Αρχική Αθλητικα ‘Εχασε στο “τσακ” ο Θρύλος,συντριβή πρωταθλητών εκπλήξεις στο μουντιαλ

‘Εχασε στο “τσακ” ο Θρύλος,συντριβή πρωταθλητών εκπλήξεις στο μουντιαλ

631

 

Τα ύστερα του κόσμου δεν είναι…Τα ύστερα της Ευρωλίγκας σε αυτό το μεταβατικό στάδιο με την απόλυση του Μπερτομέου είναι…Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται στην 9η θέση,ο Ολυμπιακός έχασε στο “τσακ” στην Αγία Πετρούπολη και είναι στην 4η θέση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πρόσφατα Φενέρ με τεράστια ονόματα στο ρόστερ όχι μόνο βρίσκεται στι ς τελευταίες θέσεις,αλλά έβαλε στο γήπεδό της μόνο 43 πόντους,έναντι των 48 που έβαλε ο ΠΑΟ εκτός στον διασυρμό του στο Βελιγράδι…

Η Εφές κι αυτή στις τελευταίες θέσεις λίγο πιο πάνω απο τον ΠΑΟ που προτελευταίος παίζει εκτός με την τελευταία και χωρίς νίκη Ζάλγκιρις.Ομάδες πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια…

Η Μονακό του Μάϊκ Τζέϊμς συνέτριψε με 23 πόντους την Μπάγερν και η Ρεάλ μόλις με 13 πόντους την Ζάλγκιρις.

Στην Αγία Πετρούπολη ο Ολυμπιακός  έχασε με 84-78,πιο δύσκολα από όσο λέει το τελικό σκορ.Μάλιστα προσπέρασε για πρώτη φορά προς το τέλος  στον αγώνα, 58-59, με καλάθι του Φαλ.Η Ζενίτ ανταπέδωσε  με σερί 9-0, για το 67-59 ( Κουζμίνσκας, Μπαρόν και Πόιτρες). Η προσπάθεια του Ολυμπιακού για ανατροπή δεν καρποφόρησε, αφού ο Τζόρνταν Λόιντ σε “one man show” ανέβαζε το κοντέρ για τους γηπεδούχους, 74-66. Ο Μπαρτζώκας επιστράτευσε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ για τα τελευταία τρία λεπτά (μαζί με Σλούκα).

Ο Λαρεντζάκης  μείωσε σε 74-68, με τον Λόιντ να ξανατρυπά, όμως την «ερυθρόλευκη» άμυνα (76-68). Το τρίποντο του Σλούκα (76-71) άφηνε ελπίδες στον Ολυμπιακό, αλλά οι Ζούμπκοφ, Μπαρόν και Πονίτκα έβαλαν τέλος στα όνειρα των Πειραιωτών για μια πρώτη εκτός έδρας νίκη. Με το σκορ 82-73 και 29΄΄ να απομένουν για τη λήξη, ο Ολυμπιακός απλώς κατάφερε να μειώσει στους 6, 84-78 (τελικό σκορ), μια διαφορά που μπορεί να παίξει ρόλο στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 49-43, 58-57, 84-78.

Ζενίτ (Τσάβι Πασκουάλ): Λόιντ 12 (2), Ζαχάροφ 5 (1), Καράσεφ, Μπαρόν 14 (1), Κουζμίνσκας 12, Ζούμπκοφ 3, Πόιθρες 6, Πονίτκα 7 (1), Φράνκαμπ 16 (4), Μίκι 7 (1), Γκουντάιτις 2.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 17 (3), Ντόρσεϊ 11 (3), Λαρεντζάκης 5 (1), Φαλ 13, Σλούκας 13 (1), Μάρτιν 7, Βεζένκοφ 5 (1), Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 1, Ζαν-Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 2.

Να σημειωθεί οτι ο Μπερτομέου ερευνάται πλουτισμό και τεράστιες απολαυές ,ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν αναμενόμενα για τις ομάδες.Το μέγα βάρος στην κριτική εναντίον του και στην προσπάθεια εκδίωξής του σήκωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και δικαιώθηκε πλήρως.Στην εκδίωξή του στο τέλος βρέθηκαν δίπλα τυ Ολυμπιακός,ΤΣΣΚΑ,Μακάμπι και δίπλα του οι ισπανικές,οι οποίες επι χρόνια απολαμβάνουν σκανδαλώδεις διαιτησίες…

ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Στα προκριματικά του Μουντιάλ και του κυπέλλου Νότιας Αμερικής στα σπουδαιότερα ματς-γεγον΄τοα σημειώνουμε το 1-1 της Ιταλίας με την ελβετία που βάζει σε περιπέτειες την πρωταθλήτρια Ευρώπης.Ο Χάρι Κεην είχε χατ τρικ στο 5-0 επι της Αλβανίας.Η Πολωνία τα βρήκε σκούρα με την Ανδόρα και μην σας ξεγελάει το τελικό 4-1.Στο ημίχρονο ήταν 2-1 γιατί η Ανδόρα είχε την πιο γρήγορη αποβολή σε προκριματικά Μουντιάλ.Πριν συμπληρωθεί λεπτό αποβλήθηκε ο σέντερ φορ Φερνάντεζ!!!

Η Βραζιλία με όλα τα αστέρια νίκησε μόνο 1-0 την Κολομβία και η χιλή επίσης πληρης με το ίδιο σκορ την Παραγουάη εκτός.