Αρχική Ελλαδα Εμπρησμοί φτιάχνουν “οικόπεδα” για νέες βίλες, μεγαλοδικηγόρος πέθανε στη φυλακή με...

Εμπρησμοί φτιάχνουν “οικόπεδα” για νέες βίλες, μεγαλοδικηγόρος πέθανε στη φυλακή με δις ισόβια για “οικόπεδα”,άνοιξε κελί για την “φόλα” των Follie-Follie και μια νεα αθλιότητα στον ΣΚΑΙ…

1967

 

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Ισως έχετε παρατηρήσει ότι σε αυτή την δημοσιογραφική έπαλξη δεν ασχοληθήκαμε τις τελευταίες ώρες και ημέρες με δυο  “επίκαιρες υποθέσεις.”

Με τις φωτιές και με την υπόθεση των  Folli-Folie ,την οποία ορισμένοι ονομάζουν “σκάνδαλο Κουτσολιούτσων”

Δεν ασχοληθήκαμε και δεν θα ασχοληθούμε εκτενώς διότι:

1.Η υπόθεση με τις πυρκαιές έιναι ένας ακόμα καθαρά εμπρησμός με μοναδικές και απόλυτα υπεύθυνες τις πολιτικές ηγεσίες διαχρονικά.

Εκείνες δίνουν το πράσινο φως στους εμπρηστές.Διότι και αυτές οι πυρκαϊές είναι καθαρός εμπρησμός και τίποτα άλλο.Απολύτως τίποτα άλλο.

Στη μεν Μόρια ο εμπρησμός προφανώς είναι αρμοδιότητας της υπηρεσία ς πληροφοριών, διότι προφανώς είναι μια ακόμα επιθετική πράξη της Τουρκίας στην προσπάθειά της να ασκήσει πίεση στην Ελλάδα και σε ευρωπαίκές χώρες να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις,που ούτως ή άλλως και θα αρχίσουν επίσημα και θα καταλήξουν.

ΟΙ φωτιές στην Αττική και όπου στην Ελλάδα επίσης ήταν αναμενόμενες μόλις ο αέρας άρχισε να “φορτώνει” σε μποφόρ.

Πριν λίγες ημέρες “έσκαγε ο τζίτζικας” και τα χορτάρια είχαν 50 βαθμούς θερμοκρασία.Και τριβές έγιναν και τσιγάρα έπεσαν,Φωτίτσα τόση δα δεν άναψε.Γιατί δεν υπήρχε αέρας.

“Οι εμπρηστές θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες γιατί έρχονται φοβεροί άνεμοι”μας έλεγε αξιωματικός έμπειρος

Και μας εξηγούσε ότι αυτός είναι κανόναας από την εποχή που οι Θρακομακεδόνες ήταν δάση με πεύκα στη δεκαετία του 1970 και σήμερα είναι Δήμος που φτάνει και στη μισή Πάρνηθα.

Και εκεί στα πρώην δάση που κάηκαν έχει δημιουργηθεί και “πολιτεία επωνύμων” με βίλες πολιτικών,δημοσιογράφων ,κάποιων δικαστικών.ΟΛα νόμιμα.Ο βασικός μοχλός δημιουργίας φιγουράρει και στη λίστα Λαγκάρντ,την οποία δεν πρόκαναν να ελέγξουν οι δικαστικοί,διότι μπερδεύτηκαν οι πολιτικοί και δεν θυμήθηκαν σε ποιό συρτάρι την είχαν…

Πριν λίγες ημέρες απεβίωσε και ένας απο τους βασικούς χειριστές του συρταρώματος της λίστας  με σπουδαία νομική θέση.

Και έγραφαν διάφοροι ύμνους για την διαδρομή του και την προσφορά του αντί να του αφιερώσουν το ακόλουθο ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη:

“Πέθανες – κι έγινες και συ: ο καλός.

Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.

Τριάντα έξι στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι αντιπροέδρων,

εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που προσέφερες.

Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα τι κάθαρμα ήσουν,

τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα.

Κοιμού εν ειρήνη δε θα ‘ρθω την ησυχία σου να ταράξω.

(Εγώ μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω

πολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο).

Κοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,

ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.

Δε θα ‘σαι ο πρώτος ,ούτε δα κι ο τελευταίος.”

 

Η Ελλάδα όταν παράγινε βούκινο ο εμπρησμός υποσχέθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 Κτηματολόγιο “με το οποίο θα σταματήσουν αμέσως οι φωτιές γιατί θα οριοθετηθούν οι δημόσιες εκτάσεις και όποια έκταση και να καεί θα είναι γνωστού ιδιοκτήτη.”

Επεσε προπαγάνδα στον υπερθετικό βαθμό μαζί με τα δάκρυα και τις υποσχέσεις  πλήρους αναδάσωσης πολλών και μεταξύ άλλων και του Κώστα Λαλιώτη,ως Υπουργού.

Κτηματολόγιο ίσαμε με σήμερα δεν έγινε και είμαστε μοναδικοί στην Ευρώπη που δεν γνωρίζουμε τι ανήκει στο Δημόσιο.

Αποτέλεσμα: ακόμα και σήμερα ιδιώτες επώνυμοι και ανώνυμοι,ιδρύματα ακόμα και εκκλησιαστικά διεκδικούν δάση έως την κορφή του Ολύμπου και άλλων θερέτρων με “χαρτιά απο την Τουρκοκρατία και το Βυζάντιο”.

 

Για το Κτημαλογόγιο που δεν έγινε και για τους ολοφάνερους εμπρησμούς δασών για να γίνουν βίλες,οικισμοί και δρόμοι  σχηματίσθηκε μια δικογραφία ίσαμε με το μπόϊ των υπουργών και πολιτικών αρχηγών,όπως η σημερινή Φώφη.

Η δικογραφία φυσικά τέθηκε στο αρχείο και απλά η Ελλάδα πλήρωσε στην Ευρώπη που έψαχνε τα χρήματα που έδωσε για το Κτηματολόγιο.

Στη φυλακή πέθανε πριν δυο μήνες μια 76χρονη λίαν επώνυμη δικηγόρος βορείων προαστείων.Είχε φάει δυο φορές ισόβια για προώθηση ισιοκτησιών με πλαστά έγγραφα κλπ κλπ.

Η συνεργός μια “επιχειρηματίας της Κηφισιάς” έχει ακόμα σωρεία δικών.

Στη φυλακή και συμβολαιογράφοι και επιχειρηματίες για εμπορία καμένων εκτάσεων.

Για τους εμπρησμούς όμως ούτε ένας…

Τώρα γράφουν ορισμένοι για την ξαφνική φωτιά και δώστου τρομολαγνικά ρεπορτάζ χωρίς μια τόση δα ερευνούλα για τους εμπρηστές…

Ποιό είναι το νόημα να ασχοληθεί κανείς;

Το κανάλι του Αλαφούζου που πρωτοστατούσε στη “σοβαρότητα”τα προηγούμενα χρόνια και οι δημοσιογράφοι του έκαναν πύρινα ρεπορτάζ για τα θέματα αυτά και κατήγγειλαν  άλλα κανάλια ,ότι ασχολούνται με “ριάλιτυ και χυδαιότητες” τώρα δίνει ρέστα.

“Βοθροκάναλο” το αποκάλεσε προχθές ο Πάυλος Πολλάκης γιατί σε ένα γνωστής χυδαιότητας ριάλιτυ που παρουσιάζει ο σταθμός ένας ψυχασθενής εγκληματίας παρότρυνε τους θεατές να ικανοποιούνται και με βιασμούς στις “δύσκολες” γυναίκες και ο ρατσισμός να είναι στάση ζωής…

Υποκριτικά κάποιοι στο κανάλι τα αποδοκίμασαν και περιμένουμε το ΕΣΡ να αποδώσει δίκαιο…

Τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιάζουν επίσης το σκάνδαλο FOLLI -FOLLIE σαν υπόθεση δυο γονέων και του γυιού τους.Των Κουτσολιούτσων.

Και προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η οικογένεια βιτρίνα της πολιτικής ήταν και συναγελάζονταν απο σαλόνι σε σαλόνι με πρώην μεγάλους υπουργούς και πασίγνωστους δημοσιογράφους…

Και έτσι απέκτησαν και δημόσιες περιουσίες και τεράστια κέρδη μέσα απο τη “φούσκα”…

Τώρα γράφουν ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη γιατί προφυλακίσθηκαν ο πατέρας και ο γυιός και η μάνα ελεύθερη με περιοριστικούς όρους…

Οι προφυλακισθέντες δηλώνουν αθώοι.Και άρα ούτε και κανένας πολιτικός ευθύνεται…

Είναι μια στάση που ικανοποιεί τους πολιτικούς και κάποιοι από δαύτους σκέφτονται ήδη πόσο άδικα η Δικαιοσύνη στρίμωξε την οικογένεια και θα πρέπει να κάνουν κάτι στο άμεσο μέλλον να αποδοθεί ξανά…καλή Δικαιοσύνη.

Ειναι η γνωστή …πεπατημένη στην Ελλάδα…