Αρχική Αθλητικα Νίκη βάλσαμο της Ελλάδας στο Κόσσοβο-Συγκλονιστικός και άτυχος Αντετοκούνμπο…

Νίκη βάλσαμο της Ελλάδας στο Κόσσοβο-Συγκλονιστικός και άτυχος Αντετοκούνμπο…

1217

Εθνική Ελλάδας γειά σου!Νίκησε στην Πρίστινα 2-1 το Κόσσοβο για το κύπελλο Εθνών.

Λίγο αργότερα με συγκλονιστικό και άτυχο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η ομάδα απο νεκρή ξαναβγήκε από το (αθλητικό) φέρετρο και είναι ακόμα ζωντανή με 3-1 στη σειρά του ημιτελικού της Ανατολής…

Η πολιτική ηγεσία του Κοσόβου με…τουρκικό δάκτυλο προσπάθησε να δυναμιτίσει το παιχνίδι  με την Ελλάδα μεταφέροντας την έδρα απο την Ιταλία ,στην οποία έπαιξε το πρώτο ματς με τη Μολδαβία στην κοσοβάρικη πρωτεύουσα Πρίστινα.

Οι παίχτες όμως του κοσόβου παίζουν όλοι στο εξωτερικό και αυτό φάνηκε στο 35 λεπτό του αγώνα.Εκείνη τη στιγμή το Κόσσοβο έκανε επίθεση με παίκτες παραπάνω και πολλές πιθανότητες.

Ο Σταφυλίδης έπεσε μόνος του και έβγαλε τον ώμο του.Πριν καταλάβει κανείς τις είχε συμβεί ο σταφυλίδης φώναξε,δυο Ελληνες παίκτε ςεπίσης φώναξαν και ενώ ο διαιτητής Κράλοβιτς έδειχνε να συνεχίσει το Κόσσοβο την επίθεση ο κοσοβάρος παίκτης έβγαλε τη μπάλλα έξω για να δοθεί βοήθεια στον Σταφυλίδη.

Γενικά οι Κοσοβάροι παίκτες ήταν κύριοι και άψογοι στον αγωνιστικό χώρο και τα περισσότερα φάουλ τα έκαναν οι δικοί μας παίκτες.

Ισως επειδή βρέθηκαν απο τις αρχές των ημιχρόνων να χάνουν αφοσιώθηκαν στο δικό τους παιχνίδι και όχι στο να χαλάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου ήταν γενικά.

Στο 1 λεπτό ο Λημνιός έκανε μια γρήγορη προσπάθεια,σουτ ξαφνικό που απέκρουσε ο τερματοφύλακας επειδή η μπάλλα πήγε πάνω του.ομως δεν μπορούσε με τίποτα να την μπλοκάρι και ο Λημνιός που συνέχισε με φόρα τη βρήκε στο πόδι και με δύσκολο σουτ σε κλειστό οπτικό πεδίο άνοιξε το σκορ.

Ακόμα πιο δύσκολο ήταν το γκολ του Σιόβα, ο οποίος αντικατέστησε τον τραυματισμένο Σταφυλίδη.

Σε μπαλλιά 30 μέτρων μέσω στην αντίπαλη περιοχή την κατέβασε  α λα  Μέσι και πέφτοντας με υπερέκταση και τέχνη σούταρε στη γωνία του τερματοφύλακα κάνοντας το 2-0.

Οι κοσοβάροι μείωσαν στο 85,πίεσαν επειδή οι ελληνες ποαίκτες αδικαιολόγητα έχασαν την ψυχραιμία και την κατοχή της μπάλλας,αλλά ευτυχώς παρότι η πίεση ήταν στη γραμμή και μέσα στην περιοχή μας το σκορ έμεινε.

Στην διαργάνωση των Εθνών της ΟΥΕΦΑ,δεν υπάρχει μηχάνημαVAR  και αυτό το πλήρωσε η Ελλάδα με ανύπαρκτο οφ σάϊντ σε βάρος του κουλούρη που έφευγε μόνος στην περιοχή…

ΣΤΟ ΝΒΑ  ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε στο 4ο παιχνίδι αφηνιασμένος έναντι των Χιτ.

Σε 11 λεπτά έβαλε …19 πόντους είχε 4 ριμπάουντ,μία τάπα,ένα κλέψιμο και κανένα λάθος.

Ομως στην αρχή της β περιόδου τραυματίσθηκε ξανά στο αστράγαλο απο γύρισμα και δεν ξαναβγήκε στο γήπεδο,αλλά πήγε κατευθείαν σε νοσκομείο για βοήθεια μήπως και γίνει το θαύμα και η ομάδα του κερδίσει και τον ξαναχρειαστεί σε δυο ημέρες.

Αυτό ακριβώς έγινε!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους Μιλγουόκι Μπάκς να παίζουν τελευταίο χαρτί.Αν έχαναν  φεύγουν απο τον ημιτελικό με το βαρύ 4-0.Στο ημίχρονο ήταν ένα καλάθι μπροστά.

Στο β ημίχρονο ο στενός φίλος του Γιάννη στην ομάδα ο Κρις Μίντλετον το πήρε πάνω του.Εβαλε σε 12 λεπτά 21 πόντους και οι Μπάκς πάλεψαν πόντο πόντο ως το τέλος.Εκεί είχαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι,όπως έχασαν το δεύτερο.Με δυο βολές.Ομως ο Ντι Βιτσέντζο έβαλε μία και στ0 1,8 δεύτερα πριν τη λήξη παραλίγο το Μαϊάμι να πάρει και το νίκη-σκούπα επειδή ο νεαρός “ρούκι” Χίροου αποδείχθηκε ήρωας και είχε ισοβαρίσει με τρίποντο.

Το ίδιο έκανε και στην παράταση καθώς απαντούσε στα τρίποντα του Μίντλετον και κράτησε την ομάδα του όρθια.

Με δυο βολές του Μιντλετον έγινε το τελικό 118-115 και οι Μπάκς που ήταν το φαβροί και βρέθηκαν να χάνουν 3-1 πήραν βαθιά ανάσα.

Αν επανέλθει ο Γιάννης αφηνιασμένος και παίξουν στοιχειωδώς καλά οι Μπλέντσο και Χιλ που μουρμουράνε γιατί η ομάδα στηρίζεται στο Γιάννη μπορεί να γίνει το ακατόρθωτο.Να γυρίσουν στην πρόκριση απο το 0-3.

“Εμείς μπορούμε να το κάνουμε” είπε ο Γιάννης…

Αμην…