Αρχική Αθλητικα Ανιαρό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Θρύλου, απίστευτο αγώνας για τον βασιλιά του τένις Ναδάλ!

Ανιαρό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Θρύλου, απίστευτο αγώνας για τον βασιλιά του τένις Ναδάλ!

688

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έφεραν ισοπαλία 1-1 σε ένα άχαρο και ανιαρό παιχνίδι με τσούκου-τσούκου στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.Οι φάσεις ελάχιστες για ντέρμπι και είναι φανερό ότι με συντριπτική πλειοψηφία ξένων παικτών στις περισσότερες ελληνικές ομάδες τέτοια άχαρα και ανιαρά παιχνίδια θα βλέπουμε.Δυό κάπως έντονες φάσεις ήταν σε δυο δοκάρια με Έλληνες παίκτες(Μασούρας-Τσιγγάρας) και τίποτα άλλο αξιόλογο.

Κάτι ανάλογο και στο ΟΑΚΑ,όπου η λεγεώνα της ΑΕΚ έχασε  για τρίτη συνεχόμενη φορά με το ίδιο σκορ από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού Βόλου 2-1 και ο νέος προπονητής Γιαννίκης δεν φαίνεται ικανός να αλλάξει το τέλμα, στο οποίο οι κιτρινόμαυροι λεγεωνάριοι “κινούνται” εδώ και καιρό.Ο Αραούχο,που είναι ένας σχετικά αξιόλογος ξένος ισοφάρισε για την ΑΕΚ,ενώ τα γκολ του Βόλου πέτυχε ο αξιόλογος Ολλανδός Βαν Βερτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με 4-5 Έλληνες νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα που επόσης έπαιξε με 6-7 Έλληνες.

Με τη γνωστή λεγεώνα των 10-11 ξένων ο Άρης νίκησε εκτός έδρας 2-0 τον Παναιτωλικό των 5-6 Ελλήνων με δυο πέναλτυ.

Το αθλητικό γεγονός της ημέρας ήταν φυσικά ο τελικός του Αυστραλιανού τουρνουά τένις στη Μελβούρνη.

Ο Ρώσος Δανιήλ Μεντβέντεφ ερχόταν από τη νίκη επι του Τσιτσιπά και ήθελε να κερδίσει δύο συνεχόμενα γκράν Σλάμ που δεν έχει επιτύχει κανείς ως τώρα.

Ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ επεδίωκε να γίνει βασιλιάς του τένις με 21 γκραν σλάμ και να ξεφύγει από τον Τζόκοβιτς ,ο οποίος με τη γνωστή έλλειψη σοβαρότητας έναντι του εμβολίου(προφανώς στοχεύει σε καριέρα πολιτικού στη σερβία,όπου έγινε δεκτός ως ήρωας)αποβλήθηκε από την Αυστραλία.

Στον τελικό φάνηκε ότι θα κερδίσει ο Μεντβέντεφ που προηγήθηκε 2-0 σετ με υπερπροσπάθεια και των δυο στο δεύτερο.

Ομως ο Ναδάλ αντεξε σε αγώνα 5,5 ωρών και νίκησε στα επόμενα τρια σετ καθαρά και πήρε τον 21ο τίτλο.

Οι θεατές απόλαυσαν τα γνωστά τικ του Ναδάλ με την “καθιερωμένη” κίνηση του χεριού που πολλούς εκνευρίζει και πολλούς τους εντυπωσιάζει.

Απο την άλλη ο Μεντβέντεφ στα 25 του χρόνια μοιάζει να είναι ένας πρωταγωνιστής από τα βιβλία του Ντοστογιέφσκι.Φυσιογνωμία που δεν παραπέμπει σε αθλητή,αλλά σε κάποια φυσιγνωμία με μεγάλη καχεξία,δόντια άπλυτα και προβληματικά για την ηλικία του και θέματα ψυχολογικά.

Αυτό φρόντισε να το επιβεβαιώσει ο ίδιος λέγοντας ότι ευχαριστεί τη σύζυγό του αν εξακολουθεί να τον βλέπει και δεν έχει…σπάσει την τηλεόραση εξαιτίας της ήττας του.Επίσης τους γονείς του,αν δεν έχουν κλείσει την τηλεόραση εξαιτίας της ήττας του…

Ο άκρως προβληματικός χαρακτήρας του-δυσανάλογος με το ταλέντο του-φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Τσιτσιπά όταν αποκάλεσε και τον διαιτητή ηλίθιο τιμωρούμενος με πρόστιμο…