσάβλιεβιτς απο το 42,ισοφάρισε με πέναλτυ του Μπαράλες στο 45 και νίκησε 2-1 με τον Φερνάντεζ.