Αρχική Ελλαδα Η “δημοσιογραφία στο απόσπασμα” μέσα από πρωτοσέλιδα δικά της και τα συμπεράσματα...

Η “δημοσιογραφία στο απόσπασμα” μέσα από πρωτοσέλιδα δικά της και τα συμπεράσματα δικά σας…

619

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

 

Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι απο τα πλέον αναξιόπιστα στον κόσμο.Για δεκαετίες ακόμα και στην Τουρκία που δεν ήταν δα και δημοκρατία ποτέ τα ΜΜΕ είχαν καλύτερες κυκλοφορίες και αναγνωσιμότητα.

Και όχι γιατί η δημοσιογραφία στην Ελλάδα πληροφορούσε τον κόσμο ότι ” η θάλασσα εκρήγνυ μια μυρωδιά…”όπως μας πληροφορούσε μέσω της κρατικής τηλεόρασης σήμερα στις 09,45…”

Ο κόσμος την θεωρεί σε μεγάλο ποσοστό “διατεταγμένη δημοσιογραφία”,δηλαδή δημοσιογραφία που λέει και γράφει αυτά που αρέσουν στο εκάστοτε κατεστημένο,το οποίο ελέγχει και τα ιδιωτικά και τα κρατικά ΜΜΕ σε μεγάλο βαθμό.

Μέσα από “δουλειές” με διαφημίσεις κλπ τα ΜΜΕ στην Ελλάδα έχουν δυο επιλογές:

1)είτε να υποκύψουν,να μπουν στις “δουλειές”και αφενός να ξεχάσουν την παρουσίαση όλων των γεγονότων αφετέρου να παρουσιάζουν και να φουσκώνουν μόνο τα γεγονότα ή “γεγονότα”που επιθυμούν τα αφεντικά.

2)είτε να μην υποκύψουν και να παλεύουν για την επιβίωση σε ένα σύστημα εξουσίας που έχει τη δυνατότητα να εξαφανίζει τους ενοχλητικούς είτε με μηχανισμό αποκλεισμού απο την ευρεία δημοσιότητα,είτε με σφαίρες και δικαστικά προσχηματικά μεν,αποτελεσματικά δε μέτρα.

Ετσι δεν θα δει κανείς σε πρωτοσέλιδα την επίθεση εναντίον του καλύτερου αυτή την στιγμή ερευνητή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη από κάποιο μέλος της λίστας Λαγκάρντ με μόνη αιτία ότι δημοσίευσε την σκανδαλώδη(Εξεταστική επιτροπή,διώξεις κλπ) λίστα.

Ακόμα και την φρικτή δολοφονική απόπειρα στον Στ.Χίο στις 28 Ιουλίου 2020 κατάφερε το σύστημα να εξαφανίσει ως γεγονός ματοβαμμένο από τα πρωτοσέλιδα…

Δείτε τα πρωτοσέλιδα μετά την απόπειρα της δολοφονίας κατά Χίου και δείτε και τα πρωτοσέλιδα τα σημερινά μετά την επίθεση του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη κατά του Γιώργου Παπαχρήστου των ΝΕΩΝ:

Οπως βλέπετε ούτε λέξη για τον Χίο στα “συστημικά”ΜΜΕ την επόμενη της δολοφονίας.

Ο Βαξεβάνης έγραψε για τον Παπαχρήστο ότι είναι μαζί του και απέναντι στον βιαιοπραγήσαντα κατά την καταγγελία εφοπλιστή.Προσυπογράφουμε.

Ο Παπαχρήστος και τα ΝΕΑ και τα υπόλοιπα συστημικά ΜΜΕ έγραψαν κάτι ανάλογο για τον Βαξεβάνη,τον Χίο και τόσους άλλους;

Ο ίδιος ο Παπαχρήστος δήλωσε για την επίθεση εναντίον του:

«Ήταν απρόκλητο και αιφνιδιαστικό. Δέχθηκα μία γροθιά στο ύψος της μύτης μου, ακολούθησε ένας οχετός. Συνοδευόταν από δύο μπράβους οπλισμένους αλλά με χτύπησε ο ίδιος. Το σημαντικό είναι πως ακολούθησαν και απειλές και ύβρεις. Ζήτησε από έναν από τους μπράβους να βγάλει το όπλο και να με πυροβολήσει. Εκτός εαυτού, ένας άνθρωπος σε αμόκ, δεν τον αναγνώρισα. Η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι ότι πριν από δύο χρόνια είχα αναφερθεί σε όσα είχαν μεταφερθεί από τις ΗΠΑ σχετικά με τα ρωσικά χρήματα που είχαν χρησιμοποιηθεί προκειμένου να στηθεί αυτό το περίφημο “Hellasnet”, ένα δίκτυο καναλιών, το οποίο θα λειτουργούσε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο λόγος».

Τα γεγονότα στην επίθεση αυτή είναι η επίθεση και η δήλωση Παπαχρήστου.Δήλωση Καραγιώργη δεν έχουμε.

Η επίθεση έγινε στα επίσημα του ΟΑΚΑ στο ημίχρονου του αγώνα Παναθηναϊκός-Μπράγκα

Απορία μας: Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι ένα Κόμμα το οποίο η αμερικάνικη κυβέρνηση και το βαθύ αμερικάνικο κράτος στήριξε(με ανταπόδοση φυσικά)”με χίλια” και μάλιστα με τον σκληρό Πάϊατ,ως πρεσβευτή και η Ρωσία του Πούτιν με την εταίρο της Γερμανία των Σόϊμπλε-Μέρκελ,ούτε να ακούσουν για ΣΥΡΙΖΑ και Γιώργο Παπανδρέου πως γίνεται να έστηνε  σύστημα καναλιών να υποστηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ;

Μας ωθούν σε διάφορους συνειρμούς με τον νέο υποψήφιο για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ,τον Στέφανο Κασελάκη.Εκανε μια δήλωση(θα ασχοληθούμε στο επόμενο πρώτο θέμα μας),η οποία είναι κομμάτια δηλώσεων που κατά το παρελθόν έκαναν Μητσοτάκης,Παπανδρέου,Καραμανλής,έγραφε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,η ΕΦΣΥΝ,τα ΝΕΑ και όλοι σχεδόν.Η δήλωση αφορά την διαφθορά-μάστιγα στη χώρα,την ανυπαρξία Δικαιοσύνης,την διαπλοκή κλπ.

Και ορισμένοι απο τον ΣΥΡΙΖΑ,λατρεμένοι τους αμερικάνικου βαθέως κράτους τον απορρίπτουν,λέει,γιατί προέρχεται από τις ΗΠΑ,όπου σπούδασε κλπ και προωθούν τις προσωπικές του υποθέσεις,τις οποίες κατήγγειλε ο ίδιος ως παραδικαστικό…Εκείνοι τις προωθούν τις υποθέσεις αυτές ως…σωστή απόδοση Δικαιοσύνης που δεν έχει παραδικαστικά κυκλώματα.

Οι ίδιοι αυτοί είχαν ξεχάσει να πουν και να κάνουν ο,τιδήποτε για την διαφθορά-μάστιγα,να βοηθήσουν τον καταδιωκόμενο Βαξεβάνη και άλλους,να πιέσουν να εξιχνιαστούν οι δολοφονίες των Γκιόλια,Καραϊβάζ και τόσα άλλα που έχουν καταντήσει την Ελλάδα μια ευρωπαϊκή Κολομβία…

Και ύστερα (λένε πως)απορούν γιατί από το 30%βρέθηκαν στο 20% κι ας ήταν(;)Αντιπολίτευση…