Αρχική Αθλητικα Η ΑΕΚ έστειλε στα τάρταρα μια λεγεώνα ξένων του Κούγια.Νικη ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ έστειλε στα τάρταρα μια λεγεώνα ξένων του Κούγια.Νικη ΠΑΟΚ

777

 

 

Αθλιοτήτων συνέχεια…

Δεν θα κουραστούμε να αγωνιζομαστε υπερ της ελληνοποίησης των ελληνικών ομάδων.Οι μισοί και παραπάνω πάικτες τους να είναι Ελληνες.Τα επιχειρηματικά συμφέροντα μπορεί να ορίζουν σήμερα τους κανόνες.Και κανόνας είναι να είναι η πλειοψηφία των παικτών ξένοι.Σπάνια και οι 11.Τα επιχειρηματικά συμφέροντα όμως δεν έφτιαξαν την ιστορία των ομάδων και αυτή παραμένει ανεξίτηλη.Οταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη,στην πρώτη εθνική γιορτή,την 25η Μαρτίου 1914 συγκροτήθηκε ο Αρης.Σε εθνικά χνάρια,όπως είχε προηγηθεί ο Ηρακλής και ακολούθησε ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ ,ο Απόλλων και ο Πανιώνιος επίσης στα ίδια χνάρια και όποιος διαβάσει την ιστορία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα διαπιστώσει τα ίδια.Η μικρή Ελλάδα έχει σπάνια ιστορία και δεν είναι ούτε η Ολλανδία,ούτε το Βέλγιο και άλλες χώρες που καθορίζονται εντελώς διαφορετικά στο πέρασμα των χρόνων και στον διαβόητο νόμο Μποσμάν.Οι μεταγραφές είναι ελεύθερες και χωρίς όρια. Σωστά.Ας αποκτήσουν οι Ελληνες ομάδες 20 ξένους στους 30 που δηλώνουν ρόστερ.Στο γήπεδο όμως να κατεβάζουν 6-7 Ελληνες.Υπάρχουν τέτοιοι καλοί και διαθέσιμοι στην αγορά.Δεν βοηθούν όμως το ξέπλυμα…

Είναι βέβαιο ότι αν ο νεαρός Παναθηναϊκός του Δώνη έπαιζε με την Γκιγκάμπ και την Μονπελιέ μάλλον θα έχανε.Ε και;Θα μεγάλωναν και θα κέρδιζαν,όπως κέρδισαν την Γιούβε,τον Αγιαξ και άλλους με συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων.

Για ποιό λόγο πρέπει να αγχωθεί ένας Λαρισσαίος να βλέπει τις αθλιότητες του επιχειρηματία και μη λαρισσαίου Κούγια;Στο σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ που ήθελε να κερδίσει πάση θυσία για να μην υποβιβαστεί μιμήθηκε τον Αρη του  φίλου μας του Θ.Καρυπίδη και τον ΠΑΟ του μη φίλου μας Στρα(π)ματσόνι και κατέβασε 11 ξένους!!!Και πήγε άκλαφτος στα τάρταρα…

Και η ΑΕΚ της προσφυγιάς κατέβασε τρεις Ελληνες όλους κι όλους…Το ίδιο και ο ΠΑΟΚ.Ο ΠΑΣ Γιάννενα κρατάει ακόμα και κατέβασε 5-6 Ελληνες.

Μερικοί λένε “μα σημασία έχει το όνομα του συλλόγου και η ιστορία του”.Την εποχή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ναι,αυτό είχε σημασία.Του επαγγελματικού όχι.Αν έχει σημασία η ιστορία τόσο,τότε να είμαστε όλοι με τον Αγιαξ ,γιατί είναι η μόνη μεγάλη ομάδα του κόσμου που χτίστηκε στην ελληνική ιστορία.Και Σάλκε για τον Ηρακλή της.

Και επίσης να στηρίζουμε το ίδιο την Φένλο της Ολλανδίας και την Αλάνια της Τουρκίας γιατί βάζουν πάντα δυο Ελληνες στην ενδεκάδα.

Πρακτικά:ο Γκάλης γέμισε τις μπασκέτες στις γειτονιές ελληνόπουλα,όπως είχαν γεμίσει νωρίτερα τις αλάνες ο Δομάζος,ο σιδέρης,ο Γιούτσος,ο Παπαϊωάννου,ο Σαραβάκος,ο Μαύρος,ο Ντέμης,ο Δεληκάρης,ο Κούδας,ο Χατζηπαναγής,ο Κούης και χιλιάδες άλλοι.

Τα περι παικταράδων τύπου Εμβιλά και Σανκαρέ και Μπρούνο και Σβάμπ διαβάστε τα αλλού….Σε εμάς δεν περνάνε…

Για την ιστορία η ΑΕΚ κέρδιζε 2-0,βγήκε ο Μπακάκης και μπήκε ένας ξένος,ισοφαρίστηκε 2-2,προηγήθηκε στο 90 με τον Αλμπάνη 3-2,η Λάρισα έχασε πέναλτυ(το έπιασε ο Αθανασιάδης) στο 94 με έναν ξένο και στην κόντρα η ΑΕΚ έβαλε το 4-2 στο Αλκαζάρ.

Ο ΠΑΟΚ αν και έχασε νωρίς πέναλτυ με τον Βιερίνια,κέρδισε τον ΠΑΣ σρο περιστέρι με 2-0 με γκολ του Ζιβκοβιτς και (πέναλτυ) του Σβάμπ.