Αρχική Αθλητικα ΑΕΚ,Τσιτσιπάς ,Ολυμπιακός προκρίσεις και η αθλητική κίνηση της Πέμπτης

ΑΕΚ,Τσιτσιπάς ,Ολυμπιακός προκρίσεις και η αθλητική κίνηση της Πέμπτης

926

Η ΑΕΚ και ο Στεφανος Τσιτσιπάς με τηνΜαρία σάκαρη οι κερδισμένοι της ημέρας απο ελληνικής πλευράς.Ο Ολυμπιακός του μπάσκετ ο μεγάλος χαμένος της πρεμιέρας της ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός μάλλον δεν ευτύχησε στην κλήρωση του Τσάμπιονς λίγκ.

Με τη σειρά:

Η ΑΕΚ με ψυχή και παίκτες με ποιότητα και όχι…Καρλίτους κυνήγησε μέχρι το τέλος την πρόκριση απέναντι στην πολύ γερή στην Μπουντεσλίγκα Βόλφσμουργκ και την πηρε 30 δεύτερα πριν λήξουν και οι καθυστερήσεις με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Ο Μ΄νταλος είχε χάσει πέναλτυ στο 20,ο μεχμέντι έβαλε μπροστά στο σκορ την Βόλφσμουργκ στο ημίχρονο,ο αντρές Σιμόες με ένα σπάνιο γκολ ισοφάρισε στο 65 και ενώ το μάτς πήγαινε για ισοπαλία στις καθυστερήσεις ο ποιοτικός και μαχητικός ιρανός φορ κυνήγησε τη φάση και “σκότωσε” τους “Λύκους” της Γερμανίας ακριβώς στο τέλος των καθυστερήσεων.

Ηταν ένα γκολ εκατομμυρίων,όσα και η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μαρία Σάκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο του Ρολάν Γκαρός με 2-0 και 3-0 αντίστοιχα.Ειδικά ο Τσιτσιπάς “θυμωμένος” απο τον θρίλερ με τον Ισπανό Μουνάρ διέλυσε τον καλύτερο του Ισπανού Κουέβας χωρίς να απειληθεί καθόλου στα σετ και σε λιγότερο απο 1.5 ώρα…

Ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο θεωρούμε ότι ήταν άτυχος παρότι αρκετοί στην Ελλάδα γράφουν και λένε ότι ήταν καλή η κλήρωση με την Σίτυ του Γκουαρντιόλα,την ισχυρή Μαρσέϊγ και την επίσης ισχυρή Πόρτο.

Για το πόσο  “ευκολη” είναι η Πόρτο ας δουν κάποιοι πόσο ψηλό εμπόδιο ήταν η πολύ κατώτερη της Πόρτο πορτογαλική Ρίο Αβε που ήταν 7-7 και στα πέναλτυ με την Μίλαν με τελικό σκόρ 1-1 στα 90 λετπά και 2-2- στα 120…Η Μίλαν προκρίθηκε με 9-8 στα πέναλτυ…

Στο μπάσκετ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός με τον Σλούκα στη “μηχανή” του έχασε αποτον κακό του δαίμονα την Ζαλγκίρις έστω και χωρίς τον Σάρας στο τιμόνι.

Ο Ολυμπιακός έχασε στο τέλος 68-67 απο φάουλ του Πρίντεζη στα 3 δεύτερα πριν το τέλος και κακή επίθεση του Σλούκα.

Η Ζενιτ του Πασκουάλ νίκησε την Αναντολού στην Τουρκία με 73-69,η Μπάρτσα του Σαρας και του Καλάθη την ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη με 76-66 και η Μακάμπι του Σφαιρόπουλου την Αλμπα με 80-73

Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά  με 93-82 επι της τσεχικής Νιμπουργκ στα πλ’ρϊ οφ του ΟΑΚΑ

Η Αρσεναλ απέκλεισε τη Λίβερπουλ στα πέναλτυ στο κύπελλο Αγγλίας