Αρχική Αθλητικα Επιβλητική η ΑΕΚ4-1 τον Αρη,ντροπιαστική διαιτησία στο 0-0 ΠΑΟ-Θρύλου!

Επιβλητική η ΑΕΚ4-1 τον Αρη,ντροπιαστική διαιτησία στο 0-0 ΠΑΟ-Θρύλου!

1233

 

 

Η ΑΕΚ ήταν επιβλητική στη Θεσσαλονίκη και σάρωσε τον υπερεκτιμημένο Αρη με 4-1.Ο Παναθηναϊκός άργησε να εκτιμήσει ότι ο Ολυμπιακός των ακριβών παικτών είναι απλά υπερκτιμημένος σε σχέση με τα ελληνόπουλα των άλων ομάδων και έτσι ο Ολυμπιακός φαινόταν πιο πολύ να θέλει να μη χάσει παρά να κερδίσει στο τέλος του ντέρμπι ,το οποίο έμεινε στο 0-0.

Η ΑΕΚ σε συνδυασμό με το 2-2 του ΠΑΟΚ στην Κρήτη με τον ΟΦΗ παίρνει προβάδισμα στη μάχη για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λίγκ ,την επόμενη χρονιά,όταν αναμένεται να μπει και στο παλάτι της Αγιάς Σοφιάς,το οποίο βάζει τις τελευταίες βασικές πινελιές μαζί με την διαμόρφωση των εξωτερικών οδών.

Με τη σειρά λοιπόν:

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Ολιβέϊρα στο 24,ο Αρης σε 5 λεπτά ισοφάρισε με τον Μπρόνο Γκάμα.Ο Ολιβέϊρα ξανάβαλε μπροστά στην ΑΕΚ στο 52.Μετά 10 λεπτά ο σιμόες έκανε το 1-3 και στο 82 ο Σιμάνσκι το 1-4 για την ΑΕΚ που είναι πια δυο βαθμούς μπροστά απο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έφερε 2-2 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη χθες.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Μπαγκαλιάνης, Δεληζήσης, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Σάσα (77′ Μπακουτσής), Μαρτίνες, Μαντσίνι, Μπρούνο Γκάμα, Διαμαντόπουλος.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (81′ Οικονόμου), Παουλίνιο, Σιμόες (81′ Σαμπανάτζοβιτς), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (73′ Σιμάνσκι), Λιβάγια, Βέρντε (61′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (73′ Αραούχο).

Πάμε τώρα στο ντέρμπι στο οποίο σφύριξε ο γνωστός διαιτητής κομίνης και το έκανε …ροντέο επιβεβαιώνοντας τους  …προφήτες που λένε ότι απο το πολύ τρέξιμο τα μάτια ορισμένων διαιτητών και εποπτών… κοκκινίζουν όταν παίζει ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟ του ανύπαρκτου στο προσκήνιο,αλλά αφεντικού στο πολιτικο-επιχειρηματικο)παρασκήνιο Αλαφούζου.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπρεπε να μείνει με 10 παίκτες όταν ο στόπερ Μπα που είχε ήδη κίτρινη έκανε φάουλ για απευθείας κόκκινη.Δεν πήρε ούτε δεύτερη κίτρινη και οι παράγοντες του Ολυμπιακού πήραν το μήνυμα απο τον Κομίνη και αμέσως σήλωσαν για ζέσταμα αντικατάσταση τον Σισέ.

Πράγματι στο ημίχρονο δεν εμφανίστηκε ο Μπα,αλλά εμφανίστηκαν,ως μη ώφειλαν και ο Κομίνης και μια περιώνυμη “επόπτισα” της οποίας το επώνυμο παραπέμπει σε μπίλια και δεν το συγκρατήσαμε.

Ο Κομίνης σε ένα στριφογύρισμα του Βαλμπουενά στην περιοχή του ΠΑΟ δεν είδε ότι ο Βαλμπουενά προσπάθησε με υπερέκταση να κρατήσει τη μπάλλα,δεν τα κατάφερε και πάτησε τον αστράγαλο του Ανουάρ,του τρίτου απο τους ξένους στην 11άδα του ΠΑΟ.Ο Κομίνης έδωσε φάουλ πάνω στη γραμμή,του είπαν να πάει στο “ΒΑΡ” γιατί το φάουλ του Βαλμπουενά στον Ανουάρ έγινε μέσα στην περιοχή.Πράγματι πήγε και γυρίζοντας έδωσε …πέναλτυ κάνοντας έξαλλο τον Δώνη που πήρε κάρτα!

Ο Διούδης έπιασε το πέναλτυ και ο Κομίνης δεν τόλμησε να δώσει επανάληψη καθώς ο Διούδης ελάχιστα πριν χτυπήσει τη μπάλλα ο Βαλπουενά κινήθηκε εκτός της γραμμής…

Ο Ολυμπιακός κρατούσε κατοχή,αλλά ο ΠΑΟ ήταν επικίνδυνος στις επιθέσεις.Αυτό το κατάλαβε καλά η επόπτισα και καθώς ο ΠΑΟ πίεζε και είχε παραπάνω παίκτες η επόπτισα σταμάτησε τον κολοβό για οφ σάϊντ παρότι τον κάλυπταν 2-3 παίκτε ςτιυ Ολυμπιακού πολύ περισσοτερο από το γνωστό “κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη” .

Το ευτύχημα είναι ότι οι παίκτες των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο ήταν πολύ πιο πολιτισμένοι από το διαιτητικό σχήμα και δεν έδειξαν ούτε τον φυσιολογικό εκνευρισμό.Οι κάρτες ήταν σε φάουλ για ανακοπή επιθέσεων.

Στο ημίχρονο του αγώνα η διοίκηση Αλαφούζου αποφάσισε να δείξει ότι είναι ενεργός στο πλευρό του…ΠΑΟ και εξέδωσε την εξής ανακοίνωση …συμπαράστασης στον πόνο των φιλάθλων του Ολυμπιακού:

«Πόση ντροπή ακόμα θα αντέξουν οι φίλοι του Ολυμπιακού με αυτά τα απροκάλυπτα δώρα της διαιτησίας; Αν προσπαθούν με τέτοιο τρόπο να φτάσουν στο αήττητο, ας το χαίρονται πραγματικά.

Η διαιτησία του αποψινού αγώνα προκαλεί το κοινό φίλαθλο αίσθημα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο διαιτητής ανακαλύπτει φάουλ σε πέσιμο του Βαλμπουενά στον Ανουάρ και μέσω VAR το μετατρέπει σε πέναλτι! Νωρίτερα ο διαιτητής δεν βλέπει (;) το πάτημα του Μπα στον αστράγαλο του Ανουάρ, φάση που θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα και επομένως αποβολή του αμυνομένου (είχε ήδη μία κάρτα)».

Το ευτύχημα είναι ο…κοροναϊός.Τα ματς γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και δεν υπάρχουν τα γνωστά παρατράγουδα σε αυτό το ιδιότυπο παγκοσμίως άθλημα το οποίο αποκαλείται “ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Στο άλλο ματς του διήμερου ο Αστέρας σάρωσε τον Βόλο με 4-0 με τρία γκολ του Φερνάντεζ.

Στην Αγγλία η λιβερπουλ νίκησε 2-0 την Αστον Βίλα και πάει να πάρει το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία.Τώρα είναι 23 βαθμούς μπροστά απο τη δεύτερη Σίτυ ,η οποία έχασε με 1-0 απο την Σαουθάμπτον.

Η Ρεάλ νίκησε εκτός 1-0 την Ατλέτικ Μπιλμπάο και είναι 4 βαθμούς μπροστά απο την Μπάρτσα.

Στην Ιταλία η Γιούβε είναι σίγουρη πρωταθλήτρια μετά το 4-1 επί της Τορίνο (ενα γκολ ο Κριστιάνο που έφτασε τα 25…) και το εκκωφαντικό 3-0 της Μίλαν στην έδρα της Λάτσιο.