Αρχική Δικαιοσυνη Αστήρικτη και έωλη (νομικά) απόφαση υπέρ του κατάπτυστου νόμου ασυλίας τραπεζιτών και...

Αστήρικτη και έωλη (νομικά) απόφαση υπέρ του κατάπτυστου νόμου ασυλίας τραπεζιτών και κομμάτων!!!

1009

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Με μιααστήρικτη και έωλη -απο πλευράς νομικής τεκμηρίωσης-απόφαση ένα τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε συνταγματικό τον κατάπτυστο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκης ,με τον οποίο ορίζει ασυλία ειδικά για τους τραπεζίτες και τους συναυτουργούς των εγκλημάτων.

Η απόφαση στοχεύει στην ασυλία των κομμάτων εξουσίας αφού είναι κατηγορούμενοι ένας σωρός από δαύτους για τα περίφημα θαλασσοδάνεια των Κομμάτων,μέρος των οποίων κατέληξε ακόμα και σε διαμερίσματα φιλενάδων.

Δυο ταμίες των κομμάτων δεν βρίσκονται πια στη ζωή και ο νοών νοείτω.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και έκρινε με αναιρέσεις το κατάπτυστο αυτό νόμο,ως αντισυνταγματικό.

Εκκρεμούν σε άλλα δυο τμήματα του Αρειου Πάγου παρόμοιες υποθέσεις ειδικής ασυλίας των τραπεζιτών.

Χαρακτηρίζουμε κατάπτυστη-κατά τη νομική μας άποψη-την νομική πλευρά αυτής της απόφασης στο μέτρο που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υπ αριθμ 3 του 2016 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ,η οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η διάκριση με ειδικό νόμο και καθιέρωση ειδικής ασυλίας κλπ.

Θυμίζουμε ότι και εμείς δικαιωθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όταν τμήμα του Αρείου Πάγου μας “καθάρισε” με μια κατάτπυστη νομικά απόφαση υπερ δικαστικού λειτουργού, οποίος αργότερα και απο τις αποκαλύεις μας παραπέμφθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για κακουργήματα.

Πριν την παραπομπή όμως μας “καθάρισαν” εν ψυχρώ αφού βρεθήκαμε σε αδυναμία να επιστρατεύσουμε πλούσιους φίλους να μας βοηθήσουν να καταβάλλουμε το κατι τις(πολλά) όπως μας υποδείχθηκε…

Η υπόθεση αυτή αφορούσε και εμπορία ανθρώπων για σεξουαλικούς λόγους…

Να θυμίσουμε ότι αυτό τον νόμο έκριναν αντισυνταγματικό,δηλαδή κατάπτυστο,τρια δικαστικά συμβούλια κατώτερων δικαστών.Εξ ου και θα μπορούσαμε να κρίνουμε  και με τον όρο κατάπτυστη την αρεοπαγιτική απόφαση,την ώρα που χιλιάδες πολίτες αυτοκτόνησαν ,γιατί δεν τους χάρισαν τα δάνεια ,έχασαν τις περιουσίες απο εγκληματική συμπεριφορά τραπεζιτών κλπ. Δεν το πράττουμε απο σεβασμό στο θεσμό και στα πρόσωπα και όχι στο “εργο” ορισμένων.Ντροπή…Ελπίζουμε ότι ο Αρειος Πάγος σε Ολομέλεια θα επαναλάβει την απόφαση εκείνη του 2016 και για τα θέματα αυτά και δεν θα δώσει τροφήσε όσους υποστηρίζουν ότι η Δικαιοσύνη αποφασίζει ανάλογα με τις επιθυμίες κομματικών παραγόντων και συμφερόντων…

Τόσο ωμά είναι μερικές φορές τα πράγματα…