Αρχική Αθλητικα Ο προπονητής του “έθαψε” τον Αντετοκούνμπο και χρεώθηκε ήττα-σφαλιάρα των Χιτ.

Ο προπονητής του “έθαψε” τον Αντετοκούνμπο και χρεώθηκε ήττα-σφαλιάρα των Χιτ.

1142

Ολοι έπεσαν πάνω στον Αντετοκούνμπο,εκείνος βρέθηκε μεν μια ανάσα απο το τρίπλ ντάμπλ,αλλά αν βάλει κάτω απο 28 πόντους δύσκολα η ομάδα του θα νικήσει στο γήπεδο,όσους και να βάλουν άλλοι…

Στον πρώτο ημιτελικό με τους Μαϊάμι Χιτ όλα έμοιαζαν ιδανικά στο ξεκίνημα.

Ο Γιάννης είχε βάλει και τους 7 πρώτους πόντους της ομάδας του ,μοίραζε παιχνίδι,είχε θεαματικά καρφώματα,ένα μπλοκ απίστευτο που δίνει ψυχολογία.

Ομως ο προπονητής του δεν επενέβη όταν ο Γιάννης βλέποντας το “τείχος” και βλέποντας πόσο εύστοχοι ήταν οι Μίντλετον (28 πόντοι) και ο ψηλός Λόπεζ(24 πόντοι) προτίμησε να επικεντρωθεί στην άμυνα και να μην παίρνει τις αρχές των επιθέσεων που σημαίνουν φάουλ και ασίστ.

Οι έμπειροι Χιτ άφησαν τους δυο να σουτάρουν γνωρίζοντας ότι θα κουραστούν και ο πραγματικός διαχρονικός κίνδυνος είναι ο Γιάννης.

Πράγματι κουράστηκαν,μοίραζαν παιχνίδι και μέχρι την τέταρτη περίοδο οι 11 πόντοι διαφορά υπέρ των Μπάκς της πρώτης είχε εξανεμιστεί.Το μας ήταν στον πόντο,αλλά η επικέντρωση στην άμυνα είχε φορτώσει τον Γιάννη απο την πρώτη περίοδο με 2 φάουλ και αναγκαστική προσοχή και “μπες-βγες”.

Οι Χιτ “φόρτωναν”  στο β ημίχρονο προσπάθειες στον έυστοχο και πολύ αλτικό Μπάτλερ ,αφού οι ψηλοί των Μπακς με πολλά φάουλ δεν έπαιζαν σκληρά πάνω του…

Σοβαρά προπονητικά λάθη του Μάϊκ Μπούντελχόλτζερ και ξανά ήττα σε πρώτο παιχνίδι πρόκρισης για τους Μπάκς.

“Εχουμε ξαναβρεθεί ακριβώς στην ίδια θέση σε πρώτο παιχνίδι και το ξεπεράσαμε.Πρέπει να συνεχίσουμε και να έχουμε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας” είπε μεταξύ άλλων ο φανερά προβληματισμένος Γιάννης μετά το τέλος του μάτς.

Θύμισε τα παιχνίδια με τους Μπόστον,με τους Μάτζικ και άλλα,αλλά κάποια στιγμή  η στάμνα σπάει.

Ιδιαίτερα αν ο αντίπαλος καταφέρει να εκμεταλλευτεί τα παιχνίδια στα οποία η ομάδα των Μπακς μοιάζει να μην θέλει να δημιουργήσει χώρους για τον Γιάννη,αλλά ότι υπερισχύει ο εγωϊσμός ορισμένων παλαιότερων παικτών,όπως ο Μίντλετον,ο Ουίλλιαμς,ο Λόπεζ κ.α.

Το χειρότερο γαι τους φετινούς Μπάκς είναι ότι στην κανονική περίοδο τερμάτισαν πρώτοι ,με το καλύτερο ρεκορ και αυτό φαίνεται καθαρά ότι “φούσκωσε” τα μυαλά ορισμένων παικτών.Τις προηγούμενες χρονιές η προσοχή ήταν σε άλλες ομάδες και εκείνοι “καθάριζαν”…

Στην ίδια παγίδα είναι οι Ρόκετς,στους οποίους ο Τζεϊμς Χάρντεν είναι πάντα πρώτος σκόρερ και στα στατιστικά,αλλά είναι μια εντελώς …γραφική παρουσία  που μοιάζει να μην ενδιαφέρεται για τίποτα γύρω του.

Οι Ρόκετς κατάφεραν να πάνε σε 7ο παιχνίδι με τους Οκλαχόμα και η πιθανότητα να αποκλειστούν πριν τους ημιτελικούς είναι μεγάλη.

Επόμενα παιχνίδια για τις ομάδες των δυο σταρ που αντιπαθούν φανερά ο ένας τον άλλο(Γιάννης και Χάρντεν) είναι ξημερώματα Πέμπτης με ξεκίνημα στις 01.30 για τους Μπάκς-Χιτ