Αρχική Ελλαδα Επίθεση με σφαίρες(και δολοφονία)σε 3ο δημοσιογράφο και σε συνθήκες “επιτελικού κράτους”!

Επίθεση με σφαίρες(και δολοφονία)σε 3ο δημοσιογράφο και σε συνθήκες “επιτελικού κράτους”!

1463

 

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στην Μάλτα έχουν επιτελικό κράτος και στη θέση του πρωθυπουργού Μουσκάτ τοποθετήθηκε ο δικηγόρος του.Ο Μουσκάτ παραιτήθηκε κάτω απο την πίεση να βρεθούν οι δολοφόνοι της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίζια.Την ανατίναξαν ,ενώ έψαχνε τις διασυνδέσεις της πολιτικής ηγεσίας του επιτελικού αυτού κράτους με μίζες και φορολογικούς παραδείσους.

Κάτω απο την πίεση το επιτελικό κράτος υποχώρησε και αναγκάστηκε να πάρει κατάθεση-υπό τις εγγυήσεις ασφαλείας ξένων κρατών-από κάποιον Μουσκάτ.Αυτός ο Μουσκάτ ομολόγησε ότι εκείνος μαζί με συνεργάτες ανατίναξαν την δημοσιογράφο κατ εντολήν της ηγεσίας…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει την έλλειψη επιτελικού κράτους στην Ελλάδα, ενώ ήταν ακόμα αντιπολίτευση.Και υποσχέθηκε ότι μόλις γίνει κυβέρνηση θα φτιάξει επιτελικό κράτος.Εγινε κυβέρνηση και είπε ότι το έφτιαξε και ο νόμος και η τάξη θα βασιλεύει.

Μέχρι να εγκαθιδρύσει το επιτελικό κράτος είχε μείνει στα ανεξιχνίαστα σοβαρά εγκλήματα κατά δημοσιογράφων η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.Το 2010.Πολλά ακούστηκαν και ακούγονται ,αλλά η δολοφονία δεν εξιχνιάστηκε.

Επι του επιτελικού κράτους άλλοι δυο δημοσιογράφοι δέχθηκαν σφαίρες.Ο ένας(Στ.Χίος)γλίτωσε απο θαύμα και τώρα επιτίθεται με σφοδρότητα σε αυτό το επιτελικό κράτος του Κυριάκου.

Το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021 ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δέχθηκε καταιγισμό(οπως και ο Γκιόλιας)απο σφαίρες.Από τις 19 ή 19 σφαίρες που ρίχτηκαν εναντίον του με σιγαστήρα τουλάχιστον 6-7 τον πέτυχαν και του αφαίρεσαν ακαριαία τη ζωή.

Επέστρεφε απο τηλεοπτική εκπομπή και είχε μακρά θητεία με μεγάλες εντάσεις σε εφημερίδες(Ελευθεροτυπία κ.α.)και τηλεοπτικούς σταθμούς,ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί σε διάφορες έρευνες.

Ο ίδιος για τις έρευνες αυτές είχε γράψει μεταξύ άλλων και τα εξής:

“…Γνωρίζουμε πως εδώ και πολλά, μα πάρα πολλά χρόνια, με την αξιοποίηση των επισυνδέσεων της ΕΥΠ στην προσπάθεια διαλεύκανσης του όποιου εισοδισμού του Δημήτρη Μάλαμα στην αστυνομία και αλλαχού, το δικό μου όνομα «σέρνεται» τα τελευταία χρόνια ένθεν κακείθεν με την υπόνοια της υποβοήθειας του Δημήτρη σε επίπεδο πληροφόρησης.

Το έχουμε γράψει πολλαπλώς. Απέναντι στον αναγνώστη που μας εμπιστεύεται την ενημέρωσή του θέλουμε να είμαστε διαυγείς. Δεν έχουμε λάβει το περιεχόμενο και το λόγο την κλήσης μας στην εισαγγελέα πταισμοδικών για ανωμοτί εξέταση, πλην όμως υπάρχει μίνιμουμ σχετική ενημέρωση. Και πάνω σε αυτή τοποθετούμαστε, αφού προηγουμένως σας θυμίσουμε το ακόλουθο απόσπασμα σε ρεπορτάζ μας για τη δολοφονία του Μάλαμα με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου 2019.

Γράφαμε σε μορφή υστερόγραφων:

ΥΓ.: Όποιον κι αν ρωτήσεις και τοποθετείται στο γεωμετρικό σχήμα που προαναφέραμε, θα σας πει ότι δεν γνώριζε τον Δημήτρη Μάλαμα. Ο υποφαινόμενος τον γνώριζε, και μάλιστα τον γνώρισε μετά από σκληρή κριτική σχετική με την εμπλοκή του ονόματός του σε υποθέσεις διαφθοράς αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Η γνώμη μας άλλαξε με την πάροδο του χρόνου. Μας βοήθησε να μάθουμε πολλά τα οποία αγνοούσαμε ως συμβαίνοντα και συμβεβηκότα και με ασύγνωστη επιπολαιότητα -δημοσιογραφική και κοινωνική- αντιπαρερχόμασταν. Μικρό καιρό πριν από το έκβας της ζωής του, τον καταχωρήσαμε στην χωρία των φίλων.

ΥΓ. 2: Στο πλαίσιο αυτό, ας μας επιτραπεί ο συναισθηματισμός και η προσωπική αναφορά. Δημήτρη μου, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.”

Στο δια ταύτα θα μπούμε όταν θα έρθει η ώρα. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν κρύψαμε -πέραν των δεοντολογικών συμβατικών μας δεσμεύσεων- απολύτως τίποτα. Όταν όλοι ανασήκωναν τους ώμους με απορία ακόμη και για την ύπαρξη του Δημήτρη, εμείς αποδώσαμε στη μνήμη του αυτό που η ηθική μας επέβαλε.

Στην έρευνα ωστόσο, επισπεύδουσα εμφανίζεται η εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου. Δεν ξέρουμε και ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτό που θα διαβάσετε διαδραμάτισε κάποιο ρόλο ώστε να μας κάνει τη τιμή να μας συγκαταλέξει στο πάνθεον της αστυνομικής διαφθοράς. Ευπρόσδεκτη η πρόσκληση-πρόκληση και όλα θα απαντηθούν, καθώς είναι μία καλή ευκαιρία να διερευνηθούν στην ουσία τους όλα όσα γράφαμε για το δίκτυο αστυνομικής διαφθοράς από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Επαναλαμβάνουμε πως η στάση μας, ηθικής και αξιοπρέπειας, δεν επηρέασε την κρίση της κ. Δημητρίου, σε κλήση μας στις εσωτερικές υποθέσεις για ένα διαβαθμισμένο έγγραφο και συνακόλουθα την απάντηση μας στις 29 Ιανουαρίου του 2019…”

Μερικοί παρατηρούν ότι στην διαδρομή εμφανίζεται ο αριθμός 9 συχνά.Ως την ημέρα της δολοφονίας του 9 Απριλίου με 9άρι πιστόλι…

Στραβά αρμενίζει το επιτελικό κράτος;Στραβά αρμενίζουν στη δημοσιογραφία;Στραβά αρμενίζουν στην ΕΛ-ΑΣ.Στη Δικαιοσύνη;Η μήπως απλά είναι στραβός ο ελληνικός γυαλός;

Δηλώσεις καταδίκης της δολοφονίας έκαναν όλα τα πολιτικά Κόμματα και η Κυβέρνηση.

Θυμίζουμε απλά ότι η Ελλάδα είναι(ανεξάρτητα απο την δολοφονία αυτή)χώρα υψηλού κινδύνου για δημοσιογράφους.Συνήθως εκτελούν τους εκτός συστημάτων εξουσίας με “δικαστικά”κόλπα.