Αρχική Αθλητικα Ελληνόπουλα εξέθεσαν Αλαφούζο -Αποτελέσματα play off μπάσκετ-ΝΒΑ

Ελληνόπουλα εξέθεσαν Αλαφούζο -Αποτελέσματα play off μπάσκετ-ΝΒΑ

919

Στη Θεσσαλονίκη γινόταν το κύριο μάτς μεταξύ Αρη και Παναθηναϊκού.Στον Πειραιά οι φίλοι του Ολυμπιακού και οι πάικτες είχαν τη στέψη του πρωταθλητή και αυτή συνοδεύτηκε με νίκη επι του ΠΑΟΚ με 1-0 και γκολ του Μασούρα από το 31.Υστερα διαχείριση ένθεν -κακείθεν και το σκόρ δεν άλλαξε πριν αρχίσει το πανηγύρι του 46ου τίτλου για τον Θρύλο.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στην Τρίπολη με τον Ανσαριφάρντ στο 56,ο Αστέρας ισοφάρισε με τον Κώτσιρα μετά 7 λεπτά και όλο το μάτς τέλειωσε εκεί παρά τις καλές προσπάθειες εκατέρωθεν.

Στη Θεσσαλονίκη εκτέθηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ Αλαφούζος και το συνονθύλευμα ξένων παικτών-προπονητών από τα κάτω ράφια και τα υπογεια της Ευρώπης.

Με προπονητή τον υπηρεσιακό Συλλαϊδόπουλο(της Κ19) ο Παναθηναϊκός έδειξε την αθλιότητα των αποδυτηρίων που είχαν δημιουργήσει οι προαναφερόμενοι.Παίκτες χωρίς καμμία μεταξύ τους επαφή και αυτό φαίνεται απο την έλλειψη κάθε είδους αυτοματισμού στον αγωνιστικό χώρο και από την έλλειψη αλληλοκάλυψης.Είναι που είναι απο τα κάτω ράφια,δεν ξέρουν και τη γλώσσα και ένα μάτσο χάλια.Τα ίδια ακριβώς σε κάθε “ελληνιή”ομάδα που παίζει με 8-9 ξένους στην ενδεκάδα.

Το πρόβλημα του ΠΑΟ φάνηκε από την αψυχολόγητη αντίδραση του Πούγγουρα.Ο καλύτερος παίκτης ως εκείνη τη στιγμή έπιασε απο το λαιμό αναίτια τον Μαντσίνι και αποβλήθηκε στο 71.Το όνειρο του ΠΑΟ να κερδίσει τον Αρη και να πάει Ευρώπη,αν τυχόν ο Αρης χάσει βαθμούς “σταχαρτιά” πήγε περίπατο.Αλλά σε αντίθεση με τη Λεωφόρο ο ΠΑΟ είχε ευκαιρία να…νικήσει με παίκτη λιγότερο.Στη Λεωφόρο ήταν μπροστά στο σκορ.Εμεινε με παίκτη λιγότερο και κλείστηκε απο τον Μπόλονι στη μικ΄ρη περιοχή του.Εχασε.Στη Θεσσαλονίκη έβαλε μέσα ελληνόπουλα που εξέθεσαν τους διοικούντες.Ο Καραγιάννης,ο Μπουζούκης,ο Ιωαννίδης,ο Αλεξανδρόπουλος και κυρίως ο Διούδης κράτησαν άνετα και παρα λίγο ο Βιγιαφάνες να βάλει γκολ όταν στο 78 βρέθηκε μόνος στο πέναλτυ για κεφαλιά.Αουτ.Ο Διούδης έκανε εκπληκτικλή απόκρουση σε φάουλ του Γκάμα.

Στο μπάσκετ ο Ιωνικός έπαιζε στα ίσα τον ΠΑΟ στο ημίχρονο και έληξε 40-39 για τον ΠΑΟ,ο οποίος κάλυψε διαφορά 8-10 πόντων με την οποία έχανε.

Ομως στο β ημίχρονο ήταν άλλος ΠΑΟ και κέρδισε με 38 πόντους διαφορά!

Ο προπονητής του ΠΑΟ κ.Κάτας είπε ότι ο ΠΑΟ ήταν κουρασμένος από τον τελιό με τον Προμηθέα την Κυριακή.Το πόσο δίκιο είχε φάνηκε απο το γεγονός ότι ο Προμηθέας έχασε στην έδρα του από το Περιστέρι (83-66)και κινδυνεύει να αποκλειστεί νωρίς.

Η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 102-89,αλλά πολύ πιο δύσκολα από όσο δείχνει το σκορ.Αντίθετα άνετα κέρδισε το Λαύριο τον Κολοσσό 87-68.

Στο ΝΒΑ oι Μπάκς του Γιάννη Αντετοκούνμπο νίκησαν τους Ορλάντο 114-102 με 27 πόντους και 12 ριμπάουντ του Γιάννη και είναι σταθεροί στην 6η-7η θέση της κανονικής περιόδου.