Αρχική Δικαιοσυνη Απίστευτο εισαγγελικό χαστούκι σε συμμορία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους !Άγριο παρασκήνιο...

Απίστευτο εισαγγελικό χαστούκι σε συμμορία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους !Άγριο παρασκήνιο και 3η στημένη δίκη για το στοπ στο φαγοπότι των τραπεζών!!!

1238

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

“Μα τι φωνάζετε βρε λαϊκιστές;Μια χαρά λειτουργούν οι θεσμοί και μεταξύ αυτών και η Δικαιοσύνη.Η επιείκεια είναι απόδειξη σεβασμού στην αξία του ανθρώπου και της ανθρώπινης ζωής”.

Οταν τίθεται ζήτημα πολιτικών γαι ποινικές ευθύνες σε διάφορες υποθέσεις μας απαντούν ότι για τους πολιτικούς ουσιαστική καταδίκη είναι η παραίτησή τους και όχι η αναζήτηση ποινικών ευθυνών για όσα με πράξεις η παραλείψεις έκαναν ενώ ήταν σε πολιτικές θέσεις…

Ετσι ακούμε συχνά το “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη”‘οταν τίθενται ζητήματα ποινικών ευθυνών.Και καθάρισαν.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπήκε για 4-5 χρόνια φυλακή για τεράστια ποσά,για τα οποία τα ισόβια για κοινούς θνητούς είναι ακατέβατα.

“Ε δε σκότωσε και άνθρωπο.Aν είχε σκοτώσει να μιλούσαμε κάθε μέρα” είπε κάποιος πολιτικός σε σχετική εκπομπή…

Ο Δάνος της Βέροιας σκότωσε άνθρωπο το 2005.Και για μεγάλο διάστημα κορόϊδευε,παραπλανούσε,απειλούσε.Τελικά συνελήφθη μετά πολύ καιρό και αναγκάστηκε να ομολογήσει.Ισόβια.Το 2007.

Σήμερα όχι μόνο είναι ελέυθερος,αλλά και παντρέυτηκε και τριγυρνάει στον κόσμο ελέυθερος.

“Ε πως κάνετε έτσι…Δεν ξανασκότωσε.Ολοι πρέπει να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία”.

Ολοι εκτός των θυμάτων.Και ναι,ο ίδιος δεν ξανασκότωσε με το χέρι του.Ξανασκότωσε και μάλιστα πολλές φορές με το παράδειγμά του,δηλαδή την μεταχείρισή του.

Σε πλείστες φορές ακούγεται η φράση “Θα σε στραγγαλίσω μωρή,θα μείνω μέσα 15 χρόνια και θα χορεύω μετά στον τάφο σου”.

Λέγεται γιατί αυτό είναι το μήνυμα -παράδειγμα του κάθε Μάνου Μουρατίδη.

Ποιός το λέει αυτό;

«Κάθε μέρα που βλέπω στην τηλεόραση αυτά τα κορίτσια που τα σκοτώνουν, ανεβαίνει η πίεσή μου στο κεφάλι μου. Δεν έχουμε νόμους γι’ αυτό το πράγμα. Ποια είναι τα ισόβια; Εγώ σαν μάνα που μου σκότωσε το παιδί μου δεν θα πω ποτέ να τον σκοτώσουν. Δεν θα πω ποτέ αυτή την λέξη. Αλλά θα ήθελα να μείνει μέσα ισόβια.”

Αυτά τα είπε η κ.Κούσογλου μόλις άκουσε ότι ο δολοφόνος της κόρης της αποφυλακίστηκε και παντρεύτηκε πριν κάν γίνει (μεταφορικά…)η εκταφή της Κικής.

Κρατήστε απο αυτά το “κάθε μέρα”.Αυτή είναι η κρατούσα στην κοινή γνώμη εντύπωση στην Ελλάδα.Κάθε μέρα και μία γυναικοκτονία.Και αν δεν είναι ακριβής,είναι η εντύπωση από την συχνότητα των εγκλημάτων αυτής της κατηγορίας,έστω και αν δεν φτάνουν ως την τελική αφαίρεση ζωής.

Οταν τίθεται το ζήτημα της ατιμωρησίας και το γεγονός ότι αυτή η ατιμωρησία λειτουργεί ως βάση για διάπραξη απο τον “διπλανό”Μάνο ,τότε οι πολιτικοί μας λένε:

“Ε ας μην το λαϊκίζουμε και να μιλάμε για σκοτωμούς.Ας μιλήσουμε για πολιτική.Ποιά δηλαδή πολιτικά μέτρα θα πρέπει να ληφθούν”.

Πάνω: Αριστείες και Μηνύματα…

Ετσι ξαναγυρίζουμε στην ουρά του σκύλου.

Για πολιτική ας μην γράψουμε εμείς.Ας δώσουμε το λόγο στην καθωσπρέπει και θερμή υποστηρίκτρια του Κυριάκου Μητσοτάκη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.Θερμή έστω ως πριν λίγο καιρό.Πριν μπουχτίσει δηλαδή με την διαφθορά και την ανομία και η ίδια η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Γράφει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ μεταξύ άλλων σε άρθρο με τίτλο “Γιατί δεν παρατούνται οι Πρωθυπουργοί;”:”…Υπάρχει συνταγματική θεωρία και πράξη(με τις αποχωρήσεις Νίξον ,Βίλλυ Μπράντ κ.α. που στηρίζουν το αίτημα της παραίτησης του πρωθυπουργού ύστερα από μια τόσο τρανταχτή υπόθεση όπως είναι το σκάνδαλο των επισυνδέσεων…

Στα καθ ημάς το ερώτημα περιορίστηκε στο “γιατί δεν παραιτείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης;”,αλλά το μεγάλο θέμα είναι “γιατί δεν παραιτούνται οι πρωθυπουργοί…Στο πρωθυπουργοκεντρικό μας σύστημα οι κοινοβουλευτικές θητείες είναι απολύτως ταυτισμένες με την τύχη του πρωθυπουργού.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…”

Στο προηγούμενο αμέσως ρεπορτάζ μας αναφερθήκαμε στον τεράστιο σάλο γύρω από την γνωμοδότηση Ντογιάκου,την οποία αποδοκίμασαν Δικηγορικοί σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά,συνταγματολόγοι και συνεδριάζει και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αίτημα της μειοψηφίας,προφανώς όχι για να επαινέσει τον Εισαγγελέα.

Και αναφερθήκαμε στον εναγκαλισμό δικαστών και πολιτικών μέσα από διάφορες θέσεις,στις οποίες οι πολιτικοί βάζουν δικαστικούς ή συγγενείς,ώστε να είναι ταυτόχρονα ουσιαστικά ελέγχοντες και ελεγχόμενοι και οι δυο πλευρές.

Δικαστικοί εισπηδούν σε πολιτικές θέσεις αμέσως και όχι 4-5 χρόνια μετά την συνταξιοδότηση-αφυπηρέτηση και δίνουν τροφή στις σκέψεις ότι οι αποφάσεις τους ευχαρίστησαν πολιτικά-επιχειρηματικά αιτήματα.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην οποία είναι βασικός εταίρος ο πεθερός Γεραπετρίτης κάνει πάρτι με επενδύσεις δισεκατομμυρίων στις ΑΠΕ ,τις οποίες ελέγχει η ΡΑΕ.

Εισηγήτρια στην απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία γίνεται το πάρτι ΑΠΕ ήταν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο Γεραπετρίτης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά τα προαναφερόμενα έγινε υπουργός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα δημοσιεύματα έγραφαν ότι ήταν και είναι ως σήμερα υπερυπουργός.

Η συζυγος Γεραπετρίτη και κόρη του βασικού μετόχου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι νομική σύμβουλος στη ΡΑΕ,που ελέγχει τις ΑΠΕ κλπ

Στο ίδιο φύλλο που γράφει(σελ 13) το “Γιατί δεν παραιτείται λόγω του σκανδάλου ο Πρωθυπουργός;” έχει ένα μικρό,αλλά εξόσως αποκαλυπτικό και σημαντικό ρεπορτάζ η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Στη σελίδα 32 με τίτλο “Νέες αποχωρήσεις στελεχών απο τη ΡΑΕ” γράφει ότι ΘΥΜΑ της διαρροής στελεχών της ΡΑΕ προς το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ της ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ έπεσα και οι αναμενόμενες λίστες των βιομηχανιών για την κατα προτεραιότητα εξαίρεση από την υποχρεωτική μείωση της ζητησης φυσικού αερίου…Μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν αναζητώντας καλύτερες αποδοχές και ο υπεύθυνος για τις βιομηχανικές λίστες”.Αποτέλεσμα: πάει πίσω η κατάρτιση της λίστας!

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ότι οι παραιτήσεις 46 στελεχών δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε κρίσιμα θέματα λειτουργίας της ενεργειακής αγοράς και ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.”

Δεδομένο είναι ότι οι εταιρείες κέρδισαν και κερδίζουν τεράστια ποσά σε βάρος του ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ(Και η ΔΕΗ παραδίδεται σε ιδιώτες…)και σε ωάρος των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ.

Αλήθεια ποιοί ακριβώς παραιτήθηκαν και ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ πήγαν με ποιές αποδοχές και γιατί;

Ποιά η σχέση της εργασίας τους και της  παραίτησης στο “ελέγχων-ελεγχόμενος”;

Είναι αθώα όλα αυτά;

Στις 13 Γενάρη η Εισαγγελέας κ.Αυγήτα έριξε ένα απίστευτο χαστούκι σε ΣΥΜΜΟΡΙΑ του ΓενικοΎ λογιστηρίου του Κράτους,η οποία ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ με την παθητική στάση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους(ακόμα περιμένουμε απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα)πλαστογραφία σε υπόθεση εκατομμυρίων.

Η Εισαγγελέας μετά διαδικασία μηνών ζήτησε να ρίξουν στο καλάθι των αχρήστων ένα βαρύτατο ΣΤΗΜΕΝΟ 100% κατηγορητήριο σε βάρος μιας πρώην υπαλλήλου.

Η υπάλληλος,στην οποία δεν βρέθηκε ευρώ αδικαιολόγητο μετά επτά(7)χρόνια ελέγχου Πόθεν έσχες,είχε σταματήσει φαγοότι στη διαπλοκή δημοσίων έργων.Οι σήραγγες της Κακιάς Σκάλας ήταν γέφυρες αρχικά και κατέληξαν πανάκριβες σήραγγες με ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ουσιαστικά διαγωνισμό !

Στο Γενικό Λογιστήριο οι Τράπεζες έχουν στήσει ένα διαχρονικό φαγοπότι.

Απίστευτο,αλλά ναι…Είναι το Γενικό λογιστήριο…

Δεν χρειάζεται να παραιτηθούν στελέχη του για να διοριστούν στις Τράπεζες.Υπηρετούν σε αυτές …μέλη των οικογενειών τους!!!

Μια συμμορία εκεί συγκαλύπτει της πλαστογραφίες και σε βάρος της υπαλλήλου και του δημοσίου χρήματος. Και αφού αποδείχθηκε η αθωότητα της υπαλλήλου την ξανάστειλαν με διαφορετική ΣΤΗΜΕΝΗ κατηγορία. Τρίτη φορά μετά δυο πολύμηνες σε διάρκεια δίκες και αθωώσεις!!!

Αυτή την τρίτη κατηγορία κατεδάφισε η Εισαγγελέας κ.Αυγήτα μετά πολύμηνη διαδικασία.

H πρώτη είχε κατεδαφιστεί σε Εφετείο από τον σημερινό Αν.Γενικό Γραμματέα της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Βεργώνη,του οποίου την πρόταση υιοθέτησε το Εφετείο Κακουργημάτων.

Αμέσως μετά την πρότασή της Εισαγγελέως κ.Αυγήτα ακούστηκε κάποιος έξω απο την αίθουσα να “στολίζει” την Εισαγγελέα και να λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο:

“Ολα όσα κάναμε τα διέγραψε η κ…λα.Πες τους να κινηθούν γερά  στους άλλους,γιατί αλλιώς την πατήσαμε ξανά.Εντάξει.Μπράβο.Τρέξε και μην αφήσεις κανέναν να πάρει ανάσα και μέχρι τέλους του μηνός να υπάρχει αποτέλεσμα”….

Ποιός να ασχοληθεί από την ηγεσία της χώρας;

Εχουν πολύ τρέξιμο τώρα γιατί αποκαλύπτεται ότι ελέγχων και ελεγχόμενος είναι ακόμα και ο Διοικητής Ασφάλειας στη φοβερή υπόθεση της GREEK MAFIA…Κατηγορούμενος ων για την υπόθεση προήχθη σε διοικητή Ασφαλείας και πήρε τις έρευνες για την υπόθεση στην ευθύνη του!!!

Είναι απλά επίκαιρα παραδείγματα του πως λειτουργούν οι θεσμοί,η πολιτική,οι φορείς στην Ελλάδα.Και αυτή η λειτουργία τους είναι η αιτία ,για την οποία η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην(οικονομική) διαφθορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Και γράφουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη (Τάϊμς,Ουάσιγκτον Ποστ,κ.α.) ότι είναι σκοτεινότερα εκεί έξω σήμερα από τη Χούντα…

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ είναι….Κάτι παραπάνω θα ξέρει…