Αρχική Αθλητικα “Αμερικανοί “φονιάδες” της Μάντσεστερ go home!”Γκολάρα ο Μαυροπάνος αλλά…

“Αμερικανοί “φονιάδες” της Μάντσεστερ go home!”Γκολάρα ο Μαυροπάνος αλλά…

396

Εκατοντάδες οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ αφού ακριβοπλήρωσαν εισιτήριο στο γήπεδο της αντιπάλου στο Μάντσεστερ,της σίτυ αναγκάστηκαν να φύγουν από το γήπεδο.

Αιτία η άθλια εικόνα και ο διασυρμός της ομάδας τους από την ομάδα του Πέπ Γκουαρντιόλα ,η οποία στο 44 προηγήθηκε με 4-0 με δυο γκολ του Χάαλαντ και του Φόντεν/

Αρκετοί ακούστηκαν να φωνάζουν αγανακτισμένοι “αμερικανοί πάτε σπίτι σας ,μη σκοτώνετε την ομάδα” εννοώντας τους ιδιοκτήτες(οικογένεια Γκλέϊζερ),οι οποίοι πήραν την Μάντσεστερ κορυφαία στον κόσμο και με διάφορα προπονητάκια και παιχτάκια την κατάντησαν ουραγό των μεγάλων…

Δεν καταλαβαίνουν;Παίρνουν στήριξη από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον,τον οποίο χρυσοπληρώνουν να τους λέει γνώμη απο την εξέδρα των επισήμων σε κάθε ματς;

Προφανώς ο ηλικιωμένος Σερ δεν έχει δυνατότητα  μεγαλύτερης παρέμβασης.Και οι ιδιοκτήτες καταλαβαίνουν ότι με το ρόστερ και τον προπονητή(κυρίως αυτόν)που κάθε φορά παίρνουν αυτά τα χρόνια ιδιοκτησίας τους είναι για την …πίσω σειρά.

Αλλά δεν δίνουν περισσότερα χρήματα γιατί πήραν τη Μάντσεστερ για πολιτικούς ,γεωπολιτικούς λόγους.Οπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες.Και μετρούν εκεί την παρουσία και όχι τίτλους,τους οποίους ΔΕΝ θέλουν και απλώς οι οπαδοί ΔΕΝ καταλαβαίνουν.Αυτά συμβαίνουν και σε άλλες χώρες.

Παρέλκει κάθε κριτική στον αγώνα.Η Σίτυ έφτασε το σκορ στο 6-1,μπορούσε να βάλει άλλα 3-4 ακόμα,αλλά ο Γκουαρντιόλα ,προφανώς έλαβε μήνυμα από τον σείχη ιδιοκτήτη της Σίτυ να βάλει στοπ στον διασυρμό και έκανε αμέσως μετά το 6-1 πέντε μαζεμένες αλλαγές βγάζοντας ΟΛΟΥΣ τους βασικούς συντελεστές των 6 γκολ εκτός του Χάαλαντ.

Η Γιουνάϊτεντ βρήκε την ευκαιρία να βάλει άλλα 2 γκολ και να περιορίσει την 8η σερί ήττα απο την Σίτυ στο 6-3…

Χαρακτηριστικό των παιχνιδιών που παίζονται είναι ότι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών που είχε την υπόσχεση ότι αν γυρίσει “σπίτι”,στην ομάδα απο την οπόια ο Σερ Αλεξ τον εκτόξευσε κορυφαίο στη Ρεάλ θα πλαισιωθεί με σοβαρό ρόστερ και σοβαρό προπονητή και θα ανεβάσει κι άλλο τα απίστευτα ρεκόρ που πέτυχε μακριά απο το Μάντσεστερ.

Τον “δούλεψαν”.Τον “εδεσαν” με συμβόλαιο για να “νομιμοποιήσουν”πάνω του και μια ακόμα χαμένη χρονιά και έφτιαξαν ένα ρόστερ με προπονητή για μια θέση μεταξύ της 4-8.

Σας θυμίζει κάτι από …Παναθηναϊκό,τηρουμένων των αναλογιών σε μεγέθη και στόχους;

Τα θέματα είναι πιο πολύ προσωπικά,ακόμα και αν παίζονται τέτοια παιχνίδια πολιτικής και γεωπολιτικής.Και η Μπαρτσελόνα σάρωνε τα πάντα στην Ισπανία,όταν η πολιτική ηγεσία της Ισπανίας ακολουθούσε την πολιτική του καρότου στο αυτονομιστικό κίνημα της Καταλωνίας.Βοηθούμενη απο του ςπάντες και στα πάντα η Μπάρτσα έγινε κορυφαία.

Οταν η πολιτική στήριξή της δεν έφερε αποτέλεσμα οι ηγέτες των αυτονομιστικών δράσεων κλείστηκαν στη φυλακή και η Μπαρτσελόνα πτώχευσε διώχνοντας τον Μέσι και άλλους.

Μετά 2 χρόνια όμως ξανά παλεύει στα ίσα τη Ρεάλ,χωρίς να εγκαταλειφθεί η πολιτική του μαστιγίου στην Καταλωνία…

Το χάλι της Μάντσεστερ συνεχίζεται για πάνω από 10 χρόνια,από την ημέρα που την αγόρασαν οι τύποι αυτοί…

Στη Γερμανία ο σταρ και της εθνικής μας Μαυροπάνος ισοφάρισε για την Στουτγκάρδη στην έδρα της Βόλφσμπουργκ,είναι κορυφαίος της,αλλά και μόνος.Η ομάδα έχασε 3-2.

Αντίθετα η Τράμζονσπορ των Μπακασέτα και Σιώπη γύρισε το παιχνίδι εκτός έδρας με την Καισάρεια του Κολοβέτσιου και κέρδισε 2-1 με τον Μπακασέτα να ισοφαρίζει με πέναλτυ.

Ο Χατζηγιοβάνης έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας ήττα της Αγκυρας από την Μπασακσεχίρ της Πόλης,ενώ έπαιξε ο Κίτσιου στην ήττα της Γκαζιαντέπ εκτός έδρας.

Βασικός ο Βλαχοδήμος στην εκτός έδρας ισοπαλία χωρίς γκολ της πρωτοπόρου Μπενφίκα.Ο Αλεξανδρόπουλος παίρνει συνεχώς συμμετοχή στη Σπόρτιγκ.Μπήκε στο τελευταίο 20λεπτο με το σκορ στο 2-0 και τελικό 3-1.