Αρχική Διεθνη Μόνο τυχαία δεν είναι η έκρηξη-καταστροφή στη Βηρυτό…

Μόνο τυχαία δεν είναι η έκρηξη-καταστροφή στη Βηρυτό…

2994

Πριν περίπου μία εβδομάδα με έκπληξη πληροφορήθηκε η παγκόσμια κοινή γνώμη ότι οι ΗΠΑ αναβάθμισαν την απειλή απο το καθεστώς Ασαντ της Συρίας και προωθούν κυρώσεις για το καθεστώς και για σύστημα εταιρειών που ελέγχει ο γυιός του προέδρου-δικτάτορα της Συρίας,ο Χαφέζ, ο οποίος εχει το όνομα του παπού του,απο τον οποίο “κληρονόμησε” την εξουσία ο σημερινός “πρόεδρος” Μπασάρ.

Η Συρία ελέγχει τον Λίβανο και κυρίως το λιμάνι της Βυρητού στο οποίο έχουν έδρα εταιρείες της και κυρίως εκείνες που συνδέονται με “βρόμικες” δουλειές της οικογένειας.

Η Συρία είναι ο διάδρομος μέσω του οποίου κάνουν δουλειές στη Βηρυτό οι Πέρσες και η Βηρυτός είναι η κυρίως έδρα της Χεζμπολάχ,της οργάνωσης που απειλεί να καταστρέψει το Ισραήλ.

Τελευταία στην αλυσσίδα προστέθηκε και η Τουρκία του Ερντογάν κυρίως γιατί έχουν “κοινούς στόχους” έναντι του Ισραήλ…

Η Τουρκία του Ερντογάν έσπευσε να δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να βοηθήσει στην καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη στο λιμάνι της βηρυτού,όπου φαίνεται το επίκεντρο ήταν ένα κτήριο που μέσα του στέγαζε πολλά και σοβαρά μυστικά.

Το Ισραήλ είχε αναβαθμίσει επίσης πριν μία εβδομάδα την απειλή απο το Λίβανο και τη Χεζμπολαχ,η έδρα της οποίας είναι η Βηρυτός.

Δεν θα γράφαμε ούτε λέξη για την ανατίναξη στη Βηρυτό και την καταστροφή στο λιμάνι αν θεωρούσαμε ότι ήταν μια τυχαία πολύνεκρη έκρηξη σε ένα πλοίο που ήτνα “ξεχασμένο” αλλά φορτωμένο με υλικά πολύτιμα στην κατασκευή βομβών…

Το γεγονός ότι υπήρχαν έγγραφα των αρχών του λιμανιού που ζητούσαν απο την κυβέρνηση του Λιβάνου να απομακρύνει το πολεμικόι εύφλεκτο υλικό ,καθόλου δεν διασκεδάζει τις υποψίες μας ότι μόνο τυχαία έκρηξη δεν συνέβη εκεί.

Τέτοιου είδους “ξεκαρφώματα” είναι συνηθισμένα για το Ισραήλ,τις ΗΠΑ,τη Ρωσία…Θυμηθείτε το “Μαβί Μαρμαρά”…