Αρχική Αθλητικα Καλπασμός για τον Τσιτσιπά,δράμα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο…

Καλπασμός για τον Τσιτσιπά,δράμα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο…

1266

Στους δυο κορυφαίους παγκοσμίως Ελληνες ο ένας προχωρά,ο άλλος κινδυνεύει με αποκλεισμό που μάλιστα θα συζητηθεί πολύ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον επόμενο γυρο του περίφημου ΟΠΕΝ των ΗΠΑ κερδίζοντας με 3-0 σετ τον CERRYS.Δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ ,το οποίο κέρδισε στο ταϊ μπρέϊκ.

Προφανώς οι μεγάλοι παίκτες(τριες) δείχνουν την υπεροχή τους στην αντοχή σε υψηλούς ρυθμούς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο σετ.

Και ο Νόβακ Τζόκοβιτς Νο1 του ταμπλώ έναντι Νο6 του Στέφανου στο πρώτο σετ πάντα δυσκολεύεται.Μάλιστα το έχασε χθες από τον Κάϊλ Εντμουντ και στη συνέχεια τον σάρωσε στα επόμενα τρία.Το ίδιο και η Πέτρα Κβίτοβα.

Αντίθετα τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα είναι ο ίδιος αρνητικός πρωταγωνιστής.

Φέτος φαινόταν ότι μετά την πρωτιά στην κανονική περίοδο δεν θα υπήρχε αντίπαλος για το πρωτάθλημα αφού οι μέχρι πέρυσι πανίσχυροι Γουόριορς τερμάτισαν…τελευταίοι!.

Ομως μετά τη διακοπή λόγω κοροναϊού,οι Μπάκς φαίνονταν να μην λειτουργούν σαν οικογένεια,δηλαδή ένας για όλους και όλοι για έναν…

Ξημερώματα ο Γιάννης χρεώθηκε τη δεύτερη σερί ήττα με τους Χιτ στον ημιτελικό της Ανατολής και τώρα η ομάδα του πρέπει να κερδίσει 4 στους επόμενους 5 αγώνες με τους Χιτ για να προκριθεί.

Το παιχνίδι φαινόταν χαμένο για την ομάδα του Γιάννη για έναν που έβλεπε ψύχραιμα το ματς και δεν παρασυρόταν απο την βλακώδη μετάδοση του συνδρομητικού ελληνικού καναλιού.

Ομως στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα οι Χιτ έκοβαν με μαχαίρι τις δικές τους φλέβες για να αυτοκτονήσουν.Και θα το..κατάφερναν αν δεν τους έσωζε ο…Γιάννης.

Εχασαν τη μπάλα και κρίσιμη βολή και το 113-109 έγινε 114-114 αφού έκαναν και βλακωδέστατο φάουλ στουν Μίντλετον που σούταρε απελπισμένο και χαμένο τρίποντο.Τις έβαλε και τις τρεις βολές και ισοφάρισε.

Ο μοιραίος ως εκείνη την ώρα Μπάτλερ(σωτήρας στο πρώτο μας των Χιτ) πήγε να κάνει ένα σουτ άστοχο σε νεκρό χρόνο και ο Γιάννης ως δεύτερος αμυντικός του ακούμπησε το χέρι ανεπαίσθητα και χωρίς να επηρεάσει το σουτ.

Το φάουλ δόθηκε και ο Μπάτλερ έβαλε και τις δυο βολές για το τελικό 116-114 των Χιτ.

Ο Γιάννης ,τον οποίο μαρκάρουν καλά και εκνευρίζουν πολύ οι Χιτ είχε 29 πόντους και 14 ριμπάουντ,αλλά είναι προφανές ότι η εξαιρετική δημοφιλία του και η υποψηφιότητα για διπλό βραβείο φέτος,το οποίο θα τον βάλει στην τριάδα των κορυφαίων του ΝΒΑ έχει απορρυθμίσει την συνοχή και αλληλουποστήριξη στην ομάδα και αρκετοί παίκτες κάνουν του…κεφαλιού τους για να δείξουν ότι οι Μπάκς δεν είναι μόνο Γιάννης.

Πράγματι οι Μπακς έχουν πολλούς καλούς παίκτες ,αλλά χωρίς το Γιάννη είναι για τις…τελευταίες θέσεις της λίστας των 30 ομάδων του ΝΒΑ…

Στο άλλο ματς προημιτελικού ο “πολύς”Χάρντεν και η ομάδα του Ρόκετς Χιούστον χρειάστηκε έβδομο μάτς για να προκριθεί επι των Οκλαχόμα με ένα καλάθι…