Αρχική Αθλητικα Αθλητισμός:Είναι τόσο ασταμάτητοι που παίζουν και Μεγάλη Πέμπτη εντός-εκτός Ελλάδας!

Αθλητισμός:Είναι τόσο ασταμάτητοι που παίζουν και Μεγάλη Πέμπτη εντός-εκτός Ελλάδας!

573

Ο αθλητισμός μας λένε ότι είναι επαγγελματικός.Αρα κέρδοσκοπικός στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το Πάσχα για τους Χριστιανούς δεν είναι γιορτής χαράς μέχρι την Ανάσταση.

Αυτό δεν εμποδίζει τον αθλητισμό να έχει δραστηριότητες που απαιτούν μαζική παρουσία φιλάθλων και σε πολλές περιπτώσεις αυτή η μαζική παρουσία να εκδηλώνεται με τρόπους που μόνο πασχαλιάτικοι δεν είναι.

Προφανές το τέλος,όχι μόνο της προσευχής και των θρησκευτιών εκδηλώσεων,όπως τα ζούσαν οι προηγούμενες γενιές,αλλά και των συμβολισμών.Αλλες εποχές πια…

Ο προσκυνητής του Αγίου όρους Πούτιν έστησε χιλιάδες γολγοθάδες για τους ομόθρησκους Ουκρανούς και μαζικοί τάφοι περιέχουν χιλιάδες άταφους- ουσιαστικά- νεκρούς.Αλλά την ίδια ώρα εκείνος εμφανίστηκε σε…Εκκλησία στη Μόσχα!

Το άκρον άωτον της υποκρισίας.

“Εμείς γιατί να μην παίξουμε την Εβδομάδα των Παθών αφού και τα καταστήματα είναι ανοιχτά” ρώτησε ρητορικά ένας αθλητικός παράγων.Ως να είναι ίδιο το κατάστημα τροφίμων,ειδών πρωτης ανάγκης κλπ από ένα πανυγήρι αθλητικό,το οποίο συχνά -πυκνά μετατρέπεται σε χώρους παραγωγής αθλιοτήτων και βιαιοτήτων.

Η καθολική και διαμαρτυρόμενη Ευρώπη δεν σταμάτησε και την αθλητική κερδοσκοπία.Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την Μαρσέίγ και αποκλείστηκε την Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών.

Στην Μεγάλη Εβδομάδα των Ορθοδόξων ο Ολυμπιακός νίκησε στο πρώτο ματς  πλεϊ όφ την Μονακό για την ευρωλίγκα και ο Παναθηναϊκός τη Λαμία 1-0 για το κύπελλο Μεγάλη Τετάρτη.Μεγάλη Πέμπτη ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό στον Πειραιά και πήρε το 20ο πρωταθλημα βόλλεϊ,έναντι 30 του Θρύλου.Ο ΠΑΟΚ έφερε 0-0 με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα για το κύπελλο.

Ο Αντετοκούνμπο ισοφαρίστηκε στο γήπεδό του από τους Σικάγο Μπουλς σε 1-1 για τα πλεϊ όφ της ανατολικής Περιφέρειας.Είναι βέβαια ικανοί να νικήσουν δυο φορές και στο Σικάγο,αλλά…

Ο Γιάννης δεν μπορεί μόνος του να πάρει δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.Έβαλε 33 πόντους,είχε 18 ριμπάουντ και 9 ασίστ.ΟΙ συμπαίκτες τους της αρχικής πεντάδας είχαν λιγότερα ριμπάουντ και λιγότερες ασίστ συνολικά.

Πάντως οι γεμάτες κερκίδες και το συνεχές πανηγύρι του Μιλγουόκι δείχνουν ότι οι φίλαθλοι εκεί γιορτάζουν και στις ήττες.

Φέτος στο ΝΒΑ όλα μπορούν να συμβούν και το πρωτάθλημα μπορεί να το πάρει οποιαδήποτε ομάδα από όσες παίζουν πλέϊ όφ σε Ανατολική και δυτική Περιφέρεια.ΟΙ Σαν που σάρωναν στην κανονικά περίοδο χάνουν στα πλέϊ όφ.Οπως και το Μέμφις και η Γιούτα .Πιο δυνατά παίζουν στα πλέί οφ και κερδίζουν ήδη 3-0 οι Γουόριορς του Στεφ Κάρι και οι Φιλαντέλφεια.Δυνατοί επίσης και οι Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς