Αρχική Αθλητικα Απίστευτο αλλά αληθινό!Ο Γιάννης πάει για βασιλιάς των…ΗΠΑ και πλανητάρχης!Τελικό και η...

Απίστευτο αλλά αληθινό!Ο Γιάννης πάει για βασιλιάς των…ΗΠΑ και πλανητάρχης!Τελικό και η “αγαπημένη” των Ελλήνων

984
Giannis Antetokounmpo of the Milwaukee Bucks photographed on September 14th, 2017.

Απίστευτο μεν,αληθινό δε!Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ,ο πιο επιτυχημένος Έλληνας αθλητής των τελευταίων  πολλών-πολλών ετών,αφού στα 26 του χρόνια έχει βγει πολυτιμότερος αθλητής στο ΝΒΑ,το κορυφαίο μπάσκετ του πλανήτη,φέτος έφτασε στον τελικό και μια ανάσα από το να γίνει(με τους συμπαίκτες του) ο βασιλιάς των ΗΠΑ και “πλανητάρχης” στο μπάσκετ.

Το όνειρο των Μιλγουόκι Μπάκς να φτάσουν τελικό μετά 10ετίες έγινε πραγματικότητα ,μέσα στην Ατλάντα και με το Γιάννη θηρίο στον…πάγκο από τον τραυματισμό του στο Νο 4 παιχνίδι εκεί στην Ατλάντα.Το επικό μαςτ τελείωσε 3 λετπά πριν τις έξη τα χαράματα ώρα Ελλάδας και το Μιλγουόκι ,όπου ήταν μεσάνυχτα ξενύχτησε στους δρόμους τους οποίους είχε κατακλύσει.Ο Γιάννης,ο καλύτερος παίκτης του και φέτος και οι συμπάικτες του θα έχουν υποδοχή…βασιλιάδων ,τους οποίους ο κόσμος όμως αγαπάει!

Ο Κρίς Μίντλετον με 32 πόντους και φοβερή τρίτη περίοδο ,στην οποία οι Μπάκς έβαλαν 44 πόντους και δέχθηκαν 29 οδήγησε την ομάδα στη νίκη και τους Μπάκς στους τελικούς μετά μισό αιώνα!!!Για την ακρίβεια μετά 47 χρόνια…Τελικό σκορ 118-17 με τους Μπάκς να έχουν απο την αρχή προβάδισμα ,το οποίο δεν έχασαν ποτέ!

Το αστέρι της Ατλάντα,ο Τρέϊ Γιάνγκ εμφανώς επηρεασμένος απο το τραύμα του έβαλε μόνο 14 πόντους και ο Μπογκντάνοβιτς 20.Ομως η Ατλάντα είναι απόλυτα ευχαριστημένη,αφού μετά απο χρόνια έφτασε στον ημιτελικό.

Για το στέμμα του βασιλιά του ΝΒΑ οι Μπάκς πρέπει να  παλέψουν στην καυτή έρημο της Αριζόνα και εκεί να κρύψουν….τον ήλιο.Δηλαδή να νικήσουν τους Φοίνιξ Σανς,οι οποίοι φτάνουν για 3η φορά στον τελικό και τώρα μετά 28 χρόνια ,από την εποχή του θαυμαστή σήμερα του Γιάννη,του θρυλικού Τσάρλς Μπάρκλεϊ.

ΤΕΛΙΚΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Η αγαπημένη Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας με επική εμφάνιση του Νικ Καλάθη ,του Λαρετζάκη,του Παπαγιάννη και μαεστρική καθοδήγηση απο τον Ρικ Πιτίνο με εξαιρετική εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα επικράτησε 81-63 της Τουρκίας στην καυτή  Βικτώρια του Καναδά τα ξημερώματα και προκρίθηκε στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά!!!

Σε αντίθεση με τους Μπάκς και τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν θα μπορέσει να την ενισχύσει λόγω τελικών του ΝΒΑ ξεκίνησε πολύ άσχημα,αλλά ο Πιτίνο την αφύπνισε μετά το πολύ άσχημο πρώτο δεκάλεπτο.

Στον μεγάλο τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Καναδά η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα αντιμετωπίσει την Τσεχία (5/7, 02:05, ΕΡΤ3) στην τελευταία «στάση» πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.Αφού έφτασε εκεί μπορεί άνετα να νικήσει τους Τσέχους εάν πιάσει παιχνιδι παρόμοιο με αυτό με την Τουρκία την οποία νίκησε 81-63 με τρομερή άμυνα σε τρία 10λεπτα.

Κορυφαίος ήταν ο Νικ Καλάθης με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ κι 6 ασίστ, ενώ άξιος συμπαραστάτης ήταν ο Κώστας Σλούκας με 15 πόντους και 9 ασίστ. «Κλειδί» αποδείχθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 14 πόντους, ο οποίος «ξύπνησε» τους συμπαίκτες του την κατάλληλη στιγμή. Παράλληλα, ο Παπαγιάννης έκανε μεγάλο παιχνίδι με 14 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Μήτογλου ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους και 12 ριμπάουντ.