Αρχική Θέμα Ο “υποχθόνιος Ερντογάν” ,ο “τρελός” σύμμαχος Τραμπ,ο “Χριστιανός” Πούτιν που γοητεύει...

Ο “υποχθόνιος Ερντογάν” ,ο “τρελός” σύμμαχος Τραμπ,ο “Χριστιανός” Πούτιν που γοητεύει τον Χρ.Γιανναρά και η “παγιδευμένη” Ευρώπη της Ελλάδας…

1898

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Θέμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και νατοϊκές συνθήκες(αρθρο 42) έθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τη συμπεριφορά της Τουρκίας,ενώ τα ευρωπαϊκά “όργανα” συντάσσουν εκθέσεις για τις πιθανές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Από την τουρκική πλευρά η κυβέρνηση Ερντογάν φαίνεται να έχει συγκεκριμένο σχέδιο,το οποίο φτάνει μέχρι και στο να δημιουργήσει τουρκικές βάσεις στη Λιβύη,για πρώτη φορά μετά την οθωμανική αυτοκρατορία.

Επομένως το ερώτημα είναι:ποιοί θα είναι στο πλευρό ττης Τουρκίας και ποιοί στο πλευρό της Ελλάδας;

Η μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί είναι ενδεικτική η αποδεικτική των συμμαχιών;

Στο δεύτερο ερώτημα πρέπει να διευκρινισθεί μια “λεπτομέρεια”.Η κυβέρνηση Ερντογάν θα ανοίξει τις μουσουλμανικές προσευχές,αλλά ταυτόχρονα ,λέει ότι θα διατηρήσει τον μουσειακό χαρακτήρα της.Γιαυτό οι αγιογραφίες απλώς θα καλύπτονται την ώρα της προσευχής και μετά θα είναι όπως σήμερα και ανοιχτές για το κοινό…Αυτό λέγεται και δρόμος έτοιμος για υποχώρηση αφού απλά δεν θα χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο απο τα να μην στείλει τους μουεζίνηδες για προσευχή…

Στο πλευρό της Τουρκίας κάθε φορά θα ερευνάται αν είναι η Ρωσία και οι ΗΠΑ.

Στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς και του Οικουμενικού Πατριαρχείου η Ρωσία θα δίνει ρέστα δίπλα στην Τουρκία.Μόλις λίγες ημέρες πριν η Ρωσία στηρίξει το επιχείρημα Ερντογάν ότι “η τύχη της Αγιάς Σοφιάς είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας” ο διάσημος σοφός της ελληνικής πνευματικής,πολιτικής δημοσιογραφικής σκηνής Χρήστος Γιανναράς σιχτίριζε την ελληνική πλευρά γιατί είναι προσανατολισμενη στη συμμαχία με τις ΗΠΑ ενώ ο Πούτιν στο κάτω-κάτω θα είναι δίπλα μας ως Χριστιανός…(

Εγραφε στη σοβαρή “καθοδηγητική” της εξουσίας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (5/7) μεταξύ άλλων και τα εξής:

“… ο Πούτιν ίσως απο ειλικρίνεια…επιδείχνει,όχι προκλητικά ότι σώζει τον σεβασμό του “ιερού”.αρνείται τον αθεϊσμό του Διαφωτισμού-σταυροκοπιέται,ασπάζεται εικόνες,εκκλησιάζεται,όπως κάθε Χριστιανός στην πατρίδα του…να διακριβώσουμε αν το σταυροκόπημά του έχει κάποιες ,έστω ελάχιστες επιπτώσεις στην αντίληψή του για το Διεθνές Δίκαιο;”

Στο θέμα της Λιβύης οι ΗΠΑ κανονικά θα έπρεπε να είναι μαζί με τον  Ερντογάν διότι στηρίζει τις δυνάμεις που αντιτίθενται στον στρατηγό Χαφτάρ,τον οποίο στηρίζει η Ρωσία.Τον Χαφτάρ στηρίζει και η Αιγυπτος και το Ισραήλ.Ο Ερντογάν στη Λιβύη στέλνει μισθοφόρους απο τη Συρία,όπου έπαιζαν ρόλο κατά του Ασαντ και των Ρώσων.

Ομως κατά του Ασαντ είναι και το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, γιατί ο Ασαντ κρατά την αλυσσίδα απο το Ιράν μέχρι τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου μέσω της Χεζμπολάχ.

Μύλος;

Οοοχι!

Ο απρόβλεπτος παράγων που μπερδεύει την πολιτική σκηνή είναι ο πρόεδρος Τράμπ.Εκείνος πολιτεύεται σύμφωνα με τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και αυτά τα έχει συνδέσει με τη Ρωσία και τον Ερντογάν.

Μπορεί ο Τραμπ να κάνει ό,τι θέλει;

Και ναι και όχι.

Το προεδρικό σύστημα των ΗΠΑ του δίνει υπερξουσίες και οι άλλοι απλά περιμένουν τις εκλογές να τον κερδίσουν και να αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ.

Το όχι για τον Τραμπ προκύπτει απο την αντίδραση της αμερικανικής Δικαιοσύνης,η οποία ήδη διεξάγει δικαστικές έρευνες για τις προσωπικές επιχειρηματικές σχέσεις του Τραμπ με τη Ρωσία μέσω εκλογών και με τον Ερντογάν μέσω εταιρειών και συμβούλων που χρηματίζονταν απευθείας απο την Τουρκία.

Στις ΗΠΑ αυτές οι έρευνες είναι σοβαρές και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ο Κοέν ,αμερικανοεβραίος πανίσχυρος προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ μπαινοβγαίνει στις φυλακές γαι το αδίκημα της “προστασίας του Τραμπ με πληρωμές”.

Ηδη η ανηψιά του Τράμπ (κόρη του αποθανό τος ήδη αδελφού του) Πέρι Τραμπ κυκλοφορεί ,παρά την αντίδραση του Τραμπ ,βιβλίο στις ΗΠΑ και οι αποκαλύψεις για τον “τρελό” και ανισόρροπο θείο της κάνουν πάταγο.

Μένει ο ευρωπαϊκός παράγων.Ο Ερντογάν διακηρρύσει ότι η Τουρκία φτάνει μέχρι και την Ανδαλουσία της Ισπανίας μέσω αραβικών κατακτήσεων.Οπως η Γαλλία φτάνει μέχρι τη Νέα Καληδονία,η Αγγλία μέχρι το Χογκ Κογκ κλπ

Ποιός έχει δίκιο;

Αυτός που νικάει σην αναμέτρηση επιβάλει το δίκιο του.

Αρα η Ευρώπη πρέπει να αναμετρηθεί με την Τουρκία ,να κερδίσει και τότε να πει ότι έχει δίκιο.

Θα το πράξει πριν τις αμερικάνικες εκλογές που θα γίνουν σε 110 ημέρες;

Φραστικά θα το πράξει,αλλά στην πράξη θα περιμένει τον νικητή των εκλογών στις ΗΠΑ για να συνομιλήσει και αυτό το γνωρίζουν και οι Ρώσοι και οι Τούρκοι και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Διαβάστε τι γράφουν  χθες και σήμερα γνωστές γερμανικές εφημερίδες και μπορείτε να καταλάβετε τι έρχεται σύντομα και πόσο μέλλον έχει ο Ερντογάν.

Γράφει η Χάντενςμπλατ:

“Η αλλαγή στην Αγία Σοφία δεν είναι παρά μια επίδειξη ισχύος. Ένα σαφές πλάνο θα βοηθούσε όμως και τις δυο πλευρές. Και το σχέδιο αυτό θα πρέπει να αναγνωρίζει την πραγματικότητα. Κι αυτή είναι πως η ΕΕ δεν έχει θέση για έναν υποχθόνιο. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα πρέπει να διακοπούν. Αυτό θα άνοιγε το δρόμο για ένα νέο επίπεδο στις σχέσεις με την Άγκυρα. Παράλληλα όμως η Τουρκία είναι ένας στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης, που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να προσφέρει στήριξη».

H Süddeutsche Zeitung γράφει:

«Η ΕΕ είναι πολύ αδύναμη για να δώσει απαντήσεις σε επιθέσεις που πλήττουν τις αξίες της και το σύστημα δικαίου της. Έτσι ο χαρακτήρας της δέχεται όλο και μεγαλύτερα πλήγματα, η αξιοπιστία της φθείρεται και η ικανότητά της για πράξεις αποδυναμώνεται. Πού είναι η αλληλεγγύη της με τους Βρετανούς στις διαμαρτυρίες τους για το Χονγκ Κονγκ; Που είναι η αλληλεγγύη της με την Ελλάδα στη διένεξη με την Τουρκία; Που είναι οι ξεκάθαρες κουβέντες στη Ρωσίαγια τις αποκαλύψεις σχετικά με τα συμβόλαια θανάτου στο Αφγανιστάν; 1.300 Γερμανοί στρατιώτες υπηρετούν στο Αφγανιστάν. Δεν ενδιαφέρει τη γερμανική κυβέρνηση ότι η Ρωσία πληρώνει χρήματα για να δολοφονηθούν Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι είναι εταίροι μας; Η ΕΕ έχει διολισθήσει υπό τη γερμανική καθοδήγηση σε μια αδυναμία που δεν μπορεί να σταματήσει. Είναι παγιδευμένη, αμήχανη και δεν μπορεί να πράξει»

 

Μέσα σε όλα αυτά ο Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Μποζκούρτ δημοσίευσε ένα αναλυτικό ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρει ότι το πραξικόπημα του 2016 ήταν στημένο από τον Ερντογάν για να διαλύσει την αντιπολίτευση και να γίνει πρόεδρος σε βάθος ετών.

Βασικό ρόλο έπαιξε ο αξιωματικός Ουστούν ,ο οποίος αφού παγίδευσε αξιωματικούς και τους συνέλαβαν έφυγε στην Αυστραλία με εντολή Ερντογάν,ώστε να μην αποκαλυφθούν τα ψεύτικα και στημένα στοιχεία.Σήμερα βρίσκεται στη Λιβύη,όπου οργανώνει τις ομάδες τζιχαντιστών που μεταφέρθηκαν εκεί απο τη Συρία και βοηθά την κυβέρνηση Σαρατζ…

Μεγάλο παιχνίδι γίνεται για τους ρωσικούς πυραύλους  Σ -400.Αν ο Ερντογάν πιεστεί απο τους Ρώσους θα μεταφέρει εκεί τους πυραύλους αυτούς να τους χρησιμοποιήσει κατά των δυνάμεων που υποστηρίζει η…Ρωσία.Αρα θα δώσει και τα μυστικά τους στους απέναντι απο τη Ρωσία…

Ποιοί ωφελούνται απο όλα αυτά;Θα περάσουν τα μεγάλα ακροβατικά του Ερντογάν μεταξύ των δυο υπερδυνάμεων;Κάτι τέτοια ακροβατικά ,πότε με τον έναν και πότε με τον .αλλο έκανε και ο Σαντάμ,αλλά στο τέλος συμφώνησαν οι μεγάλοι και τον έβαλαν στο…λεμονοστίφτη για να κάνουν διανομή οι δυό τους…