Αρχική Ελλαδα Ο “βρόμικος βασιλιάς” ξεπλένει με τα “Ελγίνεια” μάρμαρα τις βρομιές των αρίστων...

Ο “βρόμικος βασιλιάς” ξεπλένει με τα “Ελγίνεια” μάρμαρα τις βρομιές των αρίστων του Κυριάκου και θα σκεπάσει τη συζήτηση για πιθανή δολοφονία της Νταϊάνα προς όφελος της κακιάς μητριάς-βασίλισσας!Απίστευτο γαϊτανάκι και στην άκρη του η Αικατ.Σακελλαροπούλου!!!

759

 

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Παρακολουθήστε ένα απίστευτο “γαϊτανάκι” με τις εξελίξεις στην Αγγλία,την Ελλάδα.Οι ανάγκες του “βρόμικου βασιλιά Καρόλου” μετά τις βόμβες του γυιού του Χάρι,τον οποίο η αγγλική εξουσία παρουσιάζει ως “βρόμικο Χάρι που στοχεύει στη διάλυση της μεγαλύτερης και αρχαιότερης βασιλικής εξουσίας στον σημερινό κόσμο.Οι ανάγκες του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαιτίας των απίστευτων σκανδάλων σε κάθε τομέα δραστηριότητας.Απο τις δολοφονίες δημοσιογράφων και χαρακτήρων μέχρι τα χειρότερα οικονομικά.Μηδέ εξαιρουμένων και των αθλητικών ,τομέας που σχετίζεται άμεσα με την πολιτική εξουσία και τα στεγανά της γυρω απο χρηματισμούς κλπ

Σε αυτό το σκηνικό ξαφνικά άρχισε να κουνιέται η…Πρόεδρος της Δημοκρατίας.Θα κάνει,λέει, κινήσεις για να γιατρέψει την πολύ άρρωστη Δικαιοσύνη.Το κρίσιμο είναι θα πλασσάρει φάρμακα που της δίνει το Μαξίμου; Η μήπως θα κινηθεί αυτόνομα και θα μιμηθεί τον κυρ Χρήστο Σαρτζετάκη που είχε αποφασίσει να κοντράρει τον “πάτρονα” Ανδρέα Παπανδρέου;

Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν  που σφράγισε και την περίοδό του ήταν εξίσου γελοίο.

Κρίσιμο επίσης ερώτημα: Ενεργοποιείται για να εξουδετερώσει ή να βοηθήσει τις έρευνες που κάνει μέσω της ΑΔΑΕ για τις παρακολουθήσεις-υποκλοπές ο τέως Αντιπρόεδρος της και φίλος της στο Συμβούλιο Επικρατείας Χρήστος Ράμμος ,ο οποίος έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Κυβέρνηση και απειλεί με φοβερές αποκαλύψεις;

Οι κρίκοι με τη σειρά λοιπόν:

Μια “εθνική επιτυχία”που θα είναι συμφωμία επαναπατρισμού των μαρμάρων του Παρθενώνα με τη μορφή δανεισμού αναζήτησε και φαίνεται πως κατ αρχήν πέτυχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πατέρα του πρίγκιπα Χάρι,τον σημερινό βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο της Καμίλας.

Πριν λίγο καιρό υπήρξε μια περίεργη συνάντηση του Καρόλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Περίεργη και διότι πολύ γρήγορα έσπευσε στις πρώτες του κινήσεις ο νέος βασιλιάς να συναντήσει σε προεκλογική περίοδο έναν ξένο πρωθυπουργό.Τον Κυριάκο.Μετά τη συνάντηση ρέουν πληροφορίες για παγκόσμια έκπληξη με επιστροφή των πιο διάσημων κλεμμένων αρχαιοτήτων στην πατρίδα τους.

Την αναγγέλλει ως “εθνική επιτυχία” ο πάντα εντός του Μαξίμου Γιάννης Πρετεντέρης στο άρθρο του και μας θυμίζει τις επιτυχιες που είχε ο ίδιος εξαγγέλλοντας κατ αποκλειστικότητα όλες τις “εθνικές επιτυχίες” του Κώστα Σημίτη,αυτόν που ο Κώστας Καραμανλής ονόμασε αρχιερέα της Διαφθοράς.

Ολα του Σημίτη ήταν “εθνικές επιτυχίες” σύμφωνα με τα άρθρα του Γιάννη Πρετεντέρη.

Και όλα του Κυριάκου επίσης κατά τον ίδιο,ο οποίος υποστηρίζει ότι γράφει με αντικειμενικότητα την οποία δεν επηρεάζουν οι παρέες του,όπως αυτή που βλέπετε στη φωτιγραφία.Ο Αδωνης είναι.

Τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Μουσείο του Λονδίνου είναι πασίγνωστα και στο τελευταίο χωριό της Παταγονίας.Είναι το “Στέμμα” του Βρετανικού Μουσείου για τα παγκόσμια ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις.

Γιατί να θέλει ο Κάρολος της Αγγλίας να τα επιστρέψει τώρα στην Ελλάδα και να γίνεται παγκόσμια συζήτηση και κυρίως στα βρετανικά ΜΜΕ για αυτά και την μεγαλοκαρδία του παλατιού της Αγγλίας;Τυχαία η χρονική περίοδος και μάλιστα με πρωθυπουργό κάποιον εντελώς αδύναμο Ινδικής καταγωγής Σούνακ στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οχι βέβαια.

Είτε ήταν προκελογική περίοδος για την Ελλάδα,είτε όχι ο Κάρολος θέλει αυτή τη συζήτηση για τους επόμενους μήνες και στην Αγγλία και παγκοσμίως.

Γιατί ο γυιός του Χάρι κυκλοφορεί το βιβλίο βόμβα με τίτλο “Η ΡΕΖΕΡΒΑ” και με έμμεσο ,αλλά σαφή τρόπο στρέφει την προσοχή στον τρόπο που βρήκε το θάνατο η μητέρα του.

Το παλάτι ήθελε να την βγάλει απο τη μέση.Και βγήκε στο πολύ βολικό εκείνο τροχαίο και μάλιστα μαζί με τον εραστή της και πιθανό πατέρα ενός μουσουλμάνου ετεροθαλούς αδελφού του διαδόχου της Αγγλίας…

Το πνεύμα του βιβλίου είναι καθαρό: “έφαγαν την Νταϊάνα και στη θέση της φύτεψαν μια κακιά μητριά”.

Το βιβλίο ήδη κάνει πάταγο και κατά τις πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού θα έχει συνέχεια και συνέπειες τόσο τρομερές ώστε το Παλάτι και η αγγλική πραγματικότητα να απειλουνται με καταστροφή χωρίς επιστροφή στη διεθνή εικόνα και διεθνή δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας,η οποία ως Κοινοπολιτεία σήμερα ασκεί όχι απλώς επιρροή,αλλά και εξουσία πολύ ενοχλητική για τις ΗΠΑ από τις ζωτικές περιοχές της Αυστραλίας και του Καναδά,ως την εξίσου ζωτική Ινδία.Τυχαία επελέγη ως πρωθυπουργός μέλος της ινδικής κοινότητας της Αγγλίας;

Το βιβλίο του Χάρι δημιουργήθηκε και θα αναπτυχθεί στις ΗΠΑ…

Τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να επισκιάσει στην Αγγλία το βιβλίο αυτό από μία “βόμβα”με τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα.Τουλάχιστον στο εσωτερικό του Βασιλείου,όπου η “ατζέντα” αλλάζει και πάντως προσπαθεί να χτίσει διαφορετικό “καλό” προφιλ ο νέος βασιλιάς και ας πάει στο καλό ό,τι έγινε με την Νταϊάνα…

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι επίσης ένα βασιλικό δώρο σωτηρίας και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο.

Γιατί;

Μα οι αποκαλύψεις για τον εσμό των αρίστων με τον οποίο γέμισε τους θύλακες εξουσίας είναι φοβερές.Και μερικές δίκες “δεν του βγαίνουν” τόσο ώστε μια και η εισαγγελέας Τουλουπάκη πάει για απαλλαγή παμψηφεί στο ειδικό δικαστήριο προεκλογικά ένας εισαγγελέας του Πειραιά την…ξαναψάχνει για τη…σκευωρία της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, στην οποία ως τώρα δικαιώθηκε πανηγυρικά…

Ένας απο τους δημοσιογράφους που κίνησε παγκόσμια κατακραυγή κατά Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις και τον κατέταξε στις σκοτενιές περιόδους της Χούντας(Ουάσιγκτον Ποστ,Τάϊμς κλπ) είναι ο Θανάσης Κουκάκης.Θύμα.

Καθόλου τυχαίος.Και ικανότατος στις έρευνες για τα πολιτικο τραπεζικά εγκλήματα στην Ελλάδα.

Τώρα εργάζεται για ΜΜΕ του εξωτερικού,αλλά και το σάϊτ “NEWSBOMB”του Ομίλου Γιαννακόπουλου,του ΠΑΟ.

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Ομιλος καταγγέλλει το Μαξίμου και τον Υπουργό αθλητισμού Αυγενάκη ως εκβιαστές με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση που σχετίζεται με το ΟΑΚΑ,το οποίο αντι να δοθεί σε ιδιώτες επιβαρύνει τον φορολογούμενο.Το έδωσαν στον ΠΑΟ και του…ξαναπήραν τα κλειδιά.Εξ ου και η πολύ σκληρή ανακοίνωση.

Στο σάϊτ του Ομίλου ο Θανάσης Κουκάκης κάνει και ένα ρεπορτάζ πολύ αποκαλυπτικό για σκάνδαλα του κυβερνητικού χώρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα αυτό του Θανάση Κουκάκη οι Ανδρέας Κουτούπης (συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ) και Ανδρέας (Άκης) Ροδάκος(ο οποίος δεν κατέχει επίσημη θέση στη ΝΔ, αλλά είναι φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη), έχουν εξασφαλίσει την τελευταία τριετία μέσω διαφόρων εταιρειών συμφερόντων τους, σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Ο 49 ετών Ανδρέας Γ. Κουτούπης είναι ιδρυτής και βασικός μέτοχος της ελεγκτικής εταιρείας KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services. Είναι αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στον χώρο της ελεγκτικής έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλες τις μεγάλες τράπεζες στην Ελλάδα και τις θυγατρικές τους στα βαλκάνια σε έργα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, όπως επίσης και με περισσότερους από 200 οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στις εκλογές του 2019 συνέβαλε στη νίκη της ΝΔ, από την κρίσιμη θέση του συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Αν και εν συνεχεία δεν κατέλαβε κυβερνητική θέση, ωστόσο είδε τις δουλειές να απογειώνονται, καθώς η KnR βρέθηκε να λαμβάνει πλήθος απευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών από το Δημόσιο.

Συμβολή σε αυτό είχε και ο μέτοχος μειοψηφίας της KnR και συνεργάτης του Κουτούπη, ο εσωτερικός ελεγκτής Άκης Ροδάκος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος αρχικά τις γνωριμίες του συνεταίρου του φέρεται να ανέπτυξε ένα δίκτυο στενών επαφών με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Θεωρείται πως οι γνωριμίες αυτές οδήγησαν την KnR, αλλά και τον ίδιο τον κ. Ροδάκο ατομικά, να σαρώνει τους διαγωνισμούς για διάφορα έργα».

Τον Ιούλιο του 2020 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης κατήγγειλε τις απευθείας αναθέσεις στην εταιρεία των Κουτούπη – Ροδάκου, ενώ τον Νοέμβριο του 2021 το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας μετά από καταγγελία, με τον κ. Κουτούπη να δηλώσει στην ιστοσελίδα ότι το ζήτημα αφορά προσωπικά δεδομένα, σημειώνοντας ότι τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Όσο για τον Ανδρέα Ροδάκο, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι συνέχιζε να παίρνει τις δουλείες που άφηνε η ελεγχόμενη από τις αρχές KnR, τόσο μέσω της ατομικής επιχείρησής του, όσο και μέσω της συζύγου του, η επιχείρηση της οποία έχει εξασφαλίσει μεμονωμένα από το Δημόσιο συμβάσεις άνω των 500.000 ευρώ απ΄οτο 2019.

Η εταιρεία Spark, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, έναν μήνα μετά τους ελέγχους στην KnR υπό την πρώην υπάλληλο της KnR, Παρασκευή Καλδίρη, φέρεται ότι έχει εξασφαλίσει 81 συμβάσεις με δημόσιους φορείς εντός του 2022, το ύψος των οποίων ανέρχεται στα 1,32 εκατ. ευρώ. «Είναι ενδεικτικό πως μόνον μέσα στο Δεκέμβριο του 2022 η ΙΚΕ εξασφάλισε 18 συμβάσεις συνολικού ύψους 326.110 ευρώ! Το γεγονός ότι η Διαύγεια κατακλείστηκε από συμβάσεις της Spark Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Μονοπρόσωπη ΙΚΕ τράβηξε την προσοχή ΜΜΕ που έκαναν σχετικές αναφορές».

Ο Θανάσης Κουκάκης που υπογράφει το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι απευθύνθηκε στους κ.κ Καλδίρη, Ροδάκο και Κουτούπη, ούτως ώστε να μιλήσουν για τα όσα καταγγέλλονται εις βάρος τους. Στον ενδιάμεσο χρόνο διαπιστώθηκε ότι αφαιρέθηκε από το site της Νέας Δημοκρατίας η αφιερωμένη σε αυτόν ενότητα που αναφερόταν στην ιδιότητά του ως συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για σύμπτωση.

Ο Ανδρέας Κουτούπης δήλωσε, μεταξύ άλλων ότι όλες οι συμβάσεις με το Δημόσιο «είναι καθόλα νόμιμες και ελεγμένες από τα αρμόδια όργανα». 

Και ο Θαν.Κουκάκης σχολιάζει:

«Το γεγονός ότι μόλις τρία πρόσωπα με διασυνδέσεις με το σύστημα κεντρικής εξουσίας πέτυχαν μέσα σε διάστημα περίπου τριών ετών να εξασφαλίσουν σχεδόν 420 συμβάσεις αξίας 5,5 εκατ. ευρώ περίπου από το Δημόσιο μέσα από εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες, επαληθεύει σε μεγάλο βαθμό τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το όργιο στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος».

Απο την πλευρά του ο υπουργός Αυγενάκης που βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικοαθλητικής διαπλοκής δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο την καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας παίκτη του Μπέου απο το περιβάλλον Μαρινάκη-Ολυμπιακού.

Πολύ πιο σοβαρό είναι το θέμα του Κατάρ.

Το σάϊτ NEAKRITI.GR έχει ένα ρεπορτάζ με φωτογραφίες πολύ ενημερωτικό για τους στενούς εναγκαλισμούς του Υπουργού με τους Καταριανούς.Εγιναν σε αθώες περιόδους,αλλά μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις Καϊλή-Κατάρ όλα επαναξιολογούνται απο μηδενική βάση.

Δείτε και διαβάστε το ρεπορτάζ ,έναν ακόμα κρίκο των εσωτερικών εξελίξεων σε συνδυασμό με την καταγγελία του Ομίλου Γιαννακόπουλου και την υποθεση της δωροδοκίας που εμπλέκει τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη:

Από τη μια οι καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τον θάνατο πάνω από 6.500 εργατών στις υποδομές του Μουντιάλ, σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που έπρεπε στην “πολιτισμένη και ευαίσθητη” Ευρώπη να κουκουλωθούν, και από την άλλη προσκλήσεις, ταξίδια, επαφές με Ευρωπαίους και χρήμα, πολύ χρήμα από το εμιράτο των 300 χιλιάδων για πρόσβαση “επενδύσεων”, αλλά κυρίως για πλασάρισμα μιας καλής “φτιαχτής” εικόνας της χώρας και σταθερά πιστού συμμάχου της Τουρκίας, του Κατάρ.

Από συνάντηση με τον πρώην πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα.

Άρξασθαι το 2019, απ’ όταν ανέλαβε το υπουργείο. Εξαρχής ιδιαίτερη σχέση με τον πρώην πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα Αμπντουλαζίζ Αλί Αλ-Ναάμα, το 2019-2020. Μάλιστα, από τις πρώτες επίσημες τριήμερες επισκέψεις του ήταν αυτή στην Ντόχα του Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2019, σε επίσημη πρόσκληση από τον ομόλογό του Σαλάχ Μπιν Γκάνιμ Αλ Αλί, έως τον πρόεδρο των Αθλητικών Επενδύσεων του Κατάρ, συνιδιοκτήτη του beIN Media Group και πρόεδρο της Παρί Σ. Ζ., Nasser Al-Khelaifi, και τον γενικό γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ, Hassan Al Thawadi, και το επιτελείο του. Συναντήσεις με τον γενικό διευθυντή της Εθνικής Ακαδημίας Ταλέντων, Abdullah Nasser Al – Nuaimi, συζητήσεις με τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Hamad Bin Khalifa Bin Ahmad Al – Thani (της οικογένειας που διαφεντεύει το Εμιράτο, δηλαδή εκ των διαδόχων).

Μάλιστα, τρεις μήνες μετά, ο πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα σε συνέντευξή του αναφέρεται εγκωμιαστικά στην επίσκεψη Αυγενάκη στην Ντόχα, αλλά και τον δρόμο για αθλητικές, πολιτιστικές και τουριστικές επενδύσεις που ανοίγεται για το Κατάρ στην Ελλάδα, όπου δεν παραλείπει να αναφερθεί στις «άψογες» εργασιακές συνθήκες στη χώρα του για τις υποδομές του Μουντιάλ. Οι καλές σχέσεις συνεχίζονται και με τον νυν πρέσβη του Κατάρ Ουαλίντ Αλ-Εμάντι.

Από επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στο Κατάρ τον Νοέμβριο του 2021

Με τον γενικό γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής Κατάρ, Jassim bin Rashid Al-Buenain, τον Νοέμβριο του 2021 στην Ντόχα.

Μάλιστα, σε αναρτήσεις του ίδιου του κ. Αυγενάκη προκύπτει νέα επίσκεψη στο Κατάρ, τον Νοέμβριο του 2021, αυτή τη φορά με έμφαση το ότι βρέθηκε στην πίστα Losail, η οποία φιλοξένησε τον 20ό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1. Ο ίδιος ο υφυπουργός έκανε και αναρτήσεις στα social media, εξυμνώντας την κίνηση του Κατάρ να φιλοξενήσει τη Formula 1: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Formula 1 επισκέφθηκε το Losail του Κατάρ και μάλιστα έχοντας κλείσει 10ετή συμφωνία! Η επένδυση στην τουριστική προβολή μέσα από μεγάλα αθλητικά γεγονότα μάς δείχνει τον δρόμο! Εξαιρετική διοργάνωση, σπουδαία πίστα με γρήγορες και απαιτητικές στροφές και ένα πρωτάθλημα που έχει πάρει φωτιά!».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν έμεινε μόνο στα θετικά σχόλια μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης, αλλά και στην εμπειρία που έζησε. Ο ίδιος σε δεύτερη ανάρτησή του έκανε γνωστό: «Συνάντηση με ομόλογό μου, υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Salah bin Ghanem Al Ali. Συζητήσαμε και δημιουργούμε ατζέντα κοινών αθλητικών πρωτοβουλιών & δράσεων για το προσεχές έτος, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, το οποίο έχει κυρωθεί από τη Βουλή».

Ανάρτηση του υφυπουργού Αθλητισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Δεκέμβριο του 2021, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Κατάρ.”

Αυτά είναι τα ρεπορτάζ άλλων απο τις εσωτερικές εξελίξεις.

Αν,λοιπόν,ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας,γιατί τη θεωρεί και είναι “του χεριού του”,τότε φαίνεται ότι είναι σε πανικό και την κινητοποίησε για να βουλώσει όποιες τρύπες στο κρίσιμο συμβούλιοεπικρατείας και ευρύτερα στη Δικαιοσύνη.

Αν την θεωρεί μεν “του χεριού του”,αλλά δεν είναι στην πράξη τότε είναι πιθανόν να κινήθηκε η προεδρίνα αυτόνομα και με φιλοδοξία να δείξει ανεξάρτητη.

Αρχή -και όχι γάτα- και πρόεδρο δείκνυσι…

Υ.Γ.Θα ψάξει η πρόεδρος πως κατάφερε ο Κυριάκος των κανδάλων να ψηφίσει 369 νόμους σε 3,5 χρόνια ,κάτι που δεν κατάφεραν ακόμα ούτε η Ζιμπάμπουε,ούτε η Μοτσουάνα,ούτε το Μπουτάν;