Αρχική Δικαιοσυνη Ανατροπή!Αποζημιώθηκε με δικαστική απόφαση ο Ιάκωβος Γιοσάκης για την κράτηση στις φυλακές!

Ανατροπή!Αποζημιώθηκε με δικαστική απόφαση ο Ιάκωβος Γιοσάκης για την κράτηση στις φυλακές!

1856

 

 

 

Πριν μερικά χρόνια είχαμε κάνει πολλά ρεπορτάζ και εμείς και άλλοι για μια γυναίκα(Στ.Κατσαφαρέα) που έμεινε στη φυλακή για πέντε(5)χρόνια και στη συνέχεια αθώωθηκε για ένα έγκλημα που δεν έκανε.Και μάλλον δεν έχει ακόμα ξεδιαλυθεί.

Ύστερα ακολούθησαν και άλλες αθώωσεις ανθρώπων που έμειναν στη φυλακή.

Σχεδόν όλοι διεκδίκησαν αποζημιώσεις και η Κατσαφαρέα επίσης για την μεγάλη καταστροφή τους.

Η αίτηση της Κατσαφαρέα που έχει το ρεκόρ παραμονής στη φυλακή μέχρι να αθωωθεί απορρίφθηκε. Δεν ξέρουμε πόσες άλλες έχουν γίνει δεκτές και αποζημιώθηκαν γιατί δεν βρήκαμε ,ίσως απο ανικανότητα,εμείς παρότι ο Άρειος Πάγος άλλαξε στάση και με απόφαση(444/20150 έκρινε ότι πρέπει να αποζημιώνονται όσοι κρατούνται και αθωώνονται.

ΣΗΜΕΡΑ,κυριολεκτικά, σας μεταδίδουμε κατ αποκλειστικότητα ότι έγινε ένα θαύμα και άλλαξε η γενική αυτή στάση της Δικαιοσύνης.

Δικαστική απόφαση δικαίωσε τον Ιάκωβο Γιοσάκη(τον ιερομόναχο;)και του επιδίκασε 13.500 ευρώ(25 ευρώ ημερησίως)για το διάστημα(18 μήνες;) που έμεινε φυλακισμένος μέχρι να αθωωθεί

Το σωστό φυσικά είναι να αποζημιώνονται όσοι αθωώνονται και κρατούνται στις φυλακές.Αλλά όλοι και με ποσό ανάλογο.

Οπως έλεγε ο Μάρτιν Λουθερ Κίνγκ “Δεν γίνεται να είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για κάποιους ανθρώπους και να μην είσαι υπέρ της δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους.”