ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Στην Ελλάδα δεν είναι μόνο η…Μιμή Ντενίση.Ούτε η …Σπυριδούλα απο το “Μπιγκ Μπράδερ”.
Παρεκτός της άτυχης επιλογής στην ανώτατη πολιτειακή θέση(θα ακολουθήσει ρεπορτάζ για τα μαργαρίτάρια της Αικατερίνης…)στην Ελλάδα έχουμε αξιολότατες γυναίκες.
Εξαιρετικά τιμητικό είναι ότι εξελέγη ομόφωνα απο 47 ξένους ανώτατους δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) η Μαριαλένα Τσίρλη στη θέση της Γενικής Γραμματέως του Δικαστηρίου.Θέση σημαντική και ουσίας για την Ελλάδα ,ίσως τον καλύτερο “πελάτη” του Δικαστηρίου λόγω της τεράστιας εσωτερικής διαφθοράς της και της εν πολλοίς υποταγής της Δικαιοσύνης μας στην πολιτική και επιχειρηματική ελιτ.
Το ευρωπαϊκ,ό δικαστήριο καταδικάζει με ρυθμούς πολυβόλου την Ελλάδα και έχει αναδειχθεί σε …τέταρτο βαθμό Δικαιοσύνης,ενώ παντού οι βαθμοί Δικαιοσύνης είναι τρεις.
Ενας απο τους κύριους λόγους καταδίκης είναι η “μέθοδος συρτάρι”.Δηλαδή υποθέσεις που καθυστερούν στην εκδίκασή τους,ώστε εν τέλει να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη.
Προσέξετε τις υποθέσεις των ισχυρών και επωνύμων ,πόσα χρόνια σέρνονται και η διαπλοκή καλά κρατούσε και καλά κρατεί τώρα με την αμέριστη συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικά επίπεδα.
Τα παραδείγματα των καθυστερήσεων στα σκάνδαλα των τραπεζών,στα σκάνδαλα των δημοσίων έργων,στα σκάνδαλα της μασονικής στοάς,στα σκάνδαλα των ευρωκονδυλίων πάμπολλα.
Επιλέγουμε όμως ένα χαρακτηριστικό με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα εξαιρετικά αδύναμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της.Μια υπόθεση απο το διαβόητο “τραφικιγκ” στο οποίο οι Ελληνες ακούμπησαν τεράστια ποσά ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και είχαν γεμίσει κάθε γωνιά παραγωγική και με ένα “νυχτερινό κέντρο,στο οποίο και αξιωματούχοι είχαν μερίδιο.
Η υπόθεση που κερδίσαμε εμείς στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε βάρος ενός δικαστικού λειτουργού είχε μια πλευρά δράσης που αναφερόταν στο “τραφικιγκ”…
Αντιγράφουμε απο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε το 2016:
“Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα διότι καθυστέρησε να αναλάβει δράση για να προστατεύσει μια Νιγηριανή, θύμα δικτύου διακίνησης ανθρώπων, από τα πρόσωπα που την εξανάγκαζαν να εκδίδεται επί δύο χρόνια.
Επισημαίνοντας την «αμέλεια των αστυνομικών αρχών» και τις «καθυστερήσεις» στη διεξαγωγή της έρευνας και την ανάληψη δικαστικής δράσης εναντίον των μαστροπών, το ΕΔΑΔ αποφάνθηκε στην ετυμηγορία του ότι η Ελλάδα παραβίασε το Άρθρο 4 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το οποίο απαγορεύει «τη σκλαβιά και την καταναγκαστική εργασία».
Καταδίκασε την Αθήνα να καταβάλει για ηθική βλάβη 12.000 ευρώ και 3.000 για δικαστικά έξοδα στη νεαρή γυναίκα, η οποία σώθηκε από διάφορες διαδικασίες απέλασής της πριν τελικά καταφέρει να της χορηγηθεί άδεια παραμονής στην Ελλάδα.
Η προσφεύγουσα είχε εξαναγκαστεί να εκδίδεται από την άφιξή της στην Ελλάδα το 2004 σε ηλικία 22 ετών. Τον Νοέμβριο του 2006 είχε υποβάλει μήνυση για πρώτη φορά εναντίον των προαγωγών, αλλά η προσφυγή της είχε απορριφθεί ελλείψει επαρκών αποδεικτικών στοιχείων.
Κατόπιν υπέβαλε, στις αρχές του 2007, αίτημα να επανεξεταστεί η υπόθεσή της και παρέστη στη διαδικασία ως πολιτική αγωγή. Οι διώξεις άρχισαν τελικά το καλοκαίρι του 2007, αλλά ανεστάλησαν δύο χρόνια αργότερα καθώς οι δύο κατηγορούμενοι «δεν μπορούσαν να βρεθούν».
Το ΕΔΑΔ ανέφερε πως είναι πεπεισμένο ότι οι ελληνικές αρχές «δεν έμειναν αδιάφορες» μετά την καταγγελία της νεαρής εναντίον των ανθρώπων που την εξανάγκασαν να εκδίδεται, αλλά υπογράμμισε ότι η προανάκριση και η έρευνα σημαδεύτηκαν από «πολλές ανεπάρκειες» και «μεγάλες καθυστερήσεις». Το όνομα του κυριότερου φερόμενου ως προαγωγού της νεαρής εντάχθηκε στον φάκελο των καταζητούμενων προσώπων. Αλλά από εκεί και πέρα, δεν «ανελήφθησαν απτά βήματα για τον εντοπισμό του και την προσαγωγή του ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισαν οι δικαστές.
Σε αυτό το δικαστήριο λοιπόν η Γενική Γραμματέας είναι γυναίκα και Ελληνίδα.Και ελπίζουμε ότι θα ρίξει βάρος προς την Ελλάδα…
Η κ.Τσίρλη τέλειωσε τις Ουρσουλίνες και τη νομική Αθήνας και είχε μακρά διαδρομή σπουδών σε γαλλικά πανεπιστημιακά ιδρύματα.