Αρχική Αθλητικα Απίθανη Λιβερπουλ με 11 γκολ.Νικητής ο ΠΑΟ στο αθηναίκό ντέρμπι,με 8 Ελληνες...

Απίθανη Λιβερπουλ με 11 γκολ.Νικητής ο ΠΑΟ στο αθηναίκό ντέρμπι,με 8 Ελληνες βασικούς ο ΟΦΗ στο Φάληρο

661

 

H Λίβερπουλ έγινε η πρώτη ομάδα που σε τελικό κυπέλλου βλέπει όλη την ενδεκάδα να σκοράρει σερί στα πέναλτυ χωρίς να το χάσει ούτε ένας!Ούτε ο τερματοφύλακας.

Η Τσέλσι την ακολούθησε μέχρι τον τερματοφύλακα.Ο δικός της το έχασε και μαζί χάθηκε και το κύπελλο.

Η ειρωνεία: η Τσέλσι έβαλε τον τερμαοφύλακα Κέπα ως ειδικό στο…πέναλτυ.Να πιάνει περισσότερα απο τον βασικό της τον Μεντί.Οχι μόνο δεν έπιασε ούτε ένα,αλλά έστειλε και το δικό του στα…περιστέρια του Γουέμπλεϊ!

Ο τελικός του κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ  των δυο κορυφαίων ομάδων δεν είχε γκολ στην κανονική διάρκεια,αλλά ακυρώθηκαν τρία(εκατέρωθεν) για κάτι λίγο απο οφσάϊντ.

Ο τελικός είχε βαφτεί …ουκρανικός αφού το Γουέμπλεί και οι ομάδες μπήκαν με σημαίες και λουλούδια στα χρώματα(κίτρινο-μπλε) της ουκρανικής σημαίας.

Στα δικά μας ο Παναθηναϊκός  χάρη στον νεαρό Αλεξανδρόπουλο πάτησε την ΑΕΚ με τρία γκολ στα πρώτα 25 λεπτά!Δεν φρενάρισε και αφού η ΑΕΚ είχε δυο δοκάρια ο ΠΑΟ έχασε ευκαιρίες για 46 γκολ στο ημίχρονο…

Στο β ημίχρονο έγιναν αλλαγές και αμφίρροπο παιχνίδι αφού τα τρία γκολ ήταν για τη μία πλευρά ακρετά και για την άλλη …αποκαρδιωτικά.

Ο Αλεξανδρόπουλος που είναι ο ταχύτερος μέσος με τη μπάλλα στα πόδια ανάγκασε τον Ρότα να κάνει απρόσεκτο τάκλιν όταν έμεινε πίσω και ενώ η μπάλλα χανόταν. Ο Αϊτόρ το πέναλτυ.

Ο Παλάσιος με κούρσα 55 μέτρων άφησε πίωσ την ΑΕΚ που είχε προωθηθεί και έκανε το 2-0 για να κλείσει ο Ιωαννίδης με ασίστ του Αϊτόρ.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να είναι πολύ καλός κέρδισε τον ΟΦΗ 2-0.Προηγήθηκε στο 16 με τον Ροντρίγκεζ,ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες στα τελευταία 25 λεπτά και στην εκπνοή ο Ντουρμισάϊ σκόραρε,αλλά σε λάθος εστία…Στου ΟΦΗ!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με πέναλτυ του Σβάμπ και ισοφάρισε στην Τούμπα ο Ιωνικός με τον τουράμ στο τελικό 1-1

Πέρα απο τον ΟΦΗ που ξεκίνησε με 8 πάικκτες (βασικός σε όλο ο Μπουζούκης) και ήταν έξοχος και οι άλλες ομάδες χρησιμοποίησαν από 3 έως 4 βασικούς Ελληνες.

Εκπληξη η ήττα του Αγιαξ απο την Γκο Αχεντ με 2-1 ενώ η Αλκμααρ των Παυλίδη και Χατζηδιάκο νίκησε στο ντέρμπι την Φέγενορντ και ανέβηκε στην 4άδα.