Αρχική Αθλητικα Απίστευτη ανατροπή-νίκη του μεγάλου Τζόκοβιτς στις ΗΠΑ!

Απίστευτη ανατροπή-νίκη του μεγάλου Τζόκοβιτς στις ΗΠΑ!

1134

Ο Τζόκοβιτς έγινε μεγάλος και Νο1 στον κόσμο για πολλύ καιρό γιατί ορισμένα πράγματα μόνο εκείνος μπορεί να τα κάνει…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς Νο4 του ταμπλώ του χτύπησε το καμπανάκι όταν έχασε και μάλλον εύκολα από τον Ράονιτς στο περίφημο Σινσινάτι το πρωί της 28ης Αυγούστου.

Ο Στέφανος  έχασε πολύ δύσκολα το πρώτο σετ με 7-6 και μάλιστα με 7-5 στο τάϊμπρέϊκ στο τέλος του σετ.

Ομως απογοητεύτηκε και έχασε εύκολα το δεύτερο σετ με 6-3 και έτσι λεχασε την ευκαιρία να πάει στον τελικό.

Στη συνέχεια στο άδειο-λόγω κοροναίού- γήπεδο μπήκαν ο Τζόκοβιτς με τον Ισπανό Μπατίστα Αγκούτ, ο οποίος τον έχει κερδίσει 3 φορές στο παρελθόν.

 

Ο Ισπανός πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Το δεύτερο το έχασε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και το ίδιο σκορ.

Στο τρίτο σετ ο Τζόκοβιτς  συνέτριβε τον Ισπανό με 5-2 και ήθελε ένα γκέϊμ για να προκριθεί.

Σε κάθε καλή προσπάθεια του Αγκούτ ο Τζόκοβιτς ψύχραιμος και με απαράμιλλο ήθος χειροκροτούσε τον Ισπανό και έδειχνε ότι ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης απο πόνους στον αυχένα.Συχνά λάμβανε βοήθεια απο τον φυσικοθεραπευτή,είχε συνεχείς εφιδρώσεις και έδειχνε ότι δύσκολα θα άντεχε τον αγώνα.

Στο 5-2 φαίνεται ότι και ο ίδιος επεδίωξε να τελειώνει άμεσα και να πάει στα αποδυτήρια για πρώτες βοήθειες.

Ομως τα βιαστικά χτυπήματα- ανεβάσματα τα πλήρωσε και έχασε το σετ.Το 5-3 τον πείσμωσε και συνέχισε στο ίδιο στυλ.Οχι μόνο δεν κέρδισε,αλλά έγινε το απιστευτο.Εχασε όλα τα γκέϊμ και ο Ισπανός κέρδιζε με 6-5 κάνοντας σερί 4-0!!!

Ο Τζόκοβιτς συνέχεια με μια πετσέτα προσπαθούσε να διώξει τον ιδρώτα και στη γλώσσα του σώματος έδειχνε έτοιμος να καταρρεύσει.

Δεν έπαψε όμως ούτε στιγμή σε κάποιο καλό χτύπημα να χειροκροτεί  τον αντίπαλο, ο οποίος δεν χειροκρότησε τον Τζόκοβιτς ,ούτε μία φορά…

Στο τάϊμπρέϊκ έγινε το απίστευτο.Ο Τζόκοβιτς με ακρίβεια χειρουργού η τηλεκατευθυνόμενου πήρε ΟΛΟΥΣ του πόντους και έκανε το 7-0 και το τελικό 7-6 με το οποίο πήγε για μία ακόμα φορά στον τελικό.

Από όλη την προσπάθεια μας μένει η εμφανής σωματική κόπωση και η απίστευτη πνευματική καθαρότητα ,ψυχραιμία και ευγένεια, με την οποία χειροκροτούσε τις πολύ καλές προσπάθειες του αντιπάλου.Γιαυτό ο (και)φιλέλληνας Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πρώτος…

Στις γυναίκες η  Ναόμι Οσάκα και η Βικτόρια Αζαρένκα θα διεκδικήσουν τη νίκη  στον τελικό  που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Νέα Υόρκη.

Η Οσάκα είχε δηλώσει ότι  δεν θα συνέχιζε στο τουρνουά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ. Ομως η …αφρογιαπωνέζαη  πείστηκε από τις αρμόδιες αρχές του τένις να λάβει μέρος στους ημιτελικούς, όπου επικράτησε της Ελίζ Μέρτενς με 6-2, 7-6(5) και αύριο (29/08) θα διεκδικήσει το τρόπαιο απέναντι στην Αζαρένκα η οποία απέκλεισε την Κόντα με 2-1.

γυναίκες