Αρχική Αθλητικα ΠΑΟ:Πρωταθλητής Βόλλεϊ μετά 14 χρόνια σαρώνοντας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!

ΠΑΟ:Πρωταθλητής Βόλλεϊ μετά 14 χρόνια σαρώνοντας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό!

1117

 

 

“Κάποιοι κράτησαν αυτή την ομάδα στα δύσκολα χρόνια και κάποιοι τον τελευταίο καιρό βοήθησαν πολύ τον Παναθηναϊκό οικονομικά να σταθεί όρθιος γιαυτό πήραμε πρωτάθλημα μετά 14 χρόνια”

 

Αυτά είπε ο πρωτεργάτης της εντυπωσιακής ανόδου του ΠΑΟ τα τελευταία χρόνια ,προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος,επι χρόνια βασικό στέλεχος της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟ.

Φυσικά αναφερόταν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο , ο οποίος κράτησε στα δύσκολα όρθιο τον ΠΑΟ και τον έκανε πρωταθλητή με συντριπτικές νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό στους τελικούς.

Η νίκη και το πρωτάθλημα  του ΠΑΟ δεν ήρθε επειδή πήρε ξένους με διαφορά.Αντίθετα,όταν έχασε τον Στάροβιτς και φγαινόιταν όλα δύσκολα ο Αλέξανδρος Ράπτης τον αντικατέστησε και πετάχτηκε μπροστά μαζί με τον Ανδρεόποθλο,γυιό του προπονητή.

Στην κρίσιμη στιγμή η σημαία του ΠΑΟ ,ο Σωτήρης Πανταλέων μπήκε και ενώ φαινόταν ο ΠΑΟ να χάνει και το δεύτερο σετ και άρα ο Ολυμπιακός να τρέχει φουλ για ισοφάριση,ο Πανταλέων μόνος του έκανε το 20-19 υπερ του Ολυμπιακού 25-22 και στα άλλα δυο σετ ώθησε τον ΠΑΟ να σαρώσει τον Ολυμπιακό με 25-17 και 25-15.

Ο Πελεκούδας,πρόεδρος των παικτών βόλλεϊ με σεμνές δηλώσεις αναφέρθηκε και στην καθυστερημένη έναρξη προπονήσεων του Ολυμπιακού,και στην συνεισφορά των Ελλήνων παικτών που παίζουν χωρίς συμβόλαια μετά την δήλωση του Δημ.Γιαννακόπουλου,ότι αποχωρεί απο τον ερασιτέχνη ΠΑΟ.

Εκτός και αν το πρωτάθλημα του βόλλεϊ ,είναι απαρχή συσπείρωσης για τον ΠΑΟ στα διοικητικά και με προοπτική, είτε μόνιμης Λεωφόρου Αλεξάνδρας (το σωστό), είτε όλα τα τμήματα στο Βοτανικό σε πράσινο κέντρο,ο ΠΑΟ βρεί οικονομική στήριξη.

Στους δυο τελικούς ο ΠΑΟ κέρδισε τα 6 απο τα 7 σετ και αυτό έδειξε την διαφορά απο τον Ολυμπιακό, ο οποίος προσπάθησε μέχρι το τέλος του δεύτερου σετ και έδειχνε προοπτική να κερδίσει τον αγώνα,να ισοφαρίσει και να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας ,το οποίο έχασε με το ηχηρό 0-3 του ΠΑΟ στο Μελίνα Μερκούρη του Πειραιά.

Να θυμήσουμε ότι ο ΠΑΟ βρέθηκε στον τελικό κερδίζοντας 2-0 τον ισχυρό τα τελευταία χρόνια,αλλά όχι και φέτος ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός με ανατροπή τον ισχυρό Φοίνικα Σύρου με 2-1 στους αγώνες,όπου η πρόκριση απαιτεί δυο νίκες.

Αμέσως μετά την λήξη του τελικού οι ξένοι του ΠΑΟ Τσάσιτς(Μαυροβούνιος) και ο Δανός Γιάκομπσεν πρόλαβαν και τήρησαν την υπόσχεση όιι θα κουρευτούν με την ψιλή!..