Αρχική Ελλαδα Ο κοροναϊός νικήθηκε!Αρχίζει το πάρτι με χρυσοφόρα εμβόλια και κέρδη τρισεκατομμυρίων.Δημόπουλος:εχουμε εμβόλιο,έχουμε...

Ο κοροναϊός νικήθηκε!Αρχίζει το πάρτι με χρυσοφόρα εμβόλια και κέρδη τρισεκατομμυρίων.Δημόπουλος:εχουμε εμβόλιο,έχουμε φως στο τουνελ!

2119

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Ναι βλέπουμε φως στο τούνελ!.Ναι μπορούμε να μιλήσουμε για την πρώτη νίκη εναντίον του κοροναϊού”!

Αυτά ήταν τα λόγια του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών,ενός εκ των κορυφαίων επιστημόνων στο χώρο του Θάνου Δημόπουλου όταν του ζητήσαμε απαντήσεις και σχόλια μετά τις ανακοινώσεις της γνωστής φαρμακευτικής  PFIZER για έτοιμο εμβόλιο ρπιν το 2020!!!

Σήμερα η εταιρεία και ο ελληνοαμερικανός διευθυντής της Αλμπερτ Μπουρλά(εκ θεσσαλονίκης)μίλησε για μεγάλη ημέρα για την ανθρωπότητα και εμβόλιο που είναι ήδη έτοιμο να βγει προς διάθεση στους πολίτες σε ποσότητα άνω του δισεκατομμυρίου δόσεων με αποτελεσματικότητα 90%.

Η ανακοίνωση σκόρπισε ενθουσιασμό και τα χρηματιστήρια,συνεπικουρούμενα απο την εκλογή του Τζό Μπαϊντεν στις ΗΠΑ ανέβηκαν αλματωδώς.

Νωρίτερα σήμερα η ημέρα ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά.Π.χ. στην κρατική τηλεόραση επιστήμονες,όπως ο επι χρόνια εκπρόσωπος της Ελλάδας στον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κ.Κούβελας δήλωναν τα ακριβώς αντίθετα.Οτι δηλαδή ούτε εμβόλιο μπορέι να παραχθεί άμεσα και να θεωρηθεί αποτελεσματικό πριν περάσουν 3-4 χρόνια(!!!),ούτε η γραφειοκρατία μπορεί να επιτρέψει εμβολιασμό ατόμων στους προσεχείς μήνες ,αφού κανένα εμβόλιο δεν πρόκειται να περάσει απο τους μηχανισμούς έγκρισης που είναι τυπικοί,ζητούν αποτελέσματα με πράξεις και έγγραφα και όχι με λόγια και είπε ότι ο κόσμος  πρέπει να συνηθίσει και τα μέτρα και στην πραγματικότητα οτι το εμβόλιο δεν πρόκειται να είναι προς διάθεση πριν 3-4χρόναι απο σήμερα…

Μετά το μεσημέρι η ανακοίνωση της PFIZER φέρνει τα κάτω…πάνω!

Ο πρύτανης του Πανεπιστημιου Αθηνών κ.Δημόπουλος (στις φωτογραφιες και με την συζυγό του καθηγήτρια κ.Ψαλτοπούλου) μας είπε ότι είναι απολύτως εξαιρετική η διαπίστωση ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 90% δεδομένου ότι τα κυκλοφορούντα με επίσημες εγκρίσεις εμβόλια γρίππης έχουν ποσοστό επιτυχίας 50-60%.

Λίγο νωρίτερα ο κ.Φάουτσι,γνωστός ως ο αμερικανός “τσιόδρας” είπε ότι η επιτυχία των εμβολίων που παίρνουν εγκρίσεις κυμαίνεται στο 6)%πάνω κάτω και είναι “απίθανα καλά νέα το ποσοστό 90% που έχει το εμβόλιο της εταιρείας Pfizer ενώ είπε ότι και εμβόλια της εταιρείας MODERNA έγιναν με τον ίδιο επιστημονικό τρόπο και αυτά θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά.

Μεγάλη επιτυχία στο εμβόλιό τους δηλώνουν ήδη και οι ρώσοι,οι οποίοι ανακοινώνουν ότι θα εμβολιασθούν με αυτό εκατομμύρια ρώσοι πολίτες.

Θυμίζουμε ότι πρώτη ανακοίνωσε ότι είχε έτοιμο εμβόλιο η Οξφόρδη με την εταιρεία ASTRA ZENECCA.

Λίγες ημέρες αργότερα ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο αυτό παρουσίασε κάποιες μεμονωμένες παρενέργειες και έπρεπε να γίνει νέα επιστημονική μελέτη ,ώστε να αποκλειστούν από την τελική μορφή του εμβολίου οι παρενέργειες.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις της Οξφόρδης φαίνεται ότι ο κοροναϊός …θύμωσε και άρχισε να καλπάζει στις δυτικές δημοκρατίες,όπου σε αντίθεση με την Κίνα και τη Ρωσία οι ανακοινώσεις σκόρπιζαν πανικό.

Ξαφνικά ο κοροναϊός μπήκε παντού και τα τέστ έδειχναν μέχρι και 30% θετικά,κάτι αδιανόητο για τα επιδημιολογικά και πανδημιολογικά δεδομένα της εποχής μας.

Οι ανακοινώσεις μιλούν καθημερινά για εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και πια κανένα κράτος δεν διανοείται ότι δεν θα μπει στην κούρσα εξασφάλισης εμβολίων για τον πληθυσμό του,αλλιώς θα είναι …εσχάτη προδοσία.

Οι επίσημες συμβάσεις με την ανακοίνωση της Οξφόρδης ήταν μόνο γαι εκείνο το εμβόλιο της τάξης του τρισεκατομμυρίου δολλαρίων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι οι ανακοινώσεις της αμερικανικής  pfizer θα οδηγήσουν τις δυτικές,αμερικανικές,αφρικανικές,ασιατικές κλπ δημοκρατίες σε παραγγελίες πολύ άνω του τρισεκατομμυρίου δολλαρίων.

Ετσι μια ιστορία που ξεκίνησε από την Κίνα στην οποία οι ΗΠΑ είχαν και έχουν ένα τεράστιο χρέος θα δώσει στην αμερικάνικη οικονομία ένα τεράστιο ποσό και μια τεράστια οικονομική ώθηση.

Με δεδομένη και την εκλογή Μπάϊντεν ,την οποία η Κίνα χαιρέτισε αμέσως θετικά προφανώς έρχεται πολύ κοντά μια σινο-αμερικανική ρύθμιση!

Αλήθεια ,ενώ πάντα ζητούμενο στις επιδημίες,πανδημίες είναι να προσδιοριστεί ο πρώτος ασθενής,ο λεγόμενος “Ασθενής Νο1”,ώστε να βοηθηθεί η επιστήμη προσδιορίζοντας την πηγή του κακού να ετοιμάσει πιο γρήγορα και πιο σωστά το αντίδοτο,γιατί ακόμα δεν βρήκαν τον ασθενή Νο1 στην Γιουχάν της Κίνας;

Μήπως επειδη άλλο πράγμα είναι ο ασθενής  απο νυχτερίδα η παγκολίνο και άλλο πράγμα ο ασθενής απο εργαστήριο;

Να  σημειώσουμε ότι η pfizer είναι ίσως η ισχυρότερη επιστημονικά φαρμακευτική και πιο γνωστή έγινε με το περίφημο βιάγκρα.
(Ακόμα και στις κασέτες της ΕΥΠ ακούγεται μια νεραή του φαρμακευτικού χώρου να λέει σε σημερινό υπουργό να πάρει τα μπλέ χάπια,δηλ τα βιάγκρα και να τρέξει στο ραντεβού τους…Και το σκάνδαλο του γηροκομείου είχε στο παρελθόν πειράματα με τα φάρμακα αυτής της κατηγορίας…)

Στην Ελλάδα επίσης ξαφνικά άρχισαν να εκτοξεύονται τα νούμερα.Ενώ την περασμένη Ανοιξη  με ίδιες και χειρότερες θερμοκρασίες ήταν κάποιες δεκάδες κρούσματα παρά τον απίστευτο συνωστισμό παντού έγινε γενικό κλείσιμο για αυτές τις λίγες δεκάδες.

Το φθινόπωρο αφού επι αρκετό καιρό οι ανακοινώσεις μιλούν για άνω των χιλίων κρουσμάτων το γενικό κλείσιμο ήρθε πιο αργά σε σημείο να διερωτώνται και επιστήμονες δημόσια γιατί αυτή η διαφορά και πότε τα νούμερα είναι πραγματικά.

Αυτό σε συνδυασμό με μαρτυρίες ατόμων ότι ενώ πήγαν σε δομές να κάνουν τέστ και για διάφορους λόγους δεν το έκαναν στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν ότι το τεστ(που δεν έκαναν) ήταν θετικό και είχαν κοροναϊό!!!

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ.Δημόπουλος  πάντως μας είπε ότι είναι πανδημια η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί με απόλυτη σοβαρότητα απο όλους. Για το εμβόλιο της  Pfizer μας είπε  ότι “είναι πολύ ενθαρρυντικά τα δεδομένα που προέκυψαν στην πρώτη ενδιάμεση ανάλυση ,ενώ η μελέτη έγινε σε 43.000 άτομα” και προέβλεψε ότι “το εμβόλιο εφοσον διαπιστώνεται ότι δεν έχει παρενέργειες θα εγκριθεί και αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε πια φως στο τουνελ της πανδημίας και μπορεί να μιλήσει κανείς για επιστημονική νίκη στο τεράστιο πρόβλημα για το οποίο οι πολίτες πρέπει να εξακολουθήσουν να παίρνουν όλα τα μέτρα που παίρνουν και σήμερα ανεξαρτήτως του πότε θα εμβολιασθούν”.