ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
To ψηφοδέλτιο Επικρατείας των πολιτικών κομμάτων είναι εκείνο που πρέπει να κοσμείται από τους άριστους της χώρας κατ αρχήν και του χώρου των κομμάτων “εν δευτέροις” που θα έλεγε και η αγαπημένη Αντζελα.
Δεν το γράφει κανένας νόμος αυτό,αλλά αυτή είναι η “ηθική” βάση του θεσμού των βουλευτών Επικρατείας.Οι καλύτεροι,οι άξιοι.Οι πολύ διακριθέντες σε κάποιον τομέα κοινωνικής προσφοράς.Οι πολύ μορφωμένοι.Οι ικανοί να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγήν.Αυτούς που θα ήθελε καθένας για παππού,πατέρα,γυιό,κόρη,νύφη,γαμπρό,φίλο κλπ και δεν μπορεί να τους φτάσει.
Την Ελλη Στάη και το σάϊτ που έχει δεν μπορεί να την πει κανείς,ούτε αντισυστημική,ούτε συριζαϊκή έπαλξη.
Πριν δυο χρόνια όταν ξέσπασε στη δημοσιότητα θέμα με τον Παύλο Πολλάκη και την παντελώς άγνωστη τότε και νεαρή Ειρήνη Αγαπηδάκη η Ελλη Στάη δημοσίευσε ολόκληρο το δυσώδες κείμενο,που έγραψε η εν λόγω νεαρή κρητικοπούλα εναντίον του Παύλου Πολλάκη.
Το κείμενο το είχε γράψει εναντίον του Πολλάκη το 2017,δηλαδή πριν την περιλάβει στο γράψιμο,ως απάντηση σε αυτό ο Παύλος Πολλάκης.
Ιδού τι είχε γράψει η νεαρή αυτή το 2017:
“Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!»
Έτσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία.
Οτιδήποτε αρκεί να μην συνειδητοποιήσει ότι τα σκατά δεν είναι χρυσάφι.
Γι’αυτό, να το αντιμετωπίζετε με συγκατάβαση το Πολάκι.
Στην πραγματικότητα, είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό.”
Ο Παύλος Πολλάκης της απάντησε το 2019,προφανώς με αφορμή το γεγονός ότι η εν λόγω Αγαπηδάκη αναρριχήθηκε ψηλά απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έλαβε αξιώματα στο Υπουργείο υγείας και στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
Ιδού πως απάντησε ο Παύλος Πολλάκης:
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΙ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ;;;;;;;;;!!!!!!!!!
Ομολογώ πως αυτο το “πόνημα”,αυτο το αγλαισμα της λογοτεχνίας ,αυτο το κείμενο για Νόμπελ φιλοσοφίας ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ οταν γράφτηκε το 2017 ,αλλα μόνο σημερα που το ειδα να κυκλοφορεί εδώ.
Προφανώς το κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα ,το είχε γράψει τότε για να της πω κανα γαλλικό και να πάρει πόντους στα μάτια και τα κιτάπια του Μητσοτακη τότε.Οπως αποδείχτηκε τους πήρε τους πόντους και χωρις το γαλλικό .
Δυο παρατηρήσεις:
1) απο τη “μελέτη” του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της ειναι βαρειά ψυχωσικη συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα .Παιδικα τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμιες;;;Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινητειο η στο Δαφνι που πρεπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς απο την εκδήλωση των συμπτωμάτων εχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα εχει επιβαρυνθεί κλινικά ….
2) Αλί και τρισαλι στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα!!!
ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ:ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ;;;; στα γαριδάκια;;;;….(γλυκα στο λεω…)
Το αισχρό κείμενο της κυρίας Αγαπηδάκη είχε δημοσιευθεί σε ένα σάϊτ.
Στο ίδιο είχε δημοσιευθεί αργότερα με το αξίωμά της και μια συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων είχε πει:
“…Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό το αντικείμενο;
Οι βασικές μου σπουδές είναι στο γνωστικό αντικείμενο της Ψυχολογίας. Μάλιστα τα πρώτα χρόνια με ενδιέφεραν άλλα πράγματα, πιο κλινικά. Κατάλαβα, όμως, στην πορεία ότι με την κλινική δουλειά (π.χ. με την ψυχοθεραπεία) αλλάζει πολύ κάποιος, αλλά ένας κάθε φορά. Αντίθετα, όταν υπάρχει ισχυρή Δημόσια Υγεία, η αλλαγή είναι, μεν, μικρότερη, ας πούμε μετακινούμαστε ένα εκατοστό, αλλά αυτό αφορά σε όλους μας και κάπως έτσι μπορεί να αλλάξει η κοινωνία. Πάντα με κινητοποιούσε αυτό ακριβώς, η κοινωνική αλλαγή, η μετακίνηση που μπορεί να συμβεί σε μεγάλη κλίμακα και είναι αυτή που δίνει περισσότερες ευκαιρίες σε καθέναν από μας, για να ζήσουμε καλύτερα τη μία και μόνη ζωή που έχουμε. Κι έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τη Δημόσια Υγεία – με κέρδισε και συνέχισα μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε αυτό το αντικείμενο.
Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσατε ως τώρα;
Μια πρόκληση είναι πάντα η αντίσταση στην αλλαγή, γιατί έχει πολλές πτυχές και πολλά επίπεδα. Ωστόσο αποτελεί αναμενόμενη ανθρώπινη αντίδραση. Είναι κι αυτή μέρος της διαδικασίας αλλαγής και έχει τους λόγους και τη χρησιμότητά της, άρα δεν θα έλεγα ότι είναι η μεγαλύτερη δυσκολία. Αυτή είναι μάλλον ο χρόνος. Πάντα έχω την αίσθηση ότι όλα μπορούν να τελειώσουν ανά πάσα στιγμή και πρέπει να κάνω όσα περισσότερα μπορώ, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Υπάρχουν στιγμές, που αυτό γίνεται πολύ πιεστικό, αλλά δεν ξέρω εν τέλει αν έχει να κάνει με το αντικείμενο της δουλειάς ή με εμένα την ίδια. Θέλω να πω, πάντα είχα την αίσθηση ότι η ζωή μπορεί να τελειώσει ανά πάσα στιγμή και έχει σημασία να προλάβω να κάνω αυτά που θέλω, να μην αναβάλω.
Έχετε δεχτεί πυρά από την αξιωματική αντιπολίτευση. Πώς τα αντιμετωπίζετε;
Θεωρώ την κριτική ζωτικό συστατικό της δημοκρατικής λειτουργίας, όσο σκληρή κι αν είναι. Βέβαια η κριτική δεν έχει καμία σχέση με το να βλέπεις τη φωτογραφία σου με εξωφρενικές λεζάντες σε έντυπα του αντιπολιτευτικού τύπου, σε άλλα ρυπαρά μέσα ή σε αισχρές καμπάνιες στοχοποίησής σου στο Twitter και διάφορα άλλα αδιανόητα πράγματα. Αν εννοείτε αυτά, ναι, αυτά με πόνεσαν πολύ στην αρχή. Πάρα πολύ. Νομίζω ότι είσαι αναγκασμένος να συνηθίσεις στην πορεία, όχι εντελώς, βέβαια, αλλά κάπως συνηθίζεις νομίζω. Στην αρχή σοκάρεσαι, σε πονάει, αλλά καλώς ή κακώς μαθαίνεις να ζεις με αυτό, γίνεται μέρος της καθημερινότητάς σου. Η αντιπολίτευση καλά κάνει και ασκεί κριτική, το λέω ξανά και εμφατικά. Αυτή είναι η λειτουργία της Δημοκρατίας. Άλλο, όμως, η κριτική, άλλο οι συκοφαντίες και η συνωμοσιολογία. Σε αυτά απαντά το έργο σου. Στη μία περίπτωση έχουμε έναν εξωφρενικό ισχυρισμό και στην άλλη το έργο, την πραγματικότητα. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο ηχηρή απάντηση από αυτή…
…Στα του Υπουργείου τώρα, ποιες είναι οι βασικές σας προτεραιότητες για τη Δημόσια Υγεία;
Οι βασικοί τομείς, στους οποίους έχουμε εστιάσει, είναι η Πρόληψη, η Προαγωγή και η Προστασία της Υγείας, μέσα από την υλοποίηση είκοσι και πλέον δράσεων, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και από το ΕΣΠΑ. Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσει η χώρα μας αυτό το στοίχημα και να σταματήσουμε να χάνουμε 10 χρόνια από το προσδόκιμο ζωής μας, επειδή δεν έχουμε ισχυρή πρόληψη. Για να το πετύχουμε αυτό, απαιτούνται αλλαγές, τόσο σε επίπεδο προσανατολισμού των υπηρεσιών, όσο και σε επίπεδο δράσεων. Το Πρόγραμμα «Σπύρος Δοξιάδης» απαντά αποτελεσματικά και στους δύο αυτούς τομείς, συνδυάζοντας τον έγκαιρο εντοπισμό των χρόνιων νοσημάτων, μέσω των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, αλλά και την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, με δράσεις για την πρόληψη της παχυσαρκίας και άλλων παραγόντων κινδύνου, αλλά και την ανάπτυξη του συστήματος Δημόσιας Υγείας. Επιπλέον είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του Εθνικού Προγράμματος Δράσης για τον Καρκίνο, το οποίο θα εξασφαλίσει μια ομαλή μετάβαση του ασθενούς από την πρόληψη στην έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία, αξιοποιώντας τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και παρέχοντας ολιστική φροντίδα.
Ειδικά για το Σύστημα Δημόσιας Υγείας, θα ήθελα να σημειώσω ότι έχουμε συμπεριλάβει και πολιτικές, που πιστεύω ότι θα τις αγκαλιάσει ο κόσμος, όπως τα Συμβούλια Πολιτών Δημόσιας Υγείας. Πρόκειται για τη δυνατότητα του πολίτη να συνδιαμορφώνει τις πολιτικές δημόσιας υγείας και να έχουμε, έτσι, πιο αποτελεσματική λογοδοσία. Όσο κρίσιμο είναι να επανεπενδύσουν οι πολίτες στην Επιστήμη, άλλο τόσο είναι να συμβεί το ίδιο και με την Πολιτική μέσα από μια διαδικασία συμμετοχής, που συμπεριλαμβάνει τους πολίτες και τους δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν αποτελεσματικά. Βασική αρχή στη Δημόσια Υγεία είναι ότι η Πολιτεία πάει στον Πολίτη, όχι μόνο για να τον διευκολύνει να κάνει π.χ. προληπτικές εξετάσεις, αλλά και για τη συνδιαμόρφωση πολιτικών, την πιο αποτελεσματική άσκηση λογοδοσίας κ.ά. Θα δώσουμε στους πολίτες τα εργαλεία, ώστε να μπορούν να ασκούν αυτές τις λειτουργίες.
Πότε υπολογίζετε να αρχίσει η υλοποίησή του;
Τα Συμβούλια Πολιτών αποτελούν τμήμα της μεταρρύθμισης του συστήματος Δημόσιας Υγείας και αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Η υλοποίηση του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης» έχει ήδη ξεκινήσει και σταδιακά θα ανακοινώνεται η έναρξη των δράσεων. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δράση πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού και προ των πυλών η αντίστοιχη δράση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και ακολουθούν τα υπόλοιπα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Υπάρχουν κάποια προγράμματα, που συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο και έχουν, επίσης, ήδη ξεκινήσει, αλλά στο σύνολό του θα ξεκινήσει να υλοποιείται το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Στόχος είναι να έχουμε ένα σχέδιο δράσης με επιχειρησιακό προσανατολισμό και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και δείκτες αξιολόγησης και όχι ένα σχέδιο στρατηγικής με καλές προθέσεις, που θα καταλήξει ως ευχολόγιο. Τέτοια είχαμε και στο παρελθόν, αλλά ακριβώς επειδή δεν έλαβαν υπόψη την επιχειρησιακή στρατηγική, κατέληγαν γράμμα κενό…”
Είχε πει κι άλλα για την μάχη που έδωσε η ίδια για την παχυσαρκία της κλπ
Δημοσιεύουμε τις μεγάλες αυτές περικοπές για να έχετε σφαιρική,αντικειμενική εικόνα για το πρόσωπο,το οποίο επέλεξε ο Κυριακος Μητσοτάκης,αντί αυτών που αναφέρουμε στην αρχή για την θέση “ΠΡΩΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ”.
Προφανώς είναι ρητορικό το ερώτημα αν απευθύνθηκε και πρότεινε τη θέση σε πολίτες που έχουν φτάσει στην κορυφή διαφόρων τομέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό πριν διορίσει ουσιαστικά σε αυτή τη θέση την εν λόγω νεαρή κρητικοπούλα…
Για την εν λόγω είχε γίνει θέμα και στη Βουλή και μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει στη Βουλή:
“…ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ένα tweet από τις 5 Δεκεμβρίου του 2016 που η κ. Αγαπηδάκη έγραφε “ας πούμε ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει : “ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δολοφόνοι”, ενώ έκανε αναφορά και σε άλλες αναρτήσεις της, μιας εκ των οποίων τον χαρακτήριζε “εγκληματικά ανίκανος”. Θύμισε παλαιότερες αναρτήσεις της κυρίας Αγαπηδάκη στο διαδίκτυο: “Μία ανάρτησή της ήταν: “Ας πούμε ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δολοφόνοι”, “Τσίπρα εμείς θέλαμε να φύγετε με εκλογές, εσύ λύσσαξες να γνωρίσεις τα καμαράκια του Κορυδαλλού…”
Κατά τις πληροφορίες στο αντίστοιχο ψηφολέτιο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται οτι θα είναι καθηγητής του Χάρβαρντ,αγαπημένου πανεπιστημίου του…Κυριάκου Μητσοτάκη.Κάπου εκεί στα πέριξ γνώρισε την θεωρούμενη βασίλισσα της επιτυχίας στην ίδρυση εταιρειών,στις αγορές πανάκριβων σπιτιών (γειτονιά Χριστοφοράκου,Βολταίρου κλπ) και βασίλισσα της καρδιάς του Μαρέβα.
Ο Κυριάκος στη θέση του καραμανλικού Προκόπη Παυλόπουλου στην προεδρία της Δημοκρατίας προώθησε την λαμπρή πελάτισσα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ της οικογένειας(και) Γεραπετρίτη για να πολεμήσει το…πελατειακό κράτος.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου!
Αργότερα θα δημοσιεύουμε ένα…λαμπρό βίντεο για να θαυμάσετε παράσταση και …πανεπιστημιακό επίπεδο του εν λόγω Γεραπετρίτη.