Αρχική Αθλητικα Ο Ελληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ μάγεψε και πάει για...

Ο Ελληνας σούπερ σταρ του ΝΒΑ μάγεψε και πάει για δαχτυλίδι πρωταθλητή!

1118
Giannis Antetokounmpo of the Milwaukee Bucks photographed on September 14th, 2017.

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βγήκε μπροστά στο τελευταίο κρίσιμο μάτς και στο τελευταίο κρίσιμο πεντάλεπτο της παράτασης και οδήγησε τους Μπακς σε μεγαλειώδη πρόκριση-θρίλερ στον τελικό της Ανατολής,όπου θα αντιμετωπίσουν-κατά πάσα πιθανότητα-τους Φιλαντέλφεια,οι οποίοι παίζουν την πρόκριση ξημερώματα Δευτέρας στην έδρας τους με τους Ατλάντα Χώκς και είναι 3-3.

Στην παράταση πήγαν οι Μπάκς γιατί ο μεγάλος Κέβιν Ντουράντ ισοφάρισε στο τέλος 109-109. Με αυτό το καλάθι είχε φτάσει τους 48 πόντους,δηλαδή σχεδόν τους μισούς των Νετς!

Ο Ντουράντ και ο Χάρντεν δεν βρήκαν ούτε λεπτό απο το παιχνίδι,προφανώς για να δώσουν τα πάντα και να μην έχουν παράπονα από άλλους στην τελευταία τους(μάλλον)ευκαιρία να διεκδικήσουν πρωτάθλημα.

Επιαξαν και τα 53 λεπτά.Ο Γιάννης έπαιξε 50 λεπτά ,έβαλε 40 πόντους με 13 ριμπάουντ και ο συμπαίκτης του Μίντλετον 52 λεπτά με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ.Και οι δυο προπονητές έπαιξαν μόν με τους καλούς και χρησιμοποίησαν βασική πεντάδα με ελάχιστο χρόνο σε 3 ακόμα παίκτες,μεταξύ των οποίων για ένα λεπτά έπαιξε και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο που πρόλαβε και πήρε ένα ριμπάουντ

Φαινόταν όμως ότι σε εκείνο το σημείο,μόνο όσοι είχαν δυνάμεις ακόμα μπορούσαν να βάλουν καλάθι.Ο “πολύς”Τζέϊμς Χάρντεν που πήγε για να πάρει το πρωτάθλημα με τους Μπρούκλιν και να δείξει ότι είναι καλύτερος από τον Γιάννη,έκανε το σταυρό του συνεχώς στην παράταση για να λάβει βοήθεια και να κερδίσει.

Προφανώς τα παιχνίδια είναι απλά παιχνίδια.Ο Ντουράντ και ο Χάρντεν δεν έκαναν απολύτως τίποτα στην παράταση.Και οι δυο δεν έκαναν ούτε ντάμπλ-ντάμπλ μένοντας στα 9 ριμπάουντ…

Ο Γιάννης έκανε τα πάντα.Αμυνα με κοψίματα,καλάθι κρίσιμο,ασίστ.Και παρότι είχε ξεπεράσει τα 40 λεπτά στο παρκέ ήταν εξαιρετικά δυνατός.

Στην παράταση μίλησε το σταθερό “τρίο” των Μπάκς με κυρίαρχο τον Γιάννη, ο οποίος έφτασε τους 40 πόντους και στο τέλος πανηγύρισε αρκετά,αλλά πάντα πολιτισμένα.

Την ίδια ώρα ο μικρότερος αδελφός Κώστας που παίζει στους Λέϊκερς ήταν ο καλύτερος της Εθνικής Ελλάδας με 14 πόντους στη νίκη εναντίον του Πουέρτο Ρίκο στο τουρνουά ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,στο ΟΑΚΑ!

Προφανώς πλησιάζει η ώρα που η εθνικ,ή Ελλάδας θα έχει στο παρκέ ταυτόχρονα τους τρεις Αντετοκούνμπο,ενώ μεγαλώνει και ο μικρότερος Αλέξανδρος στα χνάρια τους!!!Ευλογία και λόγω των χαρακτήρων των παιδιών αυτών από τα Σεπόλια.

Ο πατέρας τους Τσάρλς,οικονομικός μετανάστης από τη Νιγηρία πρόλαβε πριν πεθάνει στα 53 του χρόνια να ζήσει τη χαρά του θριάμβου των παιδιών του στο ΝΒΑ τυλιγμένα με ελληνικές σημαίες.Αυτές τις σημαίες που δεν κυματίζουν στα σπίτια πολιτικών μας ούτε στις εθνικές γιορτές…Ακόμα και στα σπίτια μερικών υπερπατριωτών περνάει κανείς και δεν βλέπει ελληνική σημαία,ούτε Μάρτη,ούτε Οκτώβρη…

Ο Γιάννης και ο Θανάσης όχι μόνο ευχαρίστησαν τους χίλιους Ελληνες της Νέας Υόρκης που πήγαν να τους δουν στο κρίσιμο παιχνίδι με τους Μπρούκλιν,αλλά πανηγύρισαν μαζί τους!

Εντυπωσιακό και μηνυματικό:Οι Αντετοκούνμπο έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πλήρωσαν εκατοντάδες απο τα πανάκριβα εισιτήρια για να μπουν Ελληνες στις εξέδρες…

Οι θρυλικοί σταρ του ΝΒΑ ,ο ασύλληπτος “Μάτζικ” Τζόνσον και ο “σερ”Τσάρλς Μπάρκλεϊ  και ο περίφημος “Σακ Ατάκ” Ο Νίλ ύμνησαν τον σουπερ σταρ Γιάννη και προβλέπουν ότι πάει φουλ για το πρώτο του πρωτάθλημα-δαχτυλίδι στο ΝΒΑ.Δίπλα του και ο Θανάσης.

 

Ο Μάτζικ Τζόνσον μετά τη νίκη των Μπακς επί των Νετς και την πρόκρισή τους στα ημιτελικά της Ανατολής δήλωσε(Sport FM)

«Χαίρομαι τόσο πολύ που ο Γιάννης που ξόρκισε τους δαίμονές του και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη σε μια σκληρή έδρα. Ο Γιάννης είχε 40 πόντους, 13 ριμπάουντ και έπαιξε σαν πραγματικός σούπερ σταρ», έγραψε στοTwitter ο θρύλος των Λέικερς αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τίποτα σαν τα playoffs του ΝΒΑ. Οι Μπακς και οι Νετς μάς πρόσφεραν ένα θρίλερ επτά αγώνων που μας συνάρπασε».

Παράλληλα αποθέωσε τον Κρις Μίντλετον. «Μην κάνετε λάθος, ο Μίντλετον είναι αυτός που κλείνει τα παιχνίδια για τους Μπακς. Είχε 23 πόντους και 10 ριμπάουντ».

Μπάρκλεϊ: Οι Μπακς θα πάρουν το πρωτάθλημα

Την πρόβλεψη πως οι Μπακς θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ έκανε ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ μετά την πρόκρισή τους στους τελικούς της Ανατολής.

 

«Δεν πίστευα εξ αρχής πως οι Νετς θα πάρουν το πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό απλά περιμένοντας να βάζεις πάντα περισσότερους πόντους από τους αντιπάλους. Σίγουρα οι τραυματισμοί τους έπαιξαν ρόλο, αλλά δεν μπορείς να φτάσεις ως το τέλος έχοντας μεν τρεις σπουδαίους παίκτες, αλλά δεν έχει παίκτες που μπορούν να παίξουν άμυνα ή να πάρουν ριμπάουντ. Οι Μπακς θα πάρουν το πρωτάθλημα. Το είχα πει και την περασμένη εβδομάδα, όταν ήταν πίσω με 3-2. Θα περάσουν όποιον κι αν έρθει στους τελικούς της Ανατολής, τους Σίξερς ή τους Χοκς», σχολίασε ο «Τσακ» στο TNT.

Από την πλευρά του, ο Σακίλ Ο’ Νιλ είπε: «Αν οι Μπακς είναι όλοι υγιείς, θα πάνε μακριά. Οι τραυματισμοί των Νετς επηρέασαν την απόδοσή τους. Μπράβο όμως στους Μπακς, πήγαν σε ένα εχθρικό περιβάλλον και κέρδισαν το Game 7».