Αρχική Αθλητικα Οι “Μπέμπηδες” με τον “Ελ Ματαντόρ” και οι Μπάκς με τον Γιάννη...

Οι “Μπέμπηδες” με τον “Ελ Ματαντόρ” και οι Μπάκς με τον Γιάννη πετάνε για τελικούς!

766

Η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πάλαι ποτέ δοξασμένου κυπέλλου ΟΥΕΦΑ,το σημερινό Γιουρόπα Λίγκ.

Ο “Ελ Ματαντόρ” Εντινσον Καβάνι,ο σιδερένιος σέντερ που εκδιώχθηκε πέρυσι από την Παρί ως άχρηστος,μετά 200 συμμετοχές μαζί της και 138 γκολ, στα 33 του χρόνια πήγε στη Μάντσεστερ σχεδόν σαν δοκιμαστικός.

Με τη Ρόμα ,αλλά και σε άλλα μάτς  των Μπέμπηδων έβγαλε τα κάστανα απο τη φωτιά,χωρίς σχεδόν στάδιο προσαρμογής στο πρωτάθλημα ,στο οποίο αγωνίστηκε  για πρώτη φορά και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα απαιτητική και προβληματική ομάδα.

Ο Καβάνι αφού σκόραρε καθοριστικά και στο 6-2 του πρώτου αγώνα στο Ολντ Τράφορντ στον α΄ημιτελικό με τη Ρόμα στην αιώνια Πόλη άνοιξε το σκορ και έκοψε πόδια και όποιες ελπίδες των Ρωμαίων…

Η ιταλική ομάδα γύρισε το μάτς και όπως και στο Μάντσεστερ προηγηθηκε 2-1.Ομως ο Καβάνι με μια μοναδική κίνηση ισοφάρισε και παρά τις ευκαιρίες και το (τελικό) 3-2 η Ρόμα δεν είχε ελπίδες.

Στο τελικό θα συγκρουστεί στο Γκντάνσκ με την ισπανική Βιγιαρεάλ.Το ισπανικό “υποβρύχιο”,όπως είναι το προσωνύμιό της απέκλεισε την Αρσεναλ του ισπανού καλού παίκτη,αλλά όχι και προπονητή επιπέδου Αρτέτα.Είναι αυτός που “τελείωσε” τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο για να φτιάξει “σοβαρή ομάδα” και την έκανε πολύ χειρότερη…

Στο πρώτο ματς είχε  κερδίσει η Βιγιαρεάλ 2-1 και η Αρσεναλ δεν μπόρεσε να βάλει ένα γκολ που χρειαζόταν για να πάει τελικό εκείνη.

Ετσι υα έχουμε τρίτο τελικό με εγγλέζικη και ισπανική ομάδα και το σκορ είναι 1-1.Η Λίβερπουλ είχε κερδίσει 5-4 την Αλαβές και η σεβίλλη 4-0 την Μίντνλεσμπρο ,η οποία αγωνίζεται τώρα στη β κατηγορία.

Ο τελικός θα γίνει στις 26 Μαίου.

ΑΝΤΕΚΟΥΝΜΠΟ ΨΗΛΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να αποκλείστηκε στο τουρνουά της Μαδρίτης απο τον Ρούντ με 2-0 και να έδειξε την κούραση απο τα συνεχή παιχνίδια,όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις προς τα πλέϊ όφ του ΝΒΑ.

Αν και αποβλήθηκε με 6 φάουλ στο παιχνίδι με τους Ουάσιγκτον πρόλαβε να βάλει 26 πόντους και να πάρει 9 ριμπάουντ.Ετσι συνέβαλε στην αγχωτική τρίτη συνεχόμενη νίκη των Μπάκς σε 5 ημέρες !

Σε αυτούς τους 3 αγώνες ο Γιάννης έβαλε …110 πόντους!Οι Μπάκς νίκησαν 135-134 αφού μετά την αποχώρηση του Γιάννη και καθώς δεν έπαιζε και ο δεύτερος σκόρερ Μίντλετον οι Μπάκς είχαν προβλήματα.

Επαιξε 10 λετπά και ο Θανάσης με 3 πόντους και 5 ριμπάουντ.