Αρχική Αθλητικα Απο τα αποδυτήρια κέρδισε (76-74) τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός!

Απο τα αποδυτήρια κέρδισε (76-74) τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός!

460

Οι παλαιοί που ξέρουν απο “παράγκες” καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα βλέπουν οι άλλοι.

Ηταν στην αρχή τη β περιόδου και Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ήταν ισόπαλοι 23-23.Φαινόταν οτι η αναμφισβήτητα καλύτερη ομάδα της Ευρώπης-Ευρωλίγκα αυτή τη στιγμή,ο Ολυμπιακός θα περνούσε ένα πολύ δύσκολο απόγευμα.Οπως με τον Κολοσσό,τον οποίο κέρδισε στο τελευταίο δευτερόλεπτα.Και κινδυνεύει και το αήττητο και το γόητρο.

Στο σημείο εκείνο ο Μακ Κίσικ βλέποντας ότι ο Παπαγιάννης σηκώνεται για κάρφωμα του σκάει μια μπουνιά στο στήθος και μετά στα χέρια και τον αναγκάζει να αφήσει τη μπάλλα.Οι διαιτητές τα είδαν όλα …κανονικά.

Σε εκείνο το σημείο οι παλαιοί γύρισαν και είπαν στους νέους:Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει έστω και αν χρειαστεί να γίνει το γήπεδο ριγκ.Οπότε να ξέρετε ότι απλά…κέρδισε το ντέρμπι απο τα αποδυτήρια.

Μέχρι τις αρχές της τρίτης περιόδου φαινόταν η πρόβλεψή του να πάει…ρολόϊ.Οπότε θα σας γράψουμε το τελικό σκορ σε λίγο…

Τελικό σκορ 74-76.Στα 0,7 δευτερόλεπτα δεν δόθηκε καθαρό φάουλ στον Παπαγιάννη που είχε πιάσει τη μπάλλα κάτω απο το καλάθι και θα ισοφάριζε στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Θα πει κανείς: και ποιό νόημα θα είχε μια παράταση με γνωστό το τελικό αποτέλεσμα;

Στο φαουλ αναφέρθηκε ο προπονητής του ΠΑΟ Σερέλης ενώ ο Γιώργος Μπαρτζωκας είπε μεν ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος αυτή τη στιγμνή στην Ευρώπη,αλλά δεν κορόϊδεψε και δεν έδειξε καθόλου ευχαριστημένος απο την απόδοση του Ολυμπιακού ανεξάρτητα από τη μη βαθμολογιή σημασία του αγώνα.

Ο Γκριγκόνις που έπιαξε καλά(13 π. 5 ριμπάουντ 5 ασιστ) άφησε σαφή υπονοούμενα για τον προηγούμενο προπονητή που έριξε στα τάρταρα την αυτοπεποίθηση των παικτών,ενώ ο Μπέϊκον (17 πόντους και καλή απόδοση),ο οποίος,αν και τραυματίας  είχε πάρει εντολή για την τελευταία επίθεση με σουτ τριών πόντων ώστε να πάρει το ματς ο ΠΑΟ έδειχνε εμφανώς απογοητευμένος γιατί η μπάλλα δεν έφτασε στα χέρια του.

Ο Λι είχε επίσης 14 ποντους,ενώ απο τον νικητή Ολυμπιακό υστέρησε(τον έκρυψαν απο τον παρατηρητή των Σακραμέντο Κίγκς;)ο Βεζένκοφ και τον κράτησαν όρθιο κυρίως οι Λαρετζάκης,Μακ Κισικ και Πήτερς.Στο ξεκίνημα καλός ήταν και ο Κάνααν με τον Φαλ.

θυμίζουμε ότι τα ντέρμπι είναι…ντέρμπι.Παρά τη μεγάλη διαφορά στην Ευρώπη και στο πρώτο ματς στο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει πάλι στη “λεπτομέρεια” με ένα καλάθι 68-66…