Αρχική Ελλαδα Aπίστευτο διπλό χαστούκι στον Μητσοτάκη: 1)ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Τσίπρας-Καμμένος έβγαλαν την Ελλάδα από τα Μνημόνια.2)Προκόπης:Βιάζετε...

Aπίστευτο διπλό χαστούκι στον Μητσοτάκη: 1)ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:Τσίπρας-Καμμένος έβγαλαν την Ελλάδα από τα Μνημόνια.2)Προκόπης:Βιάζετε το Σύνταγμα με τις υποκλοπές!Και ο Κυριάκος θα κάνει τον Μεσιέ… Κορωπί της Καϊλή ευρωβουλευτή!

1711

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 η Ελλάδα έχει πληθυσμό 9.716.889 κατοίκους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι διαφημιστές του κέρδισαν την ψηφο των 2.251.618 πολιτών(κάτω από το 1/4 του πληθυσμού)με τον ισχυρισμό ότι είναι δημοκράτες,έντιμοι διαχειριστές του δημοσίου χρήματος,διαφανείς στην διαχείριση της εξουσίας έναντι των πολιτών και γενικά “θα νοικοκυρέψουν τη χώρα και εκείνη θα επιστρέψει στην κανονικότητα”.

Κύρια δύναμη υποστήριξης στα ΜΜΕ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,εφημερίδα με πάνω από έναν αιώνα ιστορία.Και μέχρι τις ημέρες μας σφοδρή- και σε ελεεινή βάση απο ορισμένους συντάκτες της-πολέμιος του Προκόπη Παυλόπουλου ,οι οποίοι έκαναν χαρές και γενικά πανηγύρια όταν ο Κυριάκος τον αντικατέστησε με την δικαστίνα Σακελλαροπούλου.

Η σημερινή πρόεδρος κατάγεται απο την Ξάνθη.Το σημειώνουμε για να προειδοποιήσουμε ότι θα ακολουθήσει ένα ρεπορτάζ  με επίκεντρο την πρόεδρο που θα σας εκπλήξει-αρνητικά-σφόδρα αμέσως μετά τις γιορτινές διακοπές…

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ όμως παρά την ιστορία της,παρά την φιλικότατη στάση της έναντι του Κυριάκου είχε θύματα πολύ σοβαρά στις παρακολουθήσεις τηλεφώνων,οι οποίες ανάγκασαν εφημερίδες με τεράστιο παγκόσμιο εκτόπισμα π.χ. Τάϊμς,Ουάσιγκτον Πόστ να γράψουν ότι η Ελλάδα στις μέρες του Κυριάκου διέρχεται περίοδο που θυμίζει “σκοτεινές εποχές της Χούντας των Συνταγματαρχών”.

Στα θύματα ο εξ απορρήτων της οικογένειας Αλαφούζου,αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής της και δημοσιογράφος με μεγάλο κύρος ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού Αλέξης Παπαχελάς.

Συγκλονιστικό το μεγάλο άρθρο της Αρτέμιδας Σίφορντ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τίτλο “Ημουν και εγώ στη λίστα των παρακολουθήσεων”.Ως σήμερα ,όσο και ααν ψάξαμε δεν βρήκαμε καμία απάντηση στην κυρία Σίφορντ…

Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αρθρογραφεί κάθε Κυριακή ένας αγαπημένος “παππούς” της επικοινωνίας και συχνά-πυκνά αφού ελεεινολογεί τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στα άρθρα του “Θεέ μου ευτυχώς γλυτώσαμε απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”.

Στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας(4/12) στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα γράφει επι λέξει:

“Μια κυβέρνηση συνεργασίας, των Τσίπρα – Καμμένου, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Η αυτοδυναμία δεν είναι ο παράδεισος, ούτε κόλαση η συνεργασία. Το αφήγημα αγνοεί τα επίκαιρα διδάγματα.”

Απίστευτο,αλλά πέρα για πέρα αληθινό και ιδού ολόκληρη η παράγραφος στο άρθρο με τίτλο “ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ”,ο οποίος μόνο τυχαίος και εκτός πραγματικότητας για το εγγύς μέλλον δεν είναι:

“…Σύμφωνα με αυτό το αφήγημα, μια κυβέρνηση συνεργασίας που στηρίζεται από μεγάλες λαϊκές πλειοψηφίες είναι κάτι σαν τον διάβολο της αστάθειας, ενώ μια κυβέρνηση που αναδεικνύεται αυτοδύναμη χάρη σε έναν καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο είναι ο γνήσιος ορισμός του αρχάγγελου της σταθερότητας. Το αφήγημα αγνοεί τη νωπή Ιστορία.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση Καραμανλή οδήγησε τη χώρα στα βράχια το 2009. Αυτοδύναμη ήταν η κυβέρνηση Παπανδρέου που κατέρρευσε χάνοντας τη δύναμη να συνεχίσει. Κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λ. Παπαδήμο ήταν αυτή που διαπραγματεύθηκε το «κούρεμα» χρέους το 2012. Η υποχρεωτική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υποχρέωσε τη ΝΔ να εγκαταλείψει τα «Ζάππεια» το 2012 και να προσπαθήσει να υλοποιήσει το β΄ μνημόνιο – και πιθανότατα θα το πετύχαινε αν δεν μεσολαβούσε η προεδρική εκλογή. Μια κυβέρνηση συνεργασίας, των Τσίπρα – Καμμένου, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Η αυτοδυναμία δεν είναι ο παράδεισος, ούτε κόλαση η συνεργασία. Το αφήγημα αγνοεί τα επίκαιρα διδάγματα…”

Τι είναι οι παρακολουθήσεις;Προφανώς οι “σκοτεινές περίοδοι Χούντας”,όπως τις κατατάσσουν οι Τάϊμς και η Ουάσιγκτον Πόστ και φυσικά η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του για τα 100 χρόνια απο τη γέννηση του καθηγητή Αριστόβουλου Μάνεση καταγράφει την εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη,ως εξουσία Φαρισσαίου ,ο οποίος φέρνει τα πάνω κάτω με τρόπο που θυμίζει…σκοτεινές εποχές… αυτομάτων διαζυγίων με την νομιμότητα και το Σύνταγμα. Απο αυτά που είπε ευθέως(“ρυθμιστική «ανανέωση» του Συντάγματος μέσω των διατάξεων του κοινού νόμου!”)το νόημα (της καταγγελίας του) είναι ότι γύρισαν τα πόδια(οι νόμοι του Συντάγματος)να χτυπήσουν (και να αλλάξουν -ανανεώσουν!!!)το κεφάλι,δηλαδή το Σύνταγμα!!!

Το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του:

“…Το ίδιο ως άνω φαινόμενο παρατηρούμε και σήμερα, εκδηλούμενο στο φάσμα μιας σειράς Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της νομοθετικής παρέμβασης για την λειτουργία της ΕΥΠ, ιδίως ως προς τις «νόμιμες» επισυνδέσεις, με την επίκληση κυρίως λόγων εθνικής ασφάλειας.  Κατά την νομοθετική αυτή παρέμβαση επιχειρήθηκε -και εξακολουθεί να επιχειρείται- μια προσπάθεια της Εκτελεστικής Εξουσίας να ερμηνεύσει τις διατάξεις του άρθρου 19 του Συντάγματος -κατ’ εξοχήν δε τις διατάξεις περί αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ- κατά τρόπο σύμφωνο με τις διατάξεις οι οποίες θεσπίσθηκαν μέσω αυτής!  Με αποτέλεσμα να τίθεται σε άμεση θεσμική διακινδύνευση η ίδια η κανονιστική υπόσταση του συνταγματικώς κατοχυρωμένου δικαιώματος σχετικά με το απόρρητο των επικοινωνιών.  Αυτονοήτως, και σε όλους αυτούς δίνουν την δέουσα απάντηση οι θέσεις του Αριστόβουλου Μάνεση περί των βασικών θεσμικών «συντεταγμένων» της πεμπτουσίας του ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων.

Εν κατακλείδι δε ο Αριστόβουλος Μάνεσης, μέσω των προαναφερόμενων θέσεών του ως προς το μείζον αυτό ζήτημα για την υπεράσπιση του εγγυητικού ρόλου του Συντάγματος, «απογυμνώνει» την νομική υστεροβουλία  αλλά και νομική άγνοια τόσο των σύγχρονων «Σαδδουκαίων», που επιδίδονται σ’ έναν καταφώρως ανεδαφικό, οιονεί «παλαιοημερολογητικό», ερμηνευτικό «αγώνα» έναντι των διατάξεων του Συντάγματος και της εφαρμογής του στην πράξη, «αποθεώνοντας» την σημασία της γραμματικής του, σχεδόν αποκλειστικώς, ερμηνείας.  Όσο και των σύγχρονων «Φαρισαίων» οι οποίοι, ακολουθώντας τα βήματα των βιβλικών «διδασκάλων» τους για την ανεπάρκεια της γραπτής «Τορά» και την ανάγκη υποκατάστασής της μέσω της προφορικής, υπερασπίζονται, κατά περίπτωση και κατά το πολιτικό δοκούν, την ρυθμιστική «ανανέωση» του Συντάγματος μέσω των διατάξεων του κοινού νόμου!  Ταυτοχρόνως δε και την, αναλόγως των περιστάσεων, δήθεν ρυθμιστική «ενδυνάμωση» του ελέγχου της συνταγματικότητας των νόμων με την προσφυγή σε θεσμικώς και πολιτικώς «επιτηδευμένες» μεθόδους που καταλήγουν, υποδορίως, στην υιοθέτηση μορφών ελέγχου όχι της συνταγματικότητας των νόμων αλλά της νομιμότητας του Συντάγματος…»

Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε στα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ μια γραπτή απάντηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη,των αρμοδιων υπουργών,του πρωθυπουργικού γραφείου κλπ σε όσα αυτά τα διεθνή και τεράστιου κύρους ΜΜΕ γράφουν.Κάποιος νέος η παλαιότερος επικοινωνιολόγος να έχει γράψει κάτι σε αυτά και να τους τονίζει το “Θεέ μου πως γλιτώσαμε απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μάταιος ως σήμερα ο κόπος.Οι νοικοκύρηδες δεν έχουν γράψει,δεν έχουν ψελλίσει ιώτα εν περι της νοικοκυροσύνης τους,της δημοκρατικότητας,της διαφάνειας,της κανονικότητας.

Αντίθετα απο το εσωτερικό της ΝΔ μας ήρθε μια διπλή παρότρυνση.1)Να ψάξουμε να βρούμε απο ποιό πρόσωπο ξεκίνησε η πρόσκληση του Κυριάκου μητσοτάκη στο…Κατάρ ,ακριβώς την χρονιά που η παρέα της Καϊλή και των Ιταλών στρατολογήθηκαν στην υπηρεσία της τουρκικής αυτής μπανανίας και του Μαρόκου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Τρουπής σε ανταπόκρισή του έγραφε ότι ο εμίρης του Κατάρ δεν καλεί

ποτέ αρχηγούς αντιπολίτευσης και έκανε μια εξαιρετικά σπάνια εξαίρεση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη,ο οποίος,όπως έγραφε παρακάλεσε τον Εμίρη να μεσολαβήσει στον…κακομοίρη(Ερντογάν) για να απελευθερωθούν οι δυο αιχμάλωτοι που με πολύ περίεργο,πολύ περίεργο τρόπο είχε πιάσει αιχμάλωτους ο Ερντογάν στον Εβρο.

Ο πολύπειρος και πάντα άριστα πληροφορημένος Αλέξης Παπαχελάς στο άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει την αλληλοβοήθεια μεταξύ Ερντογάν και Μητσοτάκη και τονίζει επι λέξει:

οι συνεχείς επιθέσεις του Ταγιπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευνοούν προεκλογικά τόσο τον κ.Μητσοτάκη,όσο και τον κ.Ερντογάν”…

2)αφού θυμίσουμε οτι το πρωθυπουργικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη,ήταν το μοναδικό αρχηγού ελληνικού Κόμματος που  αποκάλεσε γραπτώς την Εύα Καϊλή “πολύ καλή φίλη” για την εκλογή της στην Αντιπροεδρία της ευρωβουλής να σημειώσουμε ότι η δεύτερη παρότρυνση που μας έκαναν απο το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ήταν να διασταυρώσουμε την πληροφορία ότι προωθείται για θέση ευρωβουλευτή ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή(και της Μαρέβας Μητσοτάκη)Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Γνωστός πιά για την ιστορική του ταύτιση με το…Κορωπί!