Αρχική Uncategorized Αδιανόητη απειλή κρατικού στελέχους της Ελλάδας σε ευρωπαίους δικαστές και εισαγγελείς: “θα...

Αδιανόητη απειλή κρατικού στελέχους της Ελλάδας σε ευρωπαίους δικαστές και εισαγγελείς: “θα πατήσουν μαύρο χιόνι” για το κατηγορητήριο μετά το έγκλημα των Τεμπών. Τα ντοκουμέντα αθλιότητας ,τα φασιστοδικεία και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

18

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Πριν κάμποσα χρόνια ένας δημοσιογράφος εφημερίδας που υποστήριζε τη Νέα Δημοκρατία βρέθηκε εναγόμενος από έναν δικαστικό λειτουργό.

Την υπόθεση ανέλαβε χωρίς κλήρωση ένας συνδικαλιστής της Δικαιοσύνης ο οποίος έδειχνε χαρά να τον θεωρούν ως προσκείμενο “στην Αριστερά”.

Η υπόθεση δεν μπορούσε να αντέξει όχι σε ακροατήριο-δικαστήριο ,αλλά ούτε σε σκέτο “φασιστοδικείο”.Περίπου όπως αυτές που σκαρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο δικαστής “της Αριστεράς” πήρε το κεφάλι του δημοσιογράφου βγάζοντας απόφαση σε ελάχιστες …ημέρες.Κατέπεσε φυσικά η απόφαση αργότερα,αλλά αυτός παρέμεινε στη θέση του για άλλα κατορθώματα.Οπως αυτοί που εκτίθενται ως “φασιστοδικεία”βγάζοντας κατηγορητήρια εναντίον του Κ.Βαξεβάνη,τα οποία αφού τον εξουθενώνουν στη συνέχεια εξατμίζονται.

Τα θυμηθήκαμε αυτά και πολλά άλλα όχι επειδή και ΣΗΜΕΡΑ η χώρα μας είναι δακτυλοδεικτούμενη ως μη κράτος Δικαίου και για την λειτουργία φασιστοδικείων,αλλά διαβάζοντας ένα κείμενο ενός ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ και μάλιστα στελέχους του χώρου του ΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ.

Αυτού του Οργανισμού που έχει μετατρέψει σε θέατρο θρήνων τη χώρα μας με εγκληματικές ευθύνες αυτών που βγάζοντας μίζες άφησαν γυμνά τα σιδηροδρομικά δίκτυα με αποτέλεσμα το έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν το θυμηθήκαμε επειδή ένας απο τους πολλούς χαροκαμένους συγγενείς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι:

”  η είδηση αυτή μας σόκαρε για τρίτη φορά, καθώς είναι η τρίτη φορά που
βρίσκουμε ανθρώπινα μέλη. Μας σκοτώνουν κάθε μέρα! Τα λάθη τους, η
ανευθυνότητά τους, η αναλγησία τους και η προσπάθεια συγκάλυψης
μετατρέπονται σε οργή που στερεύει τα δάκρυα και κάνει τα δόντια να
σφίγγουν ζητώντας δικαίωση.Ο υπουργός δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης ισχυρίστηκε πως «όποιος ήθελε
συγκάλυψη με τα χώματα, θα τα πέταγε στη θάλασσα. Δεν θα τα πήγαινε
δίπλα και μάλιστα σε ιδιωτικό χώρο να τα βλέπει ο ιδιώτης». Επίσης «όσοι
μιλούν για μπάζωμα είναι για τα μπάζα». Βέβαια το διευκρίνισε, όσοι
πολιτικοί μιλούν για μπαζώματα, ωστόσο για μπαζώματα μιλούν και οι
συγγενείς των θυμάτων… Περιμένουμε την δήλωσή του μετά από τα νέα
αποκαλυπτήρια… Τι έχουν να μας πουν τώρα!”

Η προφανής απάντηση στο “τι έχουν να μας πουν τώρα” είναι ότι κάθε σιτιζόμενος απο το κρατικό πρυτανείο και μάλιστα στο χώρο του ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ έχει να πει συγνώμες.

Κι όμως…

Στέλεχος του χώρου που βρέθηκε με κατηγορητήριο απο την ευρωπαίκή εισαγγελία έκανε μια δήλωση την οποία δεν διανοηθήκαμε ποτέ παρά τα 250 και βάλε κατηγορητήρια που ειχαμε(λευκό ως σήμερα ποινικό μητρώο…) να κάνουμε σε προσωπικό επίπεδο για δικαστικούς λειτουργούς.

Κατονομάζοντας δυο δικαστικούς λειτουργούς,μιμούμενος τους Σαμαράδες με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ,δήλωσε ότι “θα πατήσουν μαύρο χιόνι”!

Γιατί τόλμησαν να απαγγείλουν και σε αυτό το στέλεχος κατηγορητήριο.

Ούτε ο Τράμπ έχει τολμήσει να εκτοξεύσει τέτοια απειλή αν και επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο σε δικαστικούς λειτουργούς.Ακόμα και μετά την προχθεσινή του καταδίκη για 34 κατηγορίες είπε “θα ασκήσουμε έφεση για αυτή την απάτη”.Δηλαδή είπε ότι θα προσφύγει σε ανώτερο δικαστήριο.Το “θα πατήσουν οι δικαστές μαύρο χιόνι”,όταν μάλιστα προέρχεται απο στέλεχος σιτιζόμενο απο το ΚΡΑΤΙΚΟ πρυτανείο και συνυπογράφεται και απο συλλειτουργό της Δικαιοσύνης είναι ό,τι χειρότερο σε απειλή-παραπέμπει απευθείας σε θάνατο-μπορεί να εκτοξευθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο ,πολύ περισσότερο σε δικαστικούς λειτουργούς.

Μας θύμισε η ιστορία παλαιότερο σκάνδαλο στην Ελλάδα και η πλευρά ενός κατηγορούμένου ακούστηκε να λέει κάτι βαρύ απευθείας  στους δικαστές.

Οταν απορήσαμε μας είπαν ότι είναι… ΚΥΠατζής και ομιλεί εκ του ασφαλούς…Τελικα ο ΚΥΠατζής πήγε φυλακή…

Εδώ όμως είναι κρατικός υπάλληλος ο εκτοξεύων απειλές και με αυτές δίνει την εντύπωση ότι είμαστε σε ένα φασιστοδικείο επίσης.

Εχει μήπως μπάρμπα στην κορώνη και μιμείται εκείνους που μας έλεγαν ότι θα το πάνε μέχρι τέλους και θα στείλουν για κακουργήματα τους εισαγγελείς (Τουλουπάκη κλπ)και οι δικαστικοί λειτουργοί δικαιώθηκαν απο ανωτέρους τους,οι οποίοι είχαν και ΕΧΟΥΝ άριστες σχέσεις με αυτούς που θα το πήγαιναν μέχρι τέλους;

Σε ένα φασιστοδικείο τι διαφορετικό θα είχε λεχθεί;

Γιατί αυτή η βαρύτατη φράση και ευθεία απειλή;

Στην ουσία για την διαβόητη συμβαση 717 του ΟΣΕ,η οποία επι δεκαετίες έχει αποδειχθεί η χρυσή κόττα του κρατικού τομέα.Ο εθνικός εργολάβος είχε στήσει εκεί ακόμα και τις …φιλενάδες στελεχών του και κάθε τόσο με διάφορα αληθινά η ψεύτικα προσχήματα οι προμήθειες ήταν πλούσιες για όλους.

Η ευρωπαϊκή Εισαγγελία έστειλε κατηγορητήρια και επέβαλε βαρύτατα ποσά ως εγγυήσεις τον Δεκέμβριο του 2023 βλέποντας και τη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη με τον διαμελισμό σωμάτων για να κρυφτούν με τα μπάζα.

Μεταξύ άλλων επιβαρυντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η κρατική αρχή (ΕΔΕΛ)επέβαλε σε ΑΝΥΠΟΠΤΟ χρόνο,δηλαδή το 2019 πρόστιμα εκατομμυρίων για τα κόλπα με τις προμήθειες σε ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ.

Τι έκανε τότε η Ελληνική Πολιτεία;Τίποτα στην ουσία.Αφησε το πρόστιμο να τρέχει επι χρόνια.Διότι η “Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες και άρα οι πολιτικοί της ό,τι θέλουν κάνουν”…

Ετσι στις 30 Δεκεμβρίου 2022 δηλαδή 58 ημέρες πριν συμβεί το έγκλημα στα Τέμπη εξαιτίας και ΜΟΝΟ των ελλέιψεων στη σηματοδότηση και των ρουσφετολογικών διορισμών  η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του υπουργού Γεραπετρίτη στέλνει μια επιστολή-μαχαιριά στην ΕΡΓΟΣΕ,ΟΣΕ,Κυβέρνηση εν τέλει.Τους γράφει ότι εξαιτίας τους το δίκτυο είναι σε άθλιο και πολυ επικίνδυνο χάλι.

Και τότε προμήθειες νέες ήταν το αίτημα.Και τότε ούτε λέξη απο την πλευρά ΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ-Κυβέρνησης για το πρόστιμο της ΕΔΕΛ…

Κανονικά έτρεχε.Και το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έπραττε το παραμικρό αν και το πρόστιμο “έτρεχε” για μια 4ετία…

Ομως ήρθε το εγκλημα των τεμπών και όλοι άρχισαν να τρέχουν.Η ΚΥβέρνηση να καλύψει τα πάντα,ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες σε ένα ανθρώπινο λάθος και όχι σε παράνομες ελλείψεις του δικτύου,παράνομο φορτίο του ενός τρένου σε γραμμές λίαν επικίνδυνες χωρίς σηματοδότηση κλπ

Στο τρέξιμο περιλήφθηκε και το μπάζωμα.Και μετέφεραν άρον-άρον τα χώματα για να μην θεμελιωθούν αποδείξεις για παράνομο φορτίο εύφλεκτων,για θανάτους απο τη φωτιά.Και μαζί τα μηχανήματα διαμέλισαν και σώματα,όπως πια επιβεβαιώθηκε ΤΡΕΙΣ φορές,όπως γράφει και ο χαροκαμμένος συγγενής.

Ομως τον Δεκέμβριο του 2023 η ευρωπαϊκή εισαγγελία αιφνιδίασε τους πάντες και απήγγειλε κατηγορίες με τεράστις καμπάνες-εγγυήσεις.Στηριγμένες ΚΑΙ στο πόρισμα της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΔΕΛ

Τι συνέβη τότε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θυμήθηκαν ότι …”η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες”,όπως δίδασκε σε ανάλογες περιπτώσεις ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Και όλως τυχαίως κινητοποιήθηκε το καθεύδον επι 5ετία Ελεγκτικό Συνέδριο.Μέσα σε ένα μήνα …ΑΚΥΡΩΣΕ το πόρισμα της ΕΔΕΛ,άρα μπλοκάρει την ευρωπαϊκή εισαγγελία…

Και το Συνέδριο αυτό είναι ενα δημοσιονομικό δικαστήριο και όχι δικαστήριο με την κανονική του έννοια.

Ποιό ήταν και είναι το πρόβλημα και χρειαζόταν η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

1)Η κυβέρνηση χρειάζεται ένα επιχείρημα ή έστω δήθεν “επιχείρημα” να απαντήσει στις Βρυξέλλες στο ερώτημα “γιατι παρά τις υποσχέσεις τόσες δεκαετίες τρένα και σιδηρόδρομο δεν φτιάχνετε;”

Τώρα θα λέει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο που ξέρει απο οικονομικά και είναι ανώτερο έκρινε ότι όλα ήταν μια χαρά με τη σύμβαση 717 και έκανε λάθος μια κρατική αρχή ,όπως η ΕΔΕΛ και έβαλε προστιμα για την μη εκτέλεση της σύμβασης.Και αυτή η ΕΔΕΛ “παρέσυρε” την Ευρωπαίκή Εισαγγελία και έριξε μεγάλες καμπάνες.

Και επειδή ήταν μεγάλες οι καμπάνες γιαυτό παρασύρθηκε κατηγορούμενος και απείλησε  δυο συγκεκριμένα με ονοματεπώνυμο μέλη της ευρωπαίκής εισαγγελίας ότι “θα πατήσουν μαύρο χιόνι”!

Παρόμοιες απειλές είχαν εκτοξευθεί απο το ΠΑΣΟΚ την εποχή που η Ευρώπη απαιτούσε να τιμωρηθεί το σκάνδαλο του καλαμποκιού(ευρωπαίκά χρήματα)και να πάει φυλακή ο αρμόδιος τότε υπουργός,ο οποίος ήταν πρώην Εισαγγελέας και είχε στρατευθεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου,ο οποίος εμφανιζόταν να χλευάζει τα ευρωπαϊκά όργανα.Χαρακτηριστικό είναι και σε κάθε(από τις πολλές) κατηγορία για σκάνδαλο ο μεν αρχηγός της Αντιπολίτευσης Κώστας Μητσοτάκης μιλούσε για την ανάγκη συγχρονισμού της Ελλάδας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο,ο δε Ανδρέας απαντούσε “η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες και η Ελλάδα αποδίδει με το δικό της σύστημα Δικαιοσύνη”

Τελικά,παρά τους λεονταρισμούς, ο Ανδρέας έσκυψε το κεφάλι και ο Υπουργός του πρώην Εισαγγελέας Αθ. πήγε φυλακή και εξαφανίστηκε απο την πολιτική σκηνή αίροντας όμως την αμαρτία του τότε Πρωθυπουργού.

Ποια είναι η πραγματικότητα γύρω από τη σύμβαση αυτή;

Ιδού ορισμένες ΝΟΜΙΚΕΣ απαντήσεις για δικαστήριο και όχι για φασιστοδικείο από αυτά που οδηγούν στο “μαύρο χιόνι”:

Η κοινοπραξία που αλωνίζει στην ΕΡΓΟΣΕ-ΟΣΕ και κυβερνήσεις εκμεταλλευόμενη τα Πρωτόκολλα «Διοικητικής Παραλαβής
προς Χρήση»(ΔΠΧ), με το υπ’ αρ. πρωτ. ΕΡΓΟΣΕ 8898/23/18-09-2023 έγγραφό της δήλωσε την παραμονή λήξης της
προθεσμίας στην ΕΡΓΟΣΕ την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του συμβατικού αντικειμένου του έργου των παραπάνω
συμβάσεων.

Προσέξτε την ημερομηνία που δήλωσε ότι όλα είναι τέλεια και έτοιμα για χρήση:Είναι 18/9/2023.

Ομως 10 ημέρες ενωρίτερα είχε διαλύσει τη Θεσσαλία ο τυφώνας “Ντάνιελ” και είχε καταστρέψει και το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ποιός το λέει αυτό;

Στις 24 Απριλίου 2024 η Βουλή ενημερώθηκε από τον Υπουργό Σταϊκούρα ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο δίκυτο απο τη θεομηνία Ντάνιελ.

Στις 18/9/2023 με την υπ’ αρ. πρωτ. ΕΡΓΟΣΕ οικ. 8890/18-09-2023 Απόφαση του
Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ  έγινε ρητά και απερίφραστα «ενεργοποίηση της μόνιμης επιτροπής για τη διαπίστωση βλαβών λόγω της
κακοκαιρίας Daniel από Σ.Σ. Παλαιοφαρσάλου έως Σ.Σ. Νέων Πόρων στα σιδηροδρομικά συστήματα του ως άνω
έργου».

Αυτό ήταν αναγκαίο με βάση το υπ αριθμ ΕΡΓΟΣΕ 8850/15/9/2023 με το οποίο έγινε δήλωση βλαβών απο ανωτέρα βία!!!

Πως λοιπόν έγινε «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ»,όταν διαπιστώνεται ότι επήλθε «πλήθος βλαβών στο ήδη κατασκευασθέν και
παραδοθέν προς χρήση στον ΟΣΕ έργο», οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα…!!!

Δηλαδή,κοινοπραξία και ΕΡΓΟΣΕ βεβαίωσαν την εμπρόθεσμη περάτωση των εργασιών των δυο αμαρτωλών συμβάσεων, ενώ
μεγάλο μέρος των εργασιών είχε εξαφανιστεί από την θεομηνία Daniel;

Μήπως με αυτή τη μόνη επιβεβαίωση ότι οι εν λόγω εργασίες
είχαν εκτελεσθεί προκύπτει ότι είναι «μαϊμού» Πρωτόκολλα «Διοικητικής Παραλαβής προς Χρήση»(ΔΠΧ);

Στις 20/11/2023 η ΕΡΓΟΣΕ προχώρησε  στην έκδοση της παραπάνω υπ’ αρ. πρωτ. Οικ.
11059/23 «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ» των υπ’ αρ. 717/2014  717_1/2021 συμβάσεων.

Αυτό ήταν πολύτιμο για την Κυβέρνηση γιατί μπορούσε, να ισχυρίζεται, ότι επί των ημερών της, αν και μετά το τραγικό δυστύχημα στα
Τέμπη, «περατώθηκε η σύμβαση 717».

Ηταν όμως πολύτιμο και για την ανάδοχο κοινοπραξία για να εισπράξει τις δαπάνες για την αποκατάσταση
των βλαβών με πρόσθετα κονδύλια από τον κύριο του έργου, δηλαδή το Ελληνικό δημόσιο και την Ε.Ε., που
χρηματοδοτεί το έργο, κι όχι από την ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία ασφάλισε το έργο, όπως μας προϊδέαζαν οι
ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υπουργός στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγή και Εμπορίου της Βουλής είχε μιλήσει για
«οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου από τις εκτεταμένες ζημίες που προέκυψαν από τον Daniel»,
που περιλαμβάνεται στο «ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων, μόνο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,
ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Δηλαδή, η θεομηνία Daniel έγινε αφορμή για νέο φαγοπότι σε
βάρος του Δημοσίου.

Και όλα αυτά ενώ βεβαίωσαν ότι όλα είναι καλά μετά την θεομηνία Ντάνιελ…

Πότε λένε αλήθεια;

Τι συνέβη λοιπον με το Ελεγκτικό Συνέδριο και τους πανηγυρισμούς(πάνω απο τα 57 πτώματα…)κυβερνητικών στελεχών ότι δικαιώθηκε η κυβέρνηση απο το Ελεγκτικό Συνέδριο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το Έβδομο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου(ΕΣ), με την υπ’ Αριθμ. 539/2024 απόφασή του, η οποία δημοσιεύθηκε σε
έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο του Δικαστηρίου στις 14 Μαΐου 2024, έκανε δεκτή την από 9.7.2019 (με
ΑΒΔ 3495/10.7.2019) έφεση και τον από 13.1.2020 (με ΑΒΔ 95/15.1.2020) πρόσθετο λόγο έφεσης της ανώνυμης
εταιρείας με την επωνυμία «ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε.» και ακύρωσε την υπ’ αρ. 69776/24.6.2019 απόφαση δημοσιονομικής
διόρθωσης και ανάκτησης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με την οποία επιβλήθηκε στην εκκαλούσα
δημοσιονομική διόρθωση με ανάκτηση ποσού δύο εκατομμυρίων τετρακοσίων είκοσι τριών χιλιάδων οκτακοσίων
δεκαέξι ευρώ και εβδομήντα δύο λεπτών(2.423.816,72 €).

Δηλαδή δίκασε την έφεση ΜΕΤΑ 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!Και αμέσως μετά τα κατηγορητήρια της ευρωπαίας Εισαγγελέως και ανακρίτριας…
Το ΕΣ δέχθηκε πως οι μελέτες εφαρμογής της σηματοδότησης της σύμβασης 717/2014 που εκπόνησε η εταιρεία
«ΚΟΜΕΛ Α.Ε.» για λογαριασμό της κατασκευάστριας κοινοπραξίας «ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ – ALSTOM TRANSPORT S.A.»
υλοποιήθηκαν ορθώς, δεν ήταν παράτυπες, παραδόθηκαν κανονικά στο συμβατικό πλαίσιο της διαγωνιστικής
διαδικασίας και, μάλιστα, η καταλληλότητα της συγκεκριμένης εταιρείας είχε εγκριθεί από την ΕΡΓΟΣΕ προτού καν
αναλάβει την εκπόνηση των μελετών.
Δηλαδή, η ελληνική δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο έκρινε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι η σύμβαση εκτελέστηκε νόμιμα
και δεν υφίσταται ζημία του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως υποστηρίζει το κατηγορητήριο της
Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Όμως, αφού η σύμβαση εκτελέστηκε νόμιμα και οι μελέτες εφαρμογής της σηματοδότησης που εκπόνησε η εταιρεία
«ΚΟΜΕΛ Α.Ε.» δεν είχαν κανένα πρόβλημα, γιατί μετά την «Έκθεση οριστικών αποτελεσμάτων ελέγχου της
Ε.Δ.ΕΛ.»(8-2-2019), όπως προκύπτει από το υπ’ αρ. πρωτ. Εξ.3176/21/26.04.2021 έγγραφο προς την Εθνική Αρχή
Διαφάνειας και από την υπ’ αρ. πρωτ. Οικ. 2752/20/26.03.2020 Εισήγηση προς το ΔΣ:
α) Ζητήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ η συμμόρφωση της κοινοπραξίας προς τις συμβατικές της υποχρεώσεις, που αφορούν τις
μελέτες και τη συμμετοχή της δικαιοπαρόχου της Δάνειας Εμπειρίας Σηματοδότησης εταιρείας «Alstom Ferroviaria
S.p.A.» σε όλες τις φάσεις κατασκευής του έργου;
β) Απεστάλη από την ΕΡΓΟΣΕ με το υπ’ αριθ. πρωτ. ΕΡΓΟΣΕ Οικ. 4697/19/23-04-2019 έγγραφο Ειδική Πρόσκληση,
σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 3669/2008, στην Ανάδοχο κοινοπραξία και την καλούσε «. . .εντός του χρονικού
διαστήματος των τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από της λήψεως της παρούσης να υποβάλει τις μελέτες
σηματοδότησης του τμήματος ΣΚΑ -Πλατύ συνεπικυρωμένες από την δανειοπάροχο εταιρεία Alstom Ferroviaria
S.p.A.»;
γ) Η ανάδοχος κοινοπραξία, συμμορφούμενη με τα προηγούμενα, υπέβαλλε (με τα υπ’ αρ. πρωτ. ΕΡΓΟΣΕ 5787/19/29-
05-2019, 6168/19/07-06-2019, 8126/19/31-07-2019 έγγραφα) για μεν τα Τμήματα ΣΚΑ-Οινόη και Ορφανά-Πλατύ, τις
ήδη υποβληθείσες μελέτες εφαρμογής για τα συστήματα σηματοδότησης- τηλεδιοίκησης ελεγμένες με παρατηρήσεις
και συνεπικυρωμένες από τη δανειοπάροχο εταιρεία Alstom Ferroviaria S.p.A , καθώς και πρόταση για την
εγκατάσταση νέου εξοπλισμού τηλεμετρίας (διαφορετικού τύπου από αυτόν που έχει εγκριθεί, εγκατασταθεί και
πιστοποιηθεί στο τμήμα Ορφανά — Λάρισα), για δε το τμήμα Οινόη — Τιθορέα, νέα τεχνική πρόταση της
δανειοπαρόχου για εγκατάσταση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος σηματοδότησης;
δ) Με την υπ’ αριθμ. 3676/13.01.2020 απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ, ανέπεμψε στο αρμόδιο Τ.Σ. τον εγκεκριµένο 1°
Α.Π.Ε. και την 1 η Σ.Σ.Ε, προσαρμοσμένη σύμφωνα µε τις υποδείξεις-παρατηρήσεις της E.Δ.ΕΛ. και τις εγκρίσεις της
υπηρεσίας των προτάσεων – μελετών της αναδόχου, χωρίς να τίθεται ζήτημα υπέρβασης του προϋπολογισμού
αυτών(σύμφωνα και µε το µε αρ. πρωτ. ΕΡΓΟΣΕ 4353/19/16-04-2019 έγγραφο της αναδόχου);
ε) Με το υπ’ αρ. πρωτ. ΕΡΓΟΣΕ 1841/20/24-02-2020 έγγραφο, η ανάδοχος κοινοπραξία υπέβαλε επικαιροποιημένη
τεχνική πρόταση του Παρόχου Ειδικής Εμπειρίας για το σύστημα τηλεμετρίας των τμημάτων ΣΚΑ-Οινόη και Λάρισα-
Πλατύ και ηλεκτρονικό σύστημα αλληλομανδάλωσης για το τμήμα Οινόη — Τιθορέα;
στ) Το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ, με την υπ’ αριθμόν 3717/01-04-2020 απόφαση, αποφάσισε ομόφωνα αφενός την αποδοχή της
προαναφερόμενης οριστικής τεχνικής πρότασης της δανειοπαρόχου εταιρείας Alstom Ferroviaria S.p.A. και την

επανυποβολή, ένεκα της ανωτέρω αποδοχής της τεχνικής πρότασης της δανειοπαρόχου εταιρείας, του φακέλου της
1 ης Συμπληρωματικής Σύμβασης Εργασιών(ΣΣΕ) στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου τούτο να αποφανθεί εάν χρήζει
επανελέγχου η εγκεκριμένη από το Διοικητικό Συμβούλιο 1 η ΣΣΕ., για την οποία το Τμήμα Μείζονος Επταμελούς
Συνθέσεως του Ε.Σ., με την υπ’ αριθμόν 1314/2018 απόφασή του, απεφάνθη ότι δύναται να υπογραφεί;
Εύλογα λοιπόν, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το πως το ΕΣ έφτασε στην εν λόγω απόφασή του, αγνοώντας
όλα τα παραπάνω και υιοθετώντας στους ψευδείς ισχυρισμούς της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία από τη μια χρησιμοποιούσε σαν
άλλοθι τον έλεγχο της ΕΔΕΛ για την υπογραφή της νέας 1 ης ΣΣΕ, της οποίας το μόνο σχεδόν κοινό με την προηγούμενη,
που πήρε το πράσινο φως με την υπ’ αριθμόν 1314/2018 απόφαση του Τμήματος Μείζονος Επταμελούς Συνθέσεως
του Ε.Σ., ήταν ο προϋπολογισμός της, και από την άλλη προσπαθούσε με κάθε μέσο να ακυρώσει την υπ’ αρ.
69776/24.6.2019 απόφαση δημοσιονομικής διόρθωσης και ανάκτησης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, η
οποία επεβλήθη λόγω του παραπάνω ελέγχου της ΕΔΕΛ. Είναι προφανές, ότι το ΕΣ χρησιμοποιήθηκε για μια ακόμη
φορά, για να κάνει το μαύρο-άσπρο και για να ξεπλύνει τα ανομήματα επίορκων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.


Αξιοσημείωτη όμως είναι και η χρονική συγκυρία της παραπάνω συνεδρίασης του Έβδομου Τμήματος του Ελεγκτικού
Συνεδρίου, με προεδρεύουσα την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη, στις 16 Ιανουαρίου 2024, ένα
μήνα δηλαδή αργότερα από τις 12 Δεκεμβρίου 2023, που έγινε γνωστό με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
πως 23 πρόσωπα, στα οποία περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της εργολαβικής ελίτ και Διευθύνοντες Σύμβουλοι και
Πρόεδροι της ΕΡΓΟΣΕ, θα οδηγούνταν ενώπιον της Δικαιοσύνης έπειτα από ποινική δίωξη που άσκησε το ανεξάρτητο
όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προέβη επί έναν χρόνο στην ποινική διερεύνηση της δύσοσμης αυτής
υπόθεσης, που είχε σαν συνέπεια το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μήπως, η εν λόγω απόφαση έχει στόχο να
αποδυναμώσει το κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όπως προκύπτει από δημοσιεύματα φιλικών προς την
κυβέρνηση και τους εργολάβους ΜΜΕ, τα οποία προεξοφλούν, ότι δεν υφίσταται νομιμοποιητική βάση του
κατηγορητηρίου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας , εφόσον το πρόστιμο της ΕΔΕΛ ακυρώθηκε;
Όμως, προφανώς λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει αποφανθεί στο κατηγορητήριό της, ότι τα
έγγραφα στα οποία στηρίζεται η παραπάνω απόφαση του ΕΣ είναι ανακριβή και παραπλανητικά. Απορούμε δε, πως το
ΕΣ δεν το αντελήφθη αυτό….