Αρχική Ελλαδα Δεκάδες νεκροί,εκατοντάδες τραυματίες-Αγωνία σεισμολόγων -γιατρών για μετα-σεισμό και κοροναϊό στην Ελλάδα!

Δεκάδες νεκροί,εκατοντάδες τραυματίες-Αγωνία σεισμολόγων -γιατρών για μετα-σεισμό και κοροναϊό στην Ελλάδα!

905

“Οι επιστήμονες σεισμολόγοι έχουμε την αγωνία μας μετά απο κάθε σεισμό ,ιδιαίτερα τόσο μεγάλο,όπως στη Σάμο για το τι θα ακολουθήσει.Οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν τα μέτρα τους.Να μην διατηρούν αντικείμενα σε μέρη του σπιτιού που μπορεί να κάνουν ζημιά ,όπως π.χ. βαριά αντικείμενα πάνω απο τα κρεβάτια και ιδιαίτερα απο τα κεφάλια.Στον σεισμό αυτό έχουμε την αγωνία μας για το τι θα ακολουθήσει.Συγκρούστηκαν πλάκες στον βυθό και προκλήθηκε τόσο μεγάλος σεισμός”

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην κρατική τηλεόραση ο σεισμολόγος κ.Γερ.Χουλιάρας.

Ο απολογισμός των 6,7 Ρίχτερ ανάμεσα Ελλάδα -Τουρκία στη θάλασσα ανοιχτά της Σάμου είναι δεκάδες νεκροί-αγνοούμενοι,εκατοντάδες τραυματίες και μεγάλες καταστροφές και απο πρωτοφανές για την περιοχή τσουνάμι!

Στην Τουρκία του Ερντογάν, στον οποίο τηλεφώνησε προσφέροντας βοήθεια ο Κυρ.Μητσοτάκης,οι νεκροί απο δεκάδες πττώσεις κτηρίων έφτασαν ήδη τους 25,αλλά οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες ακόμα.Οι τραυματίες πλησιάζουν τους χίλιους.Στη Σάμο δυο νεκαρά παιδιά 17 ετών και 4-5 σοβαρά τραυματίες.

Να θυμίσουμε ότι τέτοιου και μεγαλύτερου μεγέθους σεισμο περίμεναν αυτό τον καιρό οι επιστήμονες στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης και είχαν μάλιστα ζητήσει να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Να θυμίσουμε ακόμα μελέτες επιστημόνων που συνδέουν τους σεισμούς με περιοχές ,όπου γίνονται έρευνες οι μεγάλες εξορύξεις υδρογονανθράκων αν και είναι γεγονός ότι σε περιοχές τέτοιες π,χ, Αγγλία,Νορβηγία,Βόρεια Θάλασσα δεν γίνονται σεισμοί ή γίνονται καταστροφικοί σεισμοί σε περιοχές που δεν γίνονται εξορύξεις,ούτε καν έρευνες.

Η αγωνία των σεισμολόγων αφορά και το αν ο σεισμός των 6.7 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Σάμο είναι ο ίδιος σεισμός που περίμεναν στην Κωνσταντινού΄πολη ,ενώ ο κ.Χουλιάρας είπε ότι οι μελέτες αφορούν σε μεγάλο μέρος την αλληλοδιαδοχή σεισμών σε διάφορα ρήγματα.Δηλαδή ο σεισμός αυτός μπορεί να προκαλέσει αργότερα(πόσο αργότερα είναι το κρίσιμο ερώτημα)σεισμό σε ένα γειτονικ,ό η συνδεόμενο κάπως ρήγμα.

Πχ. υπάρχει μελέτη που συνδέει μεγάλους σεισμούς στη Νοτιοανατολική Ασία με σεισμούς στη Μεσόγειο καθώς παρατηρούν ότι είναι σταθερά κάπως τα διαστήματα μεταξύ του σεισμού στη μια απο τις περιοχές και σεισμού στην άλλη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός ανέβαλε λόγω του σεισμού με δυο νεκρά παιδιά 17 ετών στη Σάμο(καταπλακώθηκαν απο τοίχο)και τραυματίες την εξαγγελία μέτρων για ανάσχεση κρουσμάτων κοροναϊού.

Οι εντατικές που θα είχαν δυνατότητα χιλίων ατόμων μας λένε ότι έχουν φτάσει στο όριο με 100 ασθενείς ακι ενώ ακόμα ο κοροναϊός χτυπάει ασυμπτωματικά νεαρές ηλικίες.

 

 

ΟΙ ηγεσίες Ελλάδας και Τουρκίας αντάλλαξαν μηνύματα πρόθεσης αλληλοβοήθειας και σχολιάζεται αρνητικά η στάση Ερντογάν που προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση μιας ισχυρής Τουρκίας που δεν έχει ανάγκη βοήθειας απο την Ελλάδα.Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν…