Αρχική Αθλητικα Ημέρα των …Ελλήνων στον αθλητισμό εντός εκτός Ελλάδας!

Ημέρα των …Ελλήνων στον αθλητισμό εντός εκτός Ελλάδας!

682

 

 

O  Στεφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τελικό “μάστερ” στο Μόντε Κάρλο και έχει πολλές ελπίδες την Κυριακή να πάρει τίτλο σημαντικό με αντίπαλο τον εξαιρετικό και πολυ κοντά στον Τσιτσιπά ρώσο Ρούμπλεφ.

Ο Γιαννούλης εξασφάλισε την παρουσία του ως βασικός της Νόριτς στα σαλόνια της Πρέμιερ Λίγκ,του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο,έστω και αν αποβλήθηκε για σκληρό φάουλ στον αγώνα με την Μπόρνμουθ.Η αποβολή του στο 1-0 ήταν καθοριστική ,αφού η Νόριτς με παίκτη λιγότερο έχασε 3-1,αλλά ο συνδυασμός των αρνητικών αποτελεσμάτων στις δεύτερη και τρίτη Γουότφορντ και Σουόνσι της έδωσε και μαθηματικά την άνοδο στα 4 ματς που υπολείπονται.

Ο Μπακασέτας ήταν βασικός και αναντικατάστατος στην Τράμζονσπορ που οριστικά και παρά το σημερινλο 1-1 με την Χάταϊ είναι στην πρώτη τετράδα.

Στην Ιταλία Κυριακόπουλος και Λυκογιάννης μπήκαν αλλαγή στο β ημίχρονο και ενώ οι ομάδες τους έχαναν 0-1 και 1-2 αντίστοιχα.Η μεν Σασουόλο από την φιορεντίνα του Ριμπερί που έδωσε την ασίστ στο γκολ.Με την είσοδο του Λυκογιάννη η ροή άλλαξε και η Σασουόλο νίκησε 3-1 και παραμένει ψηλά στη βαθμολογία.Η Κάλιαρι ήταν πρωταγωνίστρια σε θρίλερ με τον Λυκογιάννη στυς διακριθέντες.Εχανε 1-3 και ισοφάρισε σε 3-3 στο 9-1.Στο 94 πήρε την πολύτιμη νίκη με 4-3!!!

Ο Βλαχοδήμος διακρίθηκε με την …απουσία του.Χωρίς αυτόν στην ενδεκάδα η Μπενφίκα έχασε προς γενική έκληξη στο γήπεδό της από την Ζιλ Βιθέντε!

Ο Μαυροπάνος  ήταν στους διακριθέντες,αλλά η 10η στη βαθμολογία Στουτγκάρδη,έχασε από την 8η Ουνιόν Μπερλίν με 2-1 απο λάθη του κεντρικού της στοπερ Καμίνσκι, ο οποίος αντικαταστάθηκε προς το τέλος του αγώνα.

Η συνεχής γκρίνια μας για ελληνικό πρωτάθλημα και όχι πρωτάθλημα με τα τα 3α και 4α ισπανικών ομάδων σε υποτιθέμενες ελληνικές φέρνει αποτελέσματα.

Στο παιχνίδι Βόλος-Γιάννινα στους 30 παίκτες που έπαιξαν οι 18 ήταν Ελληνες και εξ αυτών οι 12 έπαιξαν στον ΠΑΣ Γιάννινα(!)που πήρε 1-1 ισοφαρίζοντας το γκολ ενός (από τους εκατοντάδες  εξαχθέντες)Σάντεζ  με τον Λιάσο στο α ημίχρονο.

Οι λιγότεροι έπαιξαν στο Παναιτωλικός -Απόλλων,αλλα και πάλι ήταν αρκετοί.Το πολύτιμο 1-0 του Παναιτωλικού πέτυχε με αυτογκολ ο Λισγάρας,αλλά δεν έχει την παραμικρή ευθύνη.

Στην Κρήτη ο Νιόπλιας έδωσε ρεσιτάλ…αποτυχίας.Κέρδιζε ο ΟΦΗ και στο τελευταίο 15λεπτο έπαιζε όλος μέσα στην περιοχή του.Δεν υπάρχει περίπτωση να το έκανε με αντίθετη οδηγία του Νιόπλια που ήταν εκεί και έβλεπε και δεν αντιδρούσε.Ολος ο Ατρόμητος πρωθήθηκε ,έβαλε τους στόπερ όλους σέντερ φορ και στο τέλος ο έμπειρος Χριστοδουλόπουλος ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με πολύ δύσκολη κεφαλιά σε αντίθετη κίνηση…

Η Μπάρτσα στην Ισπανία μετά απο δύσκολο και ισόπαλο πρώτο ημίχρονο πήρε το κύπελλο Ισπανίας διαλύοντας στο β ημίχρονο με 4-0 την Μπιλμπάο και αφού Γκρισμάν,ντε Γιόγκ και Μέσι βρήκαν δίχτυα.

Στη Βρετανία η Τσέλσι απέκλεισε την Σίτυ από τον τελικό του κυπέλλου κερδίζοντας 1-0